Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 12, 2021

Over benzinetekorten en mooie natuur

Rick staat zoals gewoonlijk om zeven uur op, maar ik wil nog een kwartiertje verder doezelen. Dat worden vijftig minuten, want ik viel weer in slaap. Gauw sta ik op en ga naar beneden.

Daar maak ik mijn ontbijt, terwijl Rick zijn douche neemt. Dan gaan we op weg naar Starbucks en zien lange rijen bij de benzinestations. Sommigen zijn al gesloten, omdat ze geen benzine meer hebben. Dit is paniek kopen, terwijl de pijplijn, die gesloten was door een cyber aanval, vanavond weer moet gaan werken.

Naarmate de dag vordert zjin de meeste benzinestations in onze directe omgeving leeg gekocht. Ik ben blij dat ik gisteren heb getankt. Nu maar hopen dat het Saskia lukt om genoeg benzine te kunnen tanken om naar New Jersey te komen. Naar verluid moet alles morgenavond of vrijdagochtend weer normaal zijn. 

Thuis ga ik aan mijn hardlopen op de plaats en Orion ziet dat als een gelegenheid om om zijn bullenpees te gaan vragen. Hij doet dat door doordringend te staren. Natuurlijk kan ik die blik niet weerstaan en meneer O. ligt even later tevreden te kauwen. 


Als ik mijn stappen bijeen heb, ga ik in Ricks auto naar Target. We hebben besloten dat ik de komende paar dagen zijn auto zal gebruiken, zodat we zoveel mogelijk benzine in de mijne houden. Saskia's opblaasmatras loopt telkens leeg, dus ik kom hier om een nieuwe te kopen. 

Maar ze hebben een babyafdeling en voor ik het weet ben ik daar binnen gezogen. Zoveel schattige kleertjes en spulletjes, ik moet me ervan weerhouden niet van alles te kopen. Ik houd het bij een paar leuke pakjes en leuke bijpassende doekjes. 

De opblaasbare matras is heel erg zwaar en ik heb geen wagentje genomen. Ik loop de enorme winkel af naar de ingang om er eentje op te halen. Ik weet niet hoe Saskia dat ding telkens overal heen draagt!

Rick en ik eten onze salades vroeg, want de schoonmaakploeg komt om een uur. Ik ontsnap en ga naar Meadowlark Gardens. Daar is het prachtig weer voor met zo'n twintig graden. Het is rustig in het park en ik gebruik mijn PlantSnap app om de verschillende bloemen te identificeren. Verder is al het groen en de vijvers altijd weer rustgevend mooi. 





















Op een gegeven moment vind ik een Adirondack stoel langs het water. Daar ga ik een tijdje zitten genieten van het uitzicht. 





Het is warm en droog en ik besluit in Vienna een mango hibiscus ijsthee te halen bij Caffe Amouri. Die hebben de lekkerste thee smaken. Het is altijd weer moeilijk kiezen. Met de thee loop ik naar de overkant, waar ik bij Greenheart een nieuwe fles groentesap haal. 

Als ik op onze Arlo camera zie dat de schoonmaakploeg is vertrokken, ga ik huiswaarts. Daar stelt Rick voor happy hour te gaan houden bij de Caboose Commons. Hij bestelt er een "flight", vier biertjes om te proeven. Ik neem een mini bramenbiertje, erg lekker, moet ik zeggen. Het is leuk dit eens te doen. 
Nu we toch in het Mosaic District zijn, besluiten we hier ook te gaan eten. We zijn al heel lang niet naar Matchbox geweest en vragen daar een tafel. Eerst buiten, maar de wind is te koud en we verhuizen naar binnen. 

Tot onze grote vreugde hebben ze een bloemkool pizza bodem. Rick bestelt een pittige met gerookte Goudse kaas en ik een eenvoudige margherita. Het smaakt allemaal erg lekker, voor herhaling vatbaar.

Tijd voor mijn kookshows. Ik ben moe van vandaag, ik heb dan ook 16000 stappen gezet. Morgen hoop ik vroeger op te staan.




 

9 reacties:

Anja L. zei

Wat een heerlijke plek om te ontsnappen aan de schoonmakers.
Schattige pakjes heb je gekocht voor de baby.
Ik heb gisteren voor het eerst weer op een terras kunnen lunchen samen met mijn moeder. Ze was ook zo blij met de aandacht die ze kreeg van het personeel.
Misschien gaan de terrassen volgende week ook de hele dag open en kunnen we ook weer eens koffie drinken.
Fijne donderdag.

Sonja zei

Wat een prachtig park, je woont toch in zo'n mooie omgeving, overal ruimte. Hier is het echt overbevolkt. Die babykleertjes zijn zo schattig.

Sally zei

Mooie omgeving toch, de foto’s gaven direct een zomer gevoel. Handig dat je via een app/camera kan zien of de schoonmakers nog in huis zijn.

Anoniem zei

Wat is het toch een mooi park. En zo groen al.
Probeer eens voorbij te lopen bij die leuke babykleertjes. Ik zou ook zo voor de bijl gaan.
Hier hebben ze bij H&M en de Hema ook altijd een hele leuke collectie.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Wat een prachtige foto's! Ik vind voorjaarsgroen altijd zo mooi en de blaadjes aan de bomen zijn nog zo zacht.
Ik ben zelf vanmiddag even het bos in geweest. Heerlijk nu om buiten te zijn.

Marion2 zei

Wat bizar, die hack van de pijpleiding. Je merkt zo wel hoe kwetsbaar we zijn geworden.
Ik las dat Rusland er mogelijk achter zit. Waarom, vraag je je dan af.
Hier is de benzine duurder dan ooit: bijna 2 euro voor een liter (70% belastingen zit erop). Nu wil zelfs de ANWB daar nog kilometerheffing bovenop gaan doen:(.

Wat zijn de Meadowlark Gardens toch prachtig. Het lijkt me heerlijk om daar te wandelen.

Nicole zei

Ik wilde ook helemaal los bij Target, helaas wisten we het geslacht destijds nog niet, dus bleef het bij een pakje. Had veel meer willen kopen.

Petra zei

@Anja - Het moet helemaal heerlijk zijn voor je moeder, er eindelijk weer uit.

@Sonja - De ruimte hier is inderdaad heel fijn.

@Sally - Die Arlo camera's zijn zeker handig.

@Wil - Eindeloos veel schattige dingen inderdaad. Ik moet eens bij H&M kijken.

@Petra - Dat voorjaarsgroen is mijn favoriete kleur groen.

@Marion - Dit paniek gedrag is zo bizar, er waren mensen, die benzine in plastic zakken deden!

@Nicole - Wij weten het ook niet en ik moet toegeven dat ik me wel wat erger aan het roze en blauwe, zo ouderwets. Gelukkig zijn er nog genoeg neutrale dingen te vinden.

Krystel zei

Schitterende foto's van die tuinen! Ik voel bijna de warmte tot hier (Zuid Frankrijk, 9 graden, regen :-) )