Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 06, 2022

Over regen en rust

Toen ik om half zeven naar de wc moest hoorde ik het al, het plenst buiten. Nu is dat hard nodig, maar het maakt het niet makkelijk om op te staan. Ik bewonder Rick, die nog voor zevenen naar beneden gaat. Mij lukt dat met flink wat moeite pas om kwart voor acht. 

De kabouter met zijn regenmeter op ons deck laat zien dat er meer dan tweeeneenhalve centimeter is gevallen. Het regent nog, maar lijkt te minderen. De weerman vertelt dat het later in de ochtend wat op zal klaren. Van mij mag regen altijd 's nachts vallen. 


Mijn paddenstoelen, spinazie en ei ontbijt smaakt weer heerlijk. Als Rick klaar is rijden we naar Starbucks en dit keer heeft het Vienna cafe wel nitro brew. Zoals altijd spelen we onderweg ook wat Pokemon Go. 

Dan gaat Rick aan het werk en ik doe een uur cardio op de mini elliptische machine. Als ik klaar ben is het droog en zie ik af en toe een zonnestraal. Tijd om wat foto's van (natte) bloemen te gaan maken en naar Whole Foods te gaan. 




Daar haal ik wat gerookte zalm en bloemkoolbrood voor mijn lunch. De heerlijke tomaat van de markt smaakt er heel goed bij. Ik eet buiten, want alles is intussen weer droog. 

Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag en zij belt om half een. We hebben weer een gezellig gesprek en voor we het weten is het tijd voor Judith om terug aan het werk te gaan. Volgende week ben ik er niet, dus we nemen afscheid voor twee weken. 

In de tuin zitten de vlinderstruiken weer vol vlinders. Ik kan het niet laten een foto van dit mooie exemplaar te maken. Ik ben blij dat er dit jaar zoveel swallowtails zijn, maar ik hoop ook wat meer monarchs te zien. 

Om half vijf gaan Rick en ik video bellen met Saskia. Het is duidelijk nog wennen aan haar nieuwe baan. Gelukkig waren vorige week en is deze week korte weken van drie dagen. Volgende week begint alles serieus en dan zal er ook meer ritme komen. Het gaat vast allemaal goed komen. 

Als we afscheid van Saskia hebben genomen is het etenstijd. We besluiten Bangkok Street, waar we al lang niet van besteld hebben, weer eens te proberen. 

Wat mij betreft is het een groot succes, want ik kan mijn kipgerecht met de saus apart vragen. Ik vind dat Thai's eten altijd veel te veel saus heeft, dus dit is perfect en ook nog eens koolhydraatarm. Je weet namelijk nooit wat er in die sausjes zit. 

En nu weer lekker shows kijken. Ik ben nog steeds niet klaar met Below Deck na meer dan twee maanden, maar het einde komt nu wel in zicht. Dan heb ik een nieuwe binge show nodig.  

5 reacties:

Petr@ zei

Alleen regen in de nacht vind ik een goed idee, haha.
Hier vannacht geregend en morgen gaat het in lange tijd weer eens een hele dag regenen. Niet leuk maar hard nodig!

Hopelijk heeft Saskia haar draai snel gevonden op het werk.

Anoniem zei

Hopelijk vindt Saskia gauw haar draai maar idd alle begin is moeilijk en wennen. Vraagje blijft Rick voorloog nog thuiswerken? Gr Sally

Anja L. zei

Vindt Saskia het lesgeven wel leuk? Het lijkt me zo moeilijk als je nog zo jong bent.
Voor Colmar was de weersverwachting helemaal niet zo goed maar vanmiddag hebben we de eerste bui pas gehad.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wat mooi he, al die vlinders!
En wat ziet je lunch van bloemkoolbrood met zalm er toch heerlijk uit. Ik heb geen idee of dat bloemkoolbrood hier te koop is, ik heb het nog nooit gezien.
Groetjes uit Parijs
Carla

Petra zei

@Petra - Ik denk dat het gewoon wennen is voor Saskia.

@Sally - Hij gaat af en toe naar kantoor, maar ik krijg het gevoel dat hij thuis werken wel zo makkelijk vindt.

@Anja - Saskia vindt het lesgeven zeker leuk. Het is ook heel anders nu, zonder proefwerken en examens, voornamelijk praktisch (althans scheikunde).

@Carla - Veel plezier in Parijs!