Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 09, 2022

Over een volle vrijdag

Als ik om half acht opsta komt Rick net naar boven voor zijn douche. Hij heeft om half negen een vergadering. 

Terwijl hij zich klaarmaakt maak ik ontbijt en eet snel. Toch is er geen tijd meer om nog voor de vergadering naar Starbucks te gaan. 

Niet getreurd, we wachten tot de vergadering voorbij is en intussen begin ik alvast met mijn cardio. Om kwart voor negen is Rick klaar en gaan we alsnog naar de Starbucks drive thru. 

Daarna brengen we het lege glas naar de glasbak en gooien de zak met schoenen, die ik gisteren vulde, in een daarvoor bestemde container. 

Dan gaat Rick terug aan het werk en ik maak mijn sporten af. Het is eindelijk weer zonnig en lekker weer en na afloop ga ik daar even van genieten op het deck. Daarna ga ik me boven opfrissen en alvast wat inpakken voor onze strandvakantie de komende week. 


Voor ik het weet is het tijd om naar The Boro te rijden. Daar heb ik met Huyen afgesproken om bij Poki DC te gaan lunchen. Voor Huyen is het de eerste keer dat ze een poke bowl eet en het bevalt haar zeer goed. 

We hebben van alles te bepraten en voor we het weten is er een uur voorbij. Nadat ik afscheid van Huyen heb genomen loop ik nog even de grote Whole Foods in. Ik hoop hier Ricks geliefde Cotswold kaas te vinden, maar die hebben ze ook niet.

Er is wel een soortgelijke kaas en die neem ik dan maar mee. Verder gaan er een stuk brie, een brok manchego en een homp Gruyere kaas mee. Hopelijk vinden Katja en Kevin die ook lekker. 

De rest van de middag pak ik de auto wat in en geniet van de vele vlinders in de tuin. Hun "dans" vind ik altijd zo mooi. Ik vraag me altijd af of die een betekenis heeft of dat ze gewoon vrolijk met elkaar fladderen. 

Als Rick klaar is met zijn werk help ik hem zijn stukke bier ijskast de auto in te hijsen. Die moeten we morgen eerst wegbrengen voor we de rest van de strandspullen en bagage kunnen inladen. Gelukkig kan dat morgenochtend om acht uur al.

Alvast voor mijn verjaardag gaan we eindelijk de Japanse barbecue bij Gyu Shige uitproberen. Daar hebben we tot nu enkel voorafjes aan de bar gegeten, maar dit keer hebben we een tafel gereserveerd. 

Er is een grill, die we delen, maar we kunnen ieder kiezen welke proteine's we bestellen. Rick gaat voor de brisket (deel van de koe), filet mignon en garnalen. Als voorafje heeft hij een sushi rol. 

Mijn voorafje is de shabu shabu salade, een favoriet. Verder kies ik de zalm, filet mignon en St. Jacobsschelpen. 

Lana is onze serveerster en heel attent. We bakken ons eten zelf, maar Lana let erop dat het allemaal goed gaat. 

Het is allemaal heel lekker en leuk om te doen. Wel vinden we beiden dat het een beetje schamel is en voor alles moet je betalen, inclusief de rijst. Gelukkig eten we die niet, scheelt wat.





Onze voorkeur gaat uit naar Koreaanse bbq met de kimchi en alles. Ik vind hot pot ook erg lekker en daar wil ik Rick binnenkort ook mee naar toe nemen. 

Al met al een smakelijk, gezond en gezellig etentje, maar ik vind de niet barbecue gerechten hier bij Gyu Shige meer bijzonder. 

Thuis gaat Rick zijn spullen inpakken en ik zoek mijn luie stoel op. Het is vervelend dat ik vanwege mijn voet geen ibuprofen mag, want ik heb heel veel spierpijn. Paracetamol werkt daar niet goed tegen. Waarschijnlijk heb ik gisteren met personal training toch weer teveel gedaan. 

Allemaal een heel fijn weekend toegewenst!

3 reacties:

Anja L. zei

Wat vervelend dat je geen ibruprofen mag nemen vanwege je voet.
Goede reis,
Wij zijn gisterenavond thuis gekomen, het gaat niet goed met Coopen en ik wil straks naar de dierenarts.
Goede reis vandaag.

Petr@ zei

Fijne vakantie samen met Katja, Kevin en Fiona!

Petra zei

@Anja - Veel sterkte met het verlies van Cooper :(.

@Petra - Dank je wel!