Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 05, 2022

Over Labor Day

Labor Day, het is een vrije dag voor Rick en helaas het onofficiele einde van de zomer. Rick lag gisteravond een stuk later dan ik in bed en slaapt dan ook langer uit. Ik lees op mijn telefoon, want ik wil hem niet wakker maken.

Om negen uur is Rick ook wakker genoeg om op te staan en we maken ons klaar om naar Vienna te gaan. Het weer is bewolkt en drukkend, maar we hopen dat de regen nog even wegblijft. 

De Starbucks in Vienna heeft geen nitro brew en geen boerenkool en paddenstoelen egg bites. Die in Oakton heeft dat wel, dus we gaan daar voor de verandering eens heen. 

Daarna gaan we toch naar Vienna, want ik heb groentesap van Greenheart nodig. Daarvoor moet ik het W&OD pad oversteken en dat is ontzettend druk met fietsers en joggers. Sowieso zien we altijd veel mensen wandelen en joggen in onze buurt. Het is fijn dat dat kan, want dat is niet overal in de VS het geval.


Thuis gaat Rick de achtertuin maaien en ik doe een half uur cardio op de mini elliptische machine. Het rollen met de lacrosse bal onder mijn voet lijkt wat te helpen. Het is in ieder geval een stuk minder pijnlijk. Ik hoop dan ook dat het met fysiotherapie e.d. opgelost kan worden. 

Als we de dag wat later starten is het ook sneller lunchtijd. Ik haal weer een poke bowl van Poki DC. Dit keer heb ik zalm en inktvissalade als proteines. Rick houdt het bij zijn oude vertrouwde Cava salade. 

Nadat we dat op het deck hebben opgegeten, kleden we ons voor het zwembad. Daar is het ondanks het bewolkte weer flink druk, maar we vinden nog een paar stoelen. Mary Ellen komt ook en gaat naast ons zitten lezen.

Rick en ik gaan een paar keer het water in. Ik heb mijn drijvende hangmat mee en dobber daar tijdens de kinderpauzes op. Tegen vieren begint het helaas te spetteren en zeggen wij tot volgend jaar mei gedag tegen ons geliefde zwembad. Het helpt wel dat het weer niet zo mooi is. 


Voor we naar het zwembad gingen maakte ik onderstaande foto van een etende spin in haar web op ons deck. Ik ga bij thuiskomst weer naar buiten in de hoop nog wat foto's van haar te maken. Maar het web is compleet leeg! Er is geen spin meer te bekennen. Fascinerend vind ik dat. 

Orion is gelukkig weer de oude. Meneer houdt dus niet van rijst met pompoen, dus daar zullen we in de toekomst rekening mee houden. We gaan even de tuin in om met een bal te rennen en dan gaat Orion voor het eerst deze zomer in de vijver. Hij is zo snel, ik kan hem er niet van weerhouden. De arme vissen zullen zich een ongeluk geschrokken zijn!

Vanochtend bedachten Rick en ik dat het zo jammer is dat de thema restaurants, die we vroeger hadden, er niet meer zijn. Rainforest Cafe, Planet Hollywood etc. hielden het in dit gebied niet vol. Het is geen themarestaurant per se, maar The Cheesecake Factory doet daar wel wat aan denken.

We besluiten daar vanavond te gaan eten. Het is druk, maar er is nog plaats aan de bar. Rick en ik delen de gebakken asperges, die erg lekker zijn. Dan nemen we beiden de biefstuk medaillons met champignons van het "Skinnylicious" menu. De gerechten daarop zijn minder zwaar en dit gerecht is meer dan genoeg voor ons. 

De bartender Ashley verzucht dat ze zo'n zin in koffie heeft. Ze heeft het duidelijk moeilijk met de drukte en werkt zich een slag in de rondte. Ze is de enige achter de bar en moet zowel de barklanten tevreden houden als alle drankjes voor het restaurant maken. 

Rick zou Rick niet zijn als hij daar geen medelijden mee zou hebben. Hij vraagt aan Ashley wat haar favoriete koffie is (pumpkin spice iced latte) en gaat die van de Starbucks in de mall halen. Ashley is super dankbaar en wil ervoor betalen, maar daar wil Rick niets van weten. 

We bestellen nog een stuk cheesecake, half om in het restaurant te eten en half om mee naar huis te nemen. Van de hele lijst kiezen we uiteindelijk de salted caramel en dat is een heel goede keuze. Zelfs ik eet er een aantal hapjes van mee. Salted caramel is nooit te zoet. 



Inmiddels is de regen gearriveerd. Hard nodig want het is hier kurkdroog. Het leek eerder deze zomer juist natter dan gewoonlijk, maar nu geeft de natuur tekenen van uitdroging. Als we een mooie herfst willen hebben is de regen noodzakelijk. Niet dat ik er blij van word, dat is een ander verhaal. 

5 reacties:

Reny zei

Jammer dat het zwembad al weer dicht gaat maar wel begrijpelijk als de lifeguards studenten zijn.
Lief van Rick om koffie te halen!
Als wij in de USA zijn eten we graag bij the Cheesecake Factory, meestal is dat 1x tijdens onze 3-weekse trip omdat we vaak in gebieden reizen waar ze gewoon niet zijn, ik denk dat het daarom ook zo fijn blijft :).

Mooie dinsdag !

Petr@ zei

Zo lekker, de taart bij The Cheesecake Factory.
Lief dat Rick koffie ging halen voor de bartender!

Anja L. zei

Wat is de zomer toch snel voorbij gegaan.
Wat lief van Rick om koffie te halen. PSL haal ik één keer per jaarbij Starbucks, dan heb ik meteen weer genoeg.
Wij zitten nu in Colmar en net deze week slaat het weer om maar de natuur heeft de regen zo nodig.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Bij ons hetzelfde.Alle scholen weer begonnen en het buitenbad is weer gesloten.De zomer is nog niet ten einde, het blijft maar warm. Die flinke bui met onweer heeft weinig verkoeling gebracht.Maar gelukkig geen temperaturen zoals in Las Vegas, daar was het gisteren maar 45. Cathy blij dat ze een zwembad hebben.
Wat een goeie daad van Rick,Cees zou precies hetzelfde gedaan hebben.
The Cheesecake Factury heeft verrukkelijke cheesecakes. Let maar even niet op de calorieën.
Fijne dag.
Wil

Petra zei

@Reny - Wij gaan niet zo vaak naar de Cheesecake Factory, maar van de bekende ketenrestaurants is het een van de betere wat ons betreft.

@Petra - Rick heeft een goed hart.

@Anja - Veel plezier in Colmar, hopelijk valt het weer mee

@Wil - Ik houd van warm weer, maar de hitte in Las Vegas is me net weer te veel van het goede.