Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 23, 2022

Over ogen en Oktoberfest

De zon bij het opstaan is misleidend. Het is maar elf graden met een forse wind. Ik ben blij met mijn warme ontbijt en voor het eerst in lange tijd doen we een jas aan om naar Starbucks te gaan. Rick neemt daarom een warme koffie, maar ik houd het bij mijn geliefde nitro brew.

Thuis maak ik me snel klaar om naar de oogdokter te gaan. Daar ben ik om half tien en Dr. Snively is op tijd. Hij vindt dat mijn oog er een stuk beter uitziet, maar het zweertje is niet helemaal weg. Ik moet nog tot zeker maandag doordruppelen.

Maandag wil Dr. Snively me weer zien en hopelijk is het dan nog beter. Als dat het geval is mag ik tegen de helft van volgende week mijn contactlenzen weer dragen. Ik hoop het zo, want ook met de leestest blijkt dat ik veel minder goed in de verte zie met mijn bril dan met mijn contactlenzen. 

Mijn uur cardio gaat snel voorbij. Ik ben nu zo blij met die mini elliptische machine. Ik zou niet weten hoe ik anders mijn dagelijkse sporten zou kunnen doen met deze voetproblemen.

Over voetproblemen gesproken, ik heb na lang beraad en op Ricks aandringen besloten om een rolstoel te vragen tijdens de reis. Ik kan best een beetje lopen, maar de vliegvelden zijn enorm en zo ontzie ik mijn voet goed. Bij United boek ik de rolstoel voor de vluchten. Nu nog even uitzoeken hoe ik van het Sheraton Schiphol naar de incheckbalie kom met mijn zware tas. 

Zodra de herfst is begonnen gaan de zomerspullen me tegenstaan. Ik vervang als eerste de vlaggetjes en deurhangers voor het huis. Het feeentuintje en de Halloweenversieringen komen later wel. 



Intussen is het lunchtijd en ik heb erge zin in een bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen. Natuurlijk is dat restaurant uitgerekend vandaag gesloten. 

Omdat ik zin in een warme maaltijd heb bestel ik dan maar van Noodles & Company. Daar blijk ik een gratis maaltijd te krijgen omdat het mijn verjaardagsmaand is. Altijd meegenomen natuurlijk! Rick bestelt zijn eten van Cava.

Voordat we dat alles ophalen gaan we naar Truist. Daar liggen mijn bestelde euro's klaar. Wat een kleurrijk geld is dat toch altijd in vergelijking met de saaie altijd groene dollarbiljetten. Het is ook zoveel makkelijker uit elkaar te houden. 

Nadat we ons eten op hebben gehaald blijkt dat Rick vergeten is een vergadering in zijn agenda te zetten. Die begint terwijl we naar huis rijden en Rick rent met zijn eten ons kantoor in. Zo eet hij voor de zoveelste keer deze week aan zijn bureau. 

Als ik mijn courgette noedels met pesto en kip opheb ga ik binnen voor de herfst versieren. Voor het meeste heb ik Ricks hulp nodig, maar de wc is binnen de kortste keren in herfstsferen. Zelfs de schildpad luchtverfrisser wordt vervangen door een pompoen. 

Tijdens Ricks volgende pauze gaan we naar de hot tub winkel. Rick heeft een van de chemicalieen nodig en die hebben ze alleen daar. Nu we toch op pad zijn kunnen we net zo goed naar Walgreens waar een hele stoot medicijnen op mij ligt te wachten. 

Rick moet nog even met een klant praten, maar dan heeft hij tijd om de herfstversieringen van zolder te halen. Ik ruim intussen de zomerspullen op. Binnen de kortste keren overheersen de herfstkleuren in huis. 




Bear Branch Tavern heeft hun Oktoberfest menu vanaf vanavond en Rick is dol op hun worst en bierkaas plankje. We gaan erheen en nemen plaats aan de bar. We delen het plankje, een portie gegrilde kippenvleugels en voor het gezonde gegrilde bloemkool. Het is goed dat we vroeg zijn gegaan, want als we vertrekken staan er heel wat mensen te wachten op een barstoel. 

Thuis trek ik mijn rek en strek laars aan en gebruik hem voor twintig minuten aan beide benen. Hopelijk helpt het mijn spieren wat losser te maken. Het wordt ook wel weer eens tijd voor een massage. 

En zo is de werkweek alweer voorbij. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

10 reacties:

Anja L. zei

De herfst decoraties geven je huis wel een gezellige kleur.
De euro’s zien er inderdaad veel kleuriger uit dan de dollars.
Bij het Sheraton zullen ze toch wel iemand kunnen regelen om je naar de incheckbalie te brengen, zeker als het fruk is op Schiphol.
Fijn weekend.

Marion2 zei

Vanaf het Sheraton hotel is het maar een klein stukje lopen naar de vertrekhal. Ik parkeer altijd ter hoogte daarvan en ik vermoed dat je daar wel ergens een kar kunt pakken. Je loopt binnendoor en hoeft niet naar buiten.

Op welke dag kom je aan? Is het gelukt met het vervoer naar je plaats van bestemming?

Petr@ zei

Ik hoop dat de rolstoel lukt op Schiphol. Ik stond vorig week in de rij met mensen die ook assistance hadden geboekt maar vanwege personeelstekort niet hadden gekregen. Dus fingers crossed!

Petra zei

@Anja - Ik ga het proberen, vooral omdat het niet enkel het lopen is, maar ook het wachten in de rij.

@Marion - Dat zal best, maar met bagage is dat best een stress voor mijn voet. Ook komt er nog in de rij staan bij als het zo druk is telkens. Ik kom dw 29e aan en ga met een taxi naar Hengelo.

@Petra - We zullen zien, het is het proberen waard. Het helpt al om er een in O'Hare te hebben. Daar moet ik overstappen. Dat is zo'n gigantisch vliegveld!

Anoniem zei

Taxi naar Hengelo?? Reken op 300 eur ong

Petra zei

Minder, maar kost inderdaad wat.

Marion2 zei

Ah jammer, Petra. Het leek me gezellig je van Schiphol te halen en dan naar Hengelo te brengen, maar ik moet donderdag werken :/.

Marion2 zei

Is de terugweg al geregeld? Als dat niet het geval is: wanneer is dat?
Ik heb erg veel activiteiten op het moment, maar wie weet kan ik dan wel.

Petra zei

@Marion - Nee, nog niet. Ik ga woensdag 5 oktober 's middags terug. Lief van je dat ja daaraan denkt!

Petra zei

Sorry dat moet dinsdag 4 oktober zijn