Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 20, 2022

Over hitte en happy hour

Misschien was het toch niet zo'n goed idee om prikken in beide armen te nemen. Die hebben de hele nacht pijn gedaan als ik op mijn zij lag. Toch heb ik redelijk geslapen en sta op als Alexa haar deuntje begint te spelen. 

Het is opnieuw prachtig weer en ik neem mijn ontbijt en koffie mee naar buiten. Dit zomerse weer zal niet duren dus het is zaak er optimaal van te genieten. Helaas zie ik in onze tuin ook al de beginnende tekens van de herfst. 



Rick en ik vertrekken naar Starbucks en na onze koffie's opgehaald te hebben rijden we naar Greenheart. We brengen de lege flessen terug en ik neem een verse Rooster sap mee.

Thuis gaat Rick aan het werk en ik ga mijn cardio op het deck doen. Het is in de zon nota bene te warm, al staat er een lekker briesje. Ik doe mijn uur en heb dan bijna mijn doel aan stappen bereikt. De rest komt later wel.

Als ik mijn douche ga nemen komt Orion zoals altijd mee naar boven. Hij gaat meteen in zijn hoekje liggen en staat als ik mijn deodorant opdoe op. Alleen heb ik vandaag mijn haar gewassen en dat gooit Orions dagelijkse routine door elkaar. Met een diepe zucht gaat hij maar weer liggen als mijn foehn tevoorschijn komt. 

Rick maakt zijn lunch heel vroeg, want hij is bezig aan een dag training. Gewoonlijk heb ik op dinsdag lunch met Judith, maar zij kon vandaag helaas niet. Ik maak dus mijn tomaat, bloemkoolbrood en gerookte zalm lunch en eet die op het deck op.

Kai laat weten dat hij aan onze stamboom van mijn kant bezig is. Hij wil dat zoveel mogelijk klaar hebben voor we naar Nederland gaan, zodat hij het aan mijn familie kan laten zien. Het blijkt dat het vandaag de 148ste verjaardag van mijn overgrootvader aan vaders kant is. Dit was mijn oma's vader. 

Dat deel van de familie heeft een interessante geschiedenis. Zijn ouders, mijn bet-overgrootouders, waren zeker niet onbekend. Mijn bet-overgrootvader was oorspronkelijk Duits (en ik maar denken dat ik 100% Nederlands was). 

Hij werd Nederlander en was arts, maar ook natuurwetenschapper. Vanuit Indonesie stuurde hij veel informatie over Indonesische flora en fauna als bijdrage aan wat nu Naturalis is. Er is zelfs een Sumatraanse kreeft naar hem vernoemd. 

Mijn bet-overgrootmoeder was Sietske Abrahamsz, de nicht van Eduard Douwes Dekker (Multatuli). Zij was de hoofdpersoon in Multatuli's Minnebrieven. De naam Sietske is in de familie gebleven, mijn oma en tante heten ook zo. Genealogie is fascinerend en Kai is een goede onderzoeker. 


Het is weer tijd voor het maandelijkse happy hour met vriendinnen. Oorspronkelijk zou dat bij Hawk & Griffin zijn, maar veel restaurants kampen met personeelstekort en Hawk & Griffin is voorlopig maandag en dinsdag gesloten. 

Dat vernam ik pas zondag en ik heb meteen een reservering gemaakt bij Caboose Tavern. Maria haalt me op en bij het restaurant aangekomen zien we twee tafels buiten open. Het is zulk mooi weer, dus ik ga binnen zeggen dat we buiten willen eten. 

Vanavond zijn we met zijn achten, een goede opkomst. Het wordt dan ook weer erg gezellig. Ik bestel wat hapjes, een stukje brie en de zalm "rillettes",  die op een plankje met crackers e.d. worden bezorgd. De anderen kiezen ieder hun favorieten via de app en zo betalen we ook ieder voor zich. Erg handig!

Het happy "hour" worden er bijna twee en een half! Maria moest al eerder naar huis om bijles te geven en ik rijd met Serena terug naar huis. Het blijft een groot succes en dat vinden alle deelneemsters ook. Nu weer even bedenken waar het volgende maand zal zijn. 

 

4 reacties:

Anja L. zei

Dat is zeker interessante geschiedenis. Wat leuk om dat te weten.
Lekker dat je happy hour buiten kon. Hier krijgen we weer een paar mooie dagen met zo’n 19 graden. De zon schijnt nu al lekker naar binnen.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Leuk dat Kai zich zo interesseert voor de familiegeschiedenis. Het is nog heel wat je stamboom te onderzoeken. Verschillende leden van de familie Perquin hebben zich daar ook in verdiept en daar zijn ze tot ergens in 1600 beland. Het ging terug tot in Spanje. Na alle informatie verzameld te hebben is er een boekwerk van uitgegeven. Ik heb toen voor alle kinderen een exemplaar besteld.
De herfst is inmiddels ook merkbaar. Vooral met die lage nachttemperaturen 3 , 5 gr. Overdag schijnt de zon overdadig.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Leuk dat Kai dat doet. Mijn vader is hiermee ooit ook begonnen. Misschien pak ik dat een keer op maar voor nu ontbreekt het me aan tijd hiervoor.

Petra zei

@Anja - Ik hoop dat het weer in Nederland mooi blijft als ik er ben.

@Wil - Brr koud, maar zolang de zon schijnt niet zo erg.

@Petra - Kai is er al een tijd mee bezig. Onvoorstelbaar wat hij allemaal vindt.