Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 25, 2022

Over een fijn weekend

Zaterdag

We hadden gedacht langer te blijven liggen, maar om acht uur zijn we beiden klaar om op te staan. Dat is ook wel fijn, zo hebben we een lange ochtend. 

De Starbucks in Vienna heeft vandaag geen amandelmelk, dus we rijden naar die in Oakton. Daar maken ze de nitro brew sowieso beter dan in Vienna. Om de een of andere reden is een vijfde van de beker altijd schuim bij onze gewoonlijke drive thru.

We gooien vervolgens ons lege glas in de glasbak. Daarna is de markt in Vienna aan de beurt. Ik was ervan overtuigd dat dit de laatste dit jaar zou zijn. Ik ben dan ook blij verrast als ik zie dat er tot 29 oktober markt is. 

Aan de producten is te zien dat het herfst is. Er zijn veel sier- en eetkalebassen en minder echt zomerse dingen. Gelukkig heeft de kraam waar ik mijn tomaten meestal koop nog wel mooie vruchten, maar duidelijk nadert het einde van het tomatenseizoen ook. 

Bij Greenheart kopen we een verse fles Rooster sap. Na de nodige foto's gemaakt te hebben gaan we daarna huiswaarts. 







Daar doe ik mijn uur cardio en Rick maait het gras in de achtertuin. Het is koel vandaag met maar een graad of eenentwintig als maximum temperatuur. Het is even wennen na de 30+ graden van het begin van de week. 

Rick en ik halen onze lunches. Voor mij wordt het een poke bowl en Rick haalt een salade van Mod Pizza. Het deck ligt in de schaduw en dat is te koel. We gaan dus voor op de stoep in de zon eten. 

Daar zien we dat de geraniums hun beste tijd gehad hebben. Rick stelt voor om naar de Pumpkin Patch te gaan en te kijken wat voor planten zij hebben. We willen voor de verandering eens geen chrysanten. 

We zien asters, die zeer populair zijn bij de bijen en de Mexicaanse zonnebloemen ook. Die laatste zijn ons echter te duur. We kiezen uiteindelijk drie asterplantjes en een paar bakken celosia om de geraniums te vervangen. 




Thuis planten we de asters en zetten de celosia in de bakken. Het ziet er goed uit en hopelijk breiden de asters zich met de jaren uit. We kunnen in de herfst wel wat kleur gebruiken voor het huis. 


Als we klaar zijn loop ik naar de buren om eindelijk de cheque voor Patricia af te geven. Zij zorgt altjd voor Orion als we weg zijn. 

Lorraine en ik praten wat bij. Zij is altijd een gezellige klets, maar ik wil niet zo lang op mijn voeten staan, dus ga al gauw terug naar huis.

Jammer genoeg is de zon inmiddels verdwenen. Rick gaat een show kijken en ik computer wat. 

We moeten ook de autobelasting betalen en ik schrik van hoeveel die voor mijn auto is. Zeker meer dan vorig jaar, terwijl de auto toch een jaar ouder is. 

Tegen vijven maken we ons klaar om naar de Tysons Corner mall te gaan. We hebben een bon voor 25% korting van Bath & Body Works. 

Daar is ook een grote uitverkoop gaan en we nemen zeep, hand sanitizers, luchtverfrissers en kaarsen mee. Allemaal voor veel minder dan we er gewoonlijk voor uitgegeven zouden hebben. 

Het is flink druk in de mall en we vinden nog net twee stoelen aan de bar van Seasons 52 open. Dat is een van mijn favoriete nationale ketenrestaurants. Alle gerechten zijn minder dan 595 calorieen en het eten is heel goed. 

Rick begint met een flatbread en ik met een kop champignon bisque, heerlijk! Voor mijn hoofdgerecht kies ik de forel met bloemkool en krieltjes. Het is zeer smakelijk en Rick is ook heel tevreden met zijn lamsgerecht. 

Om mij niet zo ver te laten lopen haalt Rick de auto en ik stap vlakbij het restaurant in. Thuis doe ik braaf mijn laars aan en strek ieder been twintig minuten. 

Zondag

Rick heeft de lamellen naar beneden getrokken waardoor het een stuk donkerder is in de kamer. Ik ben dan ook verbaasd als ik pas om half negen mijn ogen open. Rick wordt ook net wakker, dus die duisternis helpt met slapen.

Na Orions wandeling gaan we op pad. We halen ontbijt de Pan Am Starbucks, aangezien Vienna nog steeds geen amandelmelk heeft. Dan rijden we naar het Mosaic District waar behalve de wekelijkse markt ook de herfstbraderie plaatsvindt. 




We gaan op zoek naar de King Mushroom kraam, maar die staat er deze week niet. We zijn er een heel aantal niet wekelijkse kraampjes met eten. Zo zien we een paar Turkse standjes en Rick koopt een sausage roll van het Britse kraampje. 




Terwijl we zo langs alles lopen valt mijn oog op...Nijntje! Ik ga praten met de verkoper, die ze allemaal zelf maakt. Hij is dol op "Miffy" zegt hij en ik vertel dat zij uit mijn stad Utrecht komt. Ze lijkt me leuk voor Fiona, maar $38 is wat teveel van het goede. Toch leuk om haar zo onverwacht op een Amerikaanse markt tegen te komen. 


Over Fiona gesproken, er is groot nieuws! Madammeke besloot vanochtend opeens te gaan lopen. En nu doet ze dat constant en ze is zo trots op zichzelf! Gelukkig stuurt Katja veel video's. 


Omdat ik op de markt geen paddenstoelen vond gaan we naar H Mart. Daar koop ik drie soorten paddenstoelen. De selectie is hier altijd zo goed. 

Thuis gaat Rick aan de voortuin en ik aan mijn cardio. Een uur later zijn we daarmee klaar en na ons opgefrist te hebben gaan we lunch halen. Ik kies de bloemkoolrijst bowl met garnalen van Zoe's Kitchen en Rick een gyro salade van PizzaRoni. 

Het is heerlijk weer en we besluiten in de Vienna Town Green te gaan eten. Dat is altijd een oase in het midden van ons drukke stadje. We zijn niet de enigen en bezetten het laatste open bankje. Het eten smaakt extra goed als picknick.

Na het eten halen we wat boodschappen van Giant. Gisteren heb ik een afspraak gemaakt met de "psychiater" dierenarts. Die kan pas begin februari! Er moeten heel veel moeilijke dieren zijn. In ieder geval kunnen we weer medicijnen ophalen bij Walgreens, want die geven ze niet zonder afspraak. 

Het weer begint om te slaan en er komt regen aan. Wij zoeken ons bioscoopje op en gaan de nieuwe Pinocchio film met Tom Hanks kijken. Die is erg leuk en wel ietsje anders dan het oorspronkelijke verhaal. 


Het komt zelden voor dat Rick en ik hetzelfde restaurant in gedachten hebben voor het avondeten. Vanavond is dat wel het geval: Zenola. Zoals altijd is het eten perfect en de chef komt nog even met ons praten. Een lekkerder kippenlevertjes gerecht dan hier heb ik nog nooit gegeten. Er is ook een sfeervol jazz bandje. 


Na nog even avondeten voor morgen en andere kleinigheden van Whole Foods gekocht te hebben worden we op de terugweg op een prachtige zonsondergang getrakteerd. Een perfect einde van een leuk weekend, allemaal een heel fijne week gewenst!


7 reacties:

Anja L. zei

Wat een lekker gevuld weekend! Leuk ook die foto’s van de markt. Ik hou van de herfstkleuren.
Wat leuk dat Fiona nu los kan lopen.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat een fijn weekend met toch nog momenten om buiten te eten.
Die Nijntjes zijn erg leuk maar inderdaad wel heel duur.

Anoniem zei

Dat klinkt als een heerlijk weekend.
Wat leuk die Nijntje! Ik ben ook in Utrecht geboren trouwens.
En wat een schattig filmpje van Fiona, die loopt, zo leuk om te zien!
Mijn kleinzoon is 11 maanden nu en trekt zich wel overal aan op, en kan staan nu.
Fijne maandag!
Groetjes
Carla

Tineke zei

Leuk dat Fiona nu los kan lopen.
Bij ons de de 'gebreide' Nijntjes ook duur, er zijn van ander materiaal wel goedkopere uitvoeringen. In Utrecht staat ook een standbeeld van Nijntje en is zelfs een Nijntje museum, tegenover het Centraal Mueum; is leuk voor Fiona al ze wat groter is.
Wat een prachtige herfst auto op je markt.
Hier wordt het in ieder geval herfst weer, het water tekort in de tuin is gelukkig over door de gevallen regen.

Anoniem zei

Leuk dat Fiona de eerste stapjes al doet,altijd weer grappig om te zien,
hoe ze vaak zo wankel op de benen staan,maar ze leren snel.
Ja,men kan het wel duur vinden en het is ook duur,
maar omdat Nijntje door die vrouw zelf gehaakt is
en er toch uren werk in zitten,
en ook het broekje is gehaakt plus het opvullen ervan,
daar gaat veel tijd inzitten.
Zo heb ik een hele tijd beren genaaid ,van harige stof en aan gekleed...
Maar niet verkocht...
Wel veel mooie kleurtjes op de markt ,ook die mooie pompoenen in alle vormen en maten.

groetjes Joke

Anoniem zei

Leuk die eerste loslopende stapjes van Fiona.Nijntje is natuurlijk erg leuk voor haar.Op Schiphol is in ieder geval een Nijntjewinkel ,maar je kan altijd online bestellen bij de Nijntjewinkel.Vanaf 10 euro is er al een te koop.
Hier in de Mall hebben we ook een Nijntjewinkel, loop er regelmatig langs.

Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - Ja, de herfstkleuren zijn wel erg gezellig.

@Petra - Ook hier gaat de temperatuur omlaag helaas.

@Carla - Ik ben in Zeist geboren, maar heb in Utrecht gestudeerd.

@Tineke - Hopelijk valt het weer wat mee, maar ik ben voorbereid op alles in Nederland.

@Joke - Het was een man! Maar inderdaad, daarom is het zo duur. Was het voor mezelf geweest dan had ik dat geld er wel voor over, maar voor een peuter lijkt het me wat teveel.

@Wil - Leuk, een Nijntje winkel, ik ga daar zeker kijken.