Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 10, 2022

Over mijn verjaardag en weerzien met Katja, Kevin en Fiona

Rick staat om kwart over zeven op en ik volg een kwartiertje later. We gaan meteen op pad en gaan eerst naar Starbucks. Daar krijg ik een gratis nitro brew voor mijn verjaardag, heel aardig. 

Dan rijden we naar de plek waar ze ieder kwartaal elektrische en elektronische dingen, die niet meer werken aannemen. Ricks keggerator, zijn bierijskast, is al vervangen, maar we hebben de oude nog. We brengen die dus hierheen. 

De volgende stop is Greenheart waar ik niet alleen Rooster sap koop, maar ook vier verschillende sappen voor Katja. 

Het herfstsap is Apple Crisp, daarvan neem ik er een mee en ook hun Forever Young, Dew Drop en Summer Crush sappen. Mij allemaal te zoet, maar Katja is er dol op.


Bij de Exxon kopen we nog een zak ijs en zien dan op weg naar huis een hele kudde herten. Het blijft bijzonder die gewoon in de buurt rond te hebben lopen. Iemand heeft zijn boom gesnoeid en de blaadjes zijn kennelijk erg lekker. 


Als we thuiskomen zien we dat Orion het pakje met crackers dat we mee wilden nemen helemaal op heeft gegeten. Voor we aan onze rit beginnen gaan we dus nog even naar de Safeway voor nieuwe. Dan stellen we Waze in op Wildwood, New Jersey, en gaan op pad. 

De rit verloopt voorspoedig en we stoppen zoals gewoonlijk bij het Biden Welcome Center voor een pit stop. Ik heb bij de Foodies Facebook groep gevraagd om aanbevelingen voor restaurants in zuid New Jersey. 

Een daarvan was Carmen's in Sea Isle City en dat blijkt op weg naar onze bestemming te liggen. We krijgen een tafel aan het dok met zicht op de haven. 

Het schijnt dat de mossels in tomatensaus hier lekker zijn, dus die bestel ik. Rick neemt een broodje met een krabcake en uienringen erbij. Natuurlijk moet ik er daar ook een paar van hebben. Ik bedank degene, die dit restaurant aanraadde, want het is een goede keuze.


Terwijl we zitten te eten krijgt Rick bericht dat ons appartement klaar is. Het is nog een half uurtje rijden, maar dan parkeren we bij "Kona Kai". Appartement 104 op de eerste verdieping is het onze. Het is een straatblok van het strand en we kunnen de oceaan zien. 

We brengen de bagage naar boven, gelukkig is er een lift. Het duurt niet lang voor Katja, Kevin en Fiona arriveren. Het is zo fijn ze weer te zien, vooral het hummeltje. Ze is in de afgelopen paar maanden flink gegroeid. 

Kevin heeft zijn werkauto mee en we vinden uit dat die hier niet geparkeerd mag worden. Heel irritant, maar gelukkig vindt hij een parkeerplaats vlakbij. Intussen geven wij Fiona een snack en blijkt ze dol op Goldfish te zijn. 


Fiona heeft een beetje geslapen in de auto, maar niet genoeg. Katja en Kevin vrezen dat ze kribbig zal zijn, maar niets is minder waar. Fiona is al gauw aan ons gewend en we krijgen heel wat lachjes en gekke gezichtjes. 

Als iedereen uitgepakt is lopen we even naar het strand, maar daar ligt heel veel water en met mijn voet kan ik daar niet doorheen naar zee lopen. Kevin zegt dat het morgen waarschijnlijk weg zal zijn, dus dat hopen we dan maar. 

Voor mijn verjaardagsmaal gaan we naar The Wharf. Daar komen we wat vroeg aan en gaan eerst buiten zitten en naar de live band luisteren. We bestellen wat drankjes en genieten van het lekkere weer en Fiona's vrolijke dansen. 










Tegen zessen worden we naar onze tafel binnen gebracht. Katja en ik delen een dozijn oesters, Fiona smult van haar hot dog en de mannen nemen soep als voorafje. 

Voor mijn hoofdgerecht bestel ik de cioppino, heel veel zeevruchten in een tomatensaus op linguini. Dat is een heel goede keuze! 

Er is zoveel vis dat ik het niet opkan, maar ik doe mijn best. De anderen vinden hun gerechten ook erg smakelijk, een goede keuze van Katja voor mijn verjaardag. 

Terug in het appartement gaat Fiona naar bed en dan kijken we met zijn allen een show. We zijn moe en hopelijk kunnen we vannacht allemaal goed slapen. Rick en ik hebben een queen bed, kleiner dan onze gewoonlijke king, maar dat gaat goed komen. 

4 reacties:

Anoniem zei

Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je een fijne dag,fijn weekend en een heerlijke strandvakantie met elkaar. Fiona is behoorlijk gegroeid,ziet er schattig uit. Geniet er maar weer van.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Heel veel plezier met z’n allen. Wat is Fiona groot geworden, en zo wijs al!
Geniet er van!
Groetjes
Carla

Sophie zei

Lees dit nu nog. Gefeliciteerd met je verjaardag!
Lekker eten ook, cioppino is heerlijk!
En leuk die goldfish, ik kan het toevallig bij de lokale supermarkt hier krijgen en mijn kinderen zijn er ook gek op. Maddie vraagt de neme dst om 'goffish'. 😅

Sophie zei

*de hele dag.