Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 30, 2021

Over een koel en nat weekend

Zaterdag

Het is grijs en grauw bij het wakker worden en ik blijf tot kwart voor acht liggen. Rick is al op, we kunnen tegenwoordig niet meer uitslapen, hoewel ik altijd weer denk dat te gaan doen. Vroeger kon ik nog wel tot negen uur blijven liggen, maar die dagen zijn, althans voor nu, voorbij. 

Het regent en is maar 12 graden. Dat voelt wel heel koud na de 32 graden van gisteren! We gaan dan ook dik gekleed op weg naar Vienna. 



We halen ons ontbijt van Starbucks en Rick neemt een warme koffie. Ik houd het bij de nitro brew, maar mijn boerenkool en portabello egg bites zijn wel lekker warm.

We kunnen vandaag niet naar de glasbak, want de Viva Vienna kermis wordt dit weekend gehouden met allerlei restricties. Vorig jaar ging deze niet door. 

De standjes en attracties staan er al, maar het is nogal druilerig en lijkt me geen fijne dag om te gaan. Nu moet ik erbij zeggen dat alles wat met een kermis te maken heeft me gestolen kan worden. 

Al het zoete en vette eten en zonder kinderen zijn de attracties ook niets. Wel hopen we morgen of overmorgen naar de braderie te gaan als het weer verbetert.

De markt daarentegen gaat door voor ons, regen of geen regen. Ik loop meteen naar het kraampje van Quail & Hound. Hun eieren zijn zo lekker en vers. Daar koop ik ook een potje rauwe honing van wilde bloemen, dat schijnt goed te zijn tegen het ontwikkelen van allergieen. 


Verderop zie ik een standje met zelfgemaakte honden snacks. De eigenaresse is heel aardig en ik wil haar bedrijfje wel ondersteunen. Ik koop een zakje met pompoen en appel snoepjes voor Orion. 


Thuis geef ik Orion een van de snoepjes en die vindt hij duidelijk heerlijk. Orion is niet de enige, die zin in snoepjes heeft. Zorro durft steeds meer en komt de keuken in voor zijn traktaties. Flapjack en Pig zijn nog met Saskia, maar zodra die vertrekt zullen we hen ook vaker beneden zien, denk ik. 



Rick gaat de basement opruimen en ik doe mijn "stappen" op de kleine elliptische machine. Dan is het tijd voor mijn douche. Rick heeft me voor Pasen aromatherapie douchetabletten gegeven, die oplossen en de douchecel lekker doen ruiken. Helaas is het vandaag de laatste. Ik raad ze van harte aan.

Dan gaan Rick en ik naar het Fairfax County Government Center. Zo komen we er nooit en nu opeens drie keer in twee maanden. We kregen onze Corona prikken hier ook. Vandaag komen we om vroeg te stemmen, want op 8 juni, stemdag, zijn we op vakantie. 

Vandaag stemmen we onze keuze van de Democratische kandidaten voor gouverneur, lieutenant gouverneur en procureur-generaal van Virginia. De Republikeinen hebben hun kandidaat tijdens een conferentie al gekozen, maar de Democraten laten het volk beslissen. 

Mijn stem gaat naar de zwarte vrouwelijke kandidaat voor gouverneur. Ik heb veel gelezen over haar standpunten en kan me er helemaal in vinden. De andere vrouwelijke kandidaat vind ik ook goed, maar heb minder overeenkomsten in standpunten.

Toch twijfelde ik nog wel even, want de ene mannelijke blanke kandidaat is al een keer gouverneur geweest en waarschijnlijk in een betere positie om de Republikein te verslaan. Dat kan ik niet de reden laten zijn, want op die manier zal er nooit een vrouw verkozen worden. Rick komt iets later naar buiten en heeft voor dezelfde kandidaten als ik gestemd. Ik ben benieuwd wie het gaan worden. 
l


Het is intussen lunchtijd en we halen eerst lunch voor Saskia bij Mom's Market. Voor mij is het een pho dag met deze regen en kou. Rick houdt het bij zijn gewoonlijke Cava salade. 

Na het eten nemen we een uurtje rust en gaan dan weer op pad. Dit keer rijden we naar Total Wine & More voor bier en wijn en margarita glazen. De ABC slijter is daar vlak naast en we kopen wat dingen om volgende week mee naar het strand te nemen. Voor mij de Skinny Girl margarita, die ik erg lekker vind.

Op de terugweg halen we een paar porties antipasto van Pazzo Pomodoro als happy hour snack vanavond. Die leggen we op een leuke schaal en maken ons verder klaar voor onze gasten vanavond.

Dat zijn Marielle en Erik. Zij zijn pas naar Florida verhuisd, maar even hier voor de graduation van hun dochter. We nemen plaats aan de bar, waar Rick zijn favoriete margarita maakt voor Marielle en hemzelf. Ik heb de Skinny Girl Margarita en Erik houdt het bij water.

De antipasto gaat er goed in en dan is het tijd om avondeten te bestellen. Op verzoek van Marielle en Erik wordt dat Bollywood Bistro. Rick gaat het halen en we smullen allemaal van de verschillende gerechten. Dit is een erg goed Indiaas restaurant, maar wat verder weg, waardoor we vaker van de drie dichtbij bestellen.

We praten nog een tijdje na en dan gaat Orion zo tekeer in zijn bench dat Marielle en Erik medelijden krijgen en afscheid nemen. Hopelijk zien we ze snel weer een keer in Florida. Dit was de eerste keer sinds eind 2019 dat we gasten aan de bar hadden, heel gezellig!

Zondag

Schreef ik gisteren nog dat wij niet meer kunnen uitslapen tot negen uur, vandaag komen we daar toch dichtbij. Ik ben om tien voor half negen wakker en Rick volgt twintig minuten later. De donkere kamer door het saaie weer hielp daar vast bij. 

We willen vandaag eens wat anders als ontbijt en na onze koffies van Nick bij Starbucks gekregen te hebben, steken we over naar Crepe Amour. Daar hebben we beiden de Dr. Seuss crepe (of liever galette zoals de hartige crepes in Frankrijk officieel heten, deze worden ook met boekweit beslag gemaakt) besteld. Die komt met ei, ham en kaas, ik bestel de mijne zonder kaas. De crepes hier zijn alsof we in Frankrijk eten. 


De volgende stop is het Mosaic District. Daar halen we als eerste Saskia's Playa Bowl op, ook een acai bowl, maar anders dan van South Block (wat mij betreft zijn ze allemaal veel te zoet, al worden ze als gezond geadverteerd). 

Dan lopen we naar de Mosaic markt. Daar liggen mijn paddestoelen klaar, morellen en maitake deze week. Verder nemen we een fles Rooster groentesap mee. We hebben gemerkt dat de sappen op de markten meestal verser zijn, dan die in de winkel.

Ondanks dat het voor gevaccineerden niet meer hoeft, heeft vrijwel iedereen nog een mondkapje op. Ik denk dat dat hier nog wel even gaat duren. 


Tot onze verrassing zien we dat Poffy open is!  Zij maken "herontworpen" poffertjes. Groter dan gewoonlijk volgens mij en dan met verschillende vullingen. Er staat een flinke rij en wij hebben net de crepe op, dus we gaan het een volgende keer proberen. 

Saskia heeft een cicade tattoo en wij hebben een Franse "cigalle" uit de Provence op ons deck hangen. Daar willen Saskia en Rick foto's mee maken met een van "onze" cicaden en dat vind ik ook leuk. De cicaden zijn letterlijk verstijfd door de kou en regen en degene, die Rick vangt, blijft geduldig zitten. Magicicada Septendecim van Brood X ontmoet Cigalle Provencal (die er overigens heel anders uitziet). 


We hebben wat dingen van de mall nodig en rijden naar Tysons Corner. Ondanks dat Virginia alle coronaregels heeft opgeheven, gelden die bij de mall nog wel. Helemaal goed, want er zijn nog genoeg mensen niet ingeent, inclusief jongere kinderen. 

Bij Sephora vinden Saskia en ik al gauw wat we willen kopen. Dan heeft Saskia iets voor haar lippen nodig bij Lush. Ik moet altijd denken aan de keer dat de Vienna politie dacht dat een van hun "bath bomb"s een echte bom was. Als laatste gaan we naar Bath & Body Works. Daar laden we een tas vol met zeep, geurtjes voor in huis en hand sanitizers. Zelfs Rick vindt het leuk hier rond te kijken en dat zegt wat. 


Als we onze boodschappen gedaan hebben gaan we lunch halen buiten de mall. Voor mij wordt het de poke bowl van Poki DC in The Boro en Rick en Saskia halen eten van de Whole Foods daartegenover. 

Saskia heeft wat problemen met haar auto en Rick neemt die mee naar Jiffy Lube om nagekeken te worden. Het blijkt gelukkig niets ernstigs te zijn en Rick tankt ook gelijk maar even voor Saskia, dan hoeft dat niet op weg naar Katja.

Tijd om Saskia te helpen haar auto in te delen. Sommige dingen passen niet, maar die kunnen wij tegelijkertijd met de katten half juni meebrengen. En daar gaat mijn jongste dan, eerst naar Katja en dan door naar Boston. Daar zal ze tot haar meubels aankomen bij mijn zus logeren. 

Al zullen we haar half juni weer zien, het is toch even slikken voor mij. Opeens zit Saskia ook zo ver weg. Ik kan niet meer even naar Richmond rijden om met haar te lunchen of de dag door te brengen. Boston is acht tot tien uur rijden en dat doe je niet voor een dagje. 

Het kan voor een jaar zijn, maar ook langer, afhankelijk van hoe leuk Saskia het daar vindt. Van mijn zusje weet ik dat er in New England toch wel een heel andere mentaliteit heerst, dan hier in het "zuiden". 

Rick kent mij goed en stelt voor een grappige film te gaan kijken om de zinnen te verzetten. Dat wordt Dog Gone Trouble op Netflix. Het is een leuke geanimeerde film en inderdaad een prima afleiding. 

Als de film afgelopen is gaan we bedenken waar we willen eten. Dat gaat niet in Vienna worden, want door de kermis en alles is het daar beredruk. Wij willen op een terrasje eten, ondanks het koele weer. We strijken uiteindelijk bij Trio neer. Hier is het terras ook lekker verwarmd.

Rick neemt de bison biefstuk en ik het charcuterie plankje. Dat is erg lekker, maar teveel voor mij alleen. Rick heeft nog wel zin in wat meer na zijn maal en zo komt het plankje toch vrijwel op. De volgende keer neem ik me voor de vissoep te bestellen. 


Het koudere weer maakt dat ik weer meer pijnen heb dan de afgelopen weken. Dat maakt moe en ik kan niet wachten mijn bed op te zoeken. Gelukkig wordt het morgen weer mooi weer en is dat ook nog een vrije dag. Allemaal een fijne week gewenst!

4 reacties:

Sonja zei

Dat zijn heftige, drukke dagen geweest. Kan me voorstellen dat het moeilijk is dat Saskia nu ook ver weg zit. Het zijn ook zulke afstanden. Hoe anders is de mentaliteit in New England?
Hoop dat het weer opknapt. Fijne week!

Anja L. zei

Jammer dat het nou net in het weekend slecht weer was. Wij kunnen ook niet echt meer uitslapen. Alleen als we de ramen dicht houden lukt het misschien tot half negen maar dan ben ik echt wakker en als ik blijf liggen gaan mijn gedachten alle kanten uit dus ga ik maar wat lezen of naar beneden.
Gezellig, voor het eerst weer eens mensen ontvangen. Wij zijn voor het eerst sinds oktober weer eens uit eten geweest, weliswaar buiten maar het was goed weer. Volgende week mogen we zelfs weer binnen eten. Het was heerlijk om dat weer te kunnen doen.
Ik ben ook nieuwsgierig naar de andere mentaliteit in New England. Is het daar beter of juist niet.
Geniet van jullie vrije dag!

Petr@ zei

Wat jammer dat het weer niet zo fijn was. Hier is het juist heerlijk weer nu. Dat werd ook wel eens tijd trouwens.

Nu wonen alle kinderen ver weg. In elk geval te ver om even heen te rijden. Wel fijn dat jouw zus bij Saskia in de buurt woont, mocht er eens wat zijn.

Gek hè, ineens al die versoepelingen. Hier is het ook net of corona weg is, zoveel mensen op straat. Zeker nu met mooi weer.
Ik vind het qua versoepelingen ook ineens heel hard gaan hier. Ik had liever nog wat meer restricties gezien totdat iedereen in elk geval 1 vaccinatie heeft gehad.
Ik krijg zelf 8 juni de eerste vaccinatie!

Petra zei

@Sonja - De New Englanders schijnen er gereserveerd te zijn en niet erg open voor nieuwe vriendschappen. Mijn zusje woont er al meer dan twintig jaar en de meesten van haar vriendinnen zijn van "buiten".

@Anja - Dat gedachten alle kanten uitgaan heb ik ook. Wij willen nog steeds zoveel mogelijk buiten eten. De mentaliteit is anders. Over het algemeen is het hier vrij makkelijk kennissen en vrienden maken, de New Englanders zijn meer gereserveerd.

@Petra - Wij vinden het ook nog ongemakkelijk en zijn blij dat zoveel mensen toch nog mondkapjes op houden. Ook omdat er inderdaad nog veel zijn, die niet gevaccineerd zijn.