Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 08, 2022

Over schoenen shoppen

Alexa wekt me met "We don't talk about Bruno" en dat is een vrolijk liedje om mee op te staan. Beneden tref ik Rick en Orion en de koffie staat al klaar. Ik maak mijn ontbijt en eet het terwijl Rick zich klaarmaakt voor zijn werk.

Dan gaan we naar Starbucks voor onze koffies en op de terugweg haal ik een nieuwe fles Rooster groentesap bij Greenheart. Ik doe 2,5 dagen met een fles, dus niet bepaald lang. Maar ik vind het bij sap belangrijk dat het vers is en daarom koop ik maar een fles per bezoek.

Thuis trap ik een half uur op de mini elliptische machine en dan is het tijd om naar personal training te gaan. We ontzien mijn voet, maar dat is makkelijk te doen en de oefeningen zijn er niet minder pittig door. 

Het halve uur gaat snel voorbij en dan zoek ik mijn elliptische machine nog even op. Iets na elven ben ik klaar en ga me opfrissen en in gewone kleding kleden. 


Mijn lunch bestaat weer uit bloemkool brood met gerookte zalm en een sappige rijpe tomaat van de markt. Rick heeft tijd om samen te lunchen en dat is altijd weer gezellig.

Na het eten rijd ik naar Galleria mall in Tysons. Dat is de "chique" mall daar met dure en luxueuze zaken. Comfort One Shoes is daar een van en daar moet ik zijn voor goede schoenen, want ik kan niet voor alle gelegenheden op mijn sportschoenen blijven lopen. 

Deze zaak werd me terecht aangeraden, want ik word zeer bekwaam geholpen. Uiteindelijk koop ik maar liefst vijf paar schoenen: twee paar alledaagse, maar wat nettere schoenen, een paar nette schoenen voor onder een jurk, een paar om binnen te dragen aangezien op blote voeten lopen sterk afgeraden wordt en een paar steungevende teenslippers. 

De kosten zijn niet mis, maar ik heb mijn voeten te hard nodig om op goedkope schoenen te blijven lopen. Mijn steunzolen kunnen in al deze schoenen, behalve de binnensloffen en teenslippers, maar die hebben een heel steungevend voetbed. Ik ben er zeer tevreden mee. 


Op de terugweg ga ik langs Whole Foods. Daar loop ik eerst even door het tuintje naast de supermarkt. Er bloeit op het moment niet zoveel, maar het is altijd een stille oase midden in Vienna. 


In de winkel koop ik een happy hour snack voor vanavond en snacks voor straks bij het strand. Rick wil graag Cotswold kaas hebben, maar die hebben ze hier niet. Wel is er een goede keuze aan Nederlandse kazen. Ik ga morgen naar wat andere supermarkten voor die Cotswold.

De rest van de middag lees ik over het leven van koningin Elizabeth II. Het is ondanks dat ze duidelijk al gezondheidsproblemen had toch nog een schok dat ze vandaag is overleden. Zoals iemand het goed schreef: om de een of andere reden dachten we dat ze het eeuwige leven had. 

Donderdag is virtueel happy hour met Chuck en Christine dag. We kijken daar iedere week weer naar uit en het wordt vanavond ook weer heel gezellig. Zo gezellig dat het "hour" anderhalf uur wordt. Wat is het toch fijn om zulke vrienden te hebben!

Voor ons avondeten bestel ik van Passion Fin en Rick haalt van District Taco daar vlakbij. Rick gaat het ophalen en ik doe intussen mijn rek- en strekoefeningen voor mijn voet. Ik heb er een speciaal apparaat voor. De pijn is allerminst weg, maar dat schijnt tijd nodig te hebben.

3 reacties:

Anoniem zei

Je bent goed geslaagd met schoenen kopen, 5 paar nog wel! Dan kan je even vooruit.
Goede schoenen zijn wel heel belangrijk, ik tob ook met mijn ene voet en moet ook geopereerd worden.
Echter heb ik schoenmaat 44 en dat is vreselijk lastig.
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Ik ken het probleem goede schoenen. Naarmate je ouder wordt gaat je voet doorzakken.Daardoor aangewezen op schoenen met bredere wijdte en geschikt voor steunzolen.Schoenen met een hakje kan ik wel vergeten. Iedere aanschaf is een rib uit mijn lijf.
Wil

Petr@ zei

Fijn dat je zo goed geslaagd bent in de schoenenwinkel. Hier kun je mooi even mee vooruit.