Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 24, 2021

Over Orions vijfde verjaardag

Tja, het is nog geen zomer en de warmte van de afgelopen dagen is er nog niet constant. Het is druilerig en voor ons doen koel bij het opstaan. Toch is het een vrolijke dag, want onze hondenbaby is jarig! Hij wordt alweer vijf!

Gisteravond hebben we van de bakkerij bij het restaurant een hondenkoek meegenomen en die krijgt Orion als ontbijt. Natuurlijk maakt hij er korte metten mee. Best Buns kan duidelijk ook goed voor honden bakken. 




Voor mezelf maak ik mijn tomaat, ei en paddestoelen ontbijt. Dit keer met verse morels, wat zijn die heerlijk! Hopelijk hebben ze die volgende week nog, want het schijnt een heel seizoensgebonden paddestoel te zijn. 

Het is droog als we naar Starbucks rijden en op de terugweg spelen we kort wat Pokemon Go. Dan gaat Rick aan het werk en ik aan mijn "stappen".  Ik besluit vandaag de mini elliptical weer eens te gebruiken. 

Sharon is op vakantie, dus er is geen personal training, maar ik heb om 11 uur een afspraak bij de Nissan garage. VLINDR is aan haar eerste beurt toe. Ze hadden me verteld dat het een half uur zou duren, maar nu krijg ik te horen dat het wel anderhalf uur kan zijn. 

Balen, maar er zit niets anders op dan te wachten. Tot mijn verrassing komt er nog geen half uur later iemand de wachtruimte in, die mijn naam roept. Ik denk nog dat er iets mis is met de auto, maar nee, hij is klaar. Perfect!

Nu ik toch in de buurt ben haal ik gelijk een pho met garnalen op van Roll Play. Het is er het juiste weer voor. Rick is ook net zijn lunch aan het klaarmaken en we eten gezellig samen. 


Na het eten "verzomer" ik de keuken en wc hier beneden ook. De keuken krijgt dit jaar een citrus thema, compleet met citroen "Nisse", de Scandinavische kabouters, die ons gaan beschermen tegen tegenspoed volgens de legende. 

In de wc hang ik een baddoek met afdruk van een strand en het bijbehorende wasdoekje. Het staat goed bij alles. Ik vind deze baddoeken erg leuk, ze hebben er voor ieder seizoen. Rick vindt ze te groot, maar dat is juist fijn. 

Het wordt al gauw duidelijk dat de regen niet gaat stoppen, zoals ik had gehoopt. Ik ga er dan toch maar op uit. Onderweg naar het centrum fotografeer ik wat kleddernatte pioenrozen, rozen en klokjes waarvan ik de soort niet weet. 






Bij Petco ga ik kijken of er nog iets leuks is voor jarige honden, maar dat valt vreselijk tegen. Orion zal toch al heel wat verwennerijen krijgen, dus ik vertrek met lege handen. 

Dan maar naar Whole Foods aan de overkant. Hier koop ik ons avondeten. Ze hebben mooie bloemen, maar ik vind het in de zomer nooit zo nodig verse bloemen binnen te hebben. Die zijn er genoeg buiten. 

Intussen valt het me op dat ik de cicaden sinds het regent niet meer gehoord heb. Kennelijk houden ze daar niet van. Grappig die stilte opeens na al dat lawaai vanochtend. Ze zitten zielig nog op de bomen.


Orions vijfde verjaardagsviering zet zich voort en ik haal een hondenijsje bij Ben & Jerry's. Rick steekt de vijf kaarsjes aan en we liggen dubbel als we Happy Birthday zingen. Orion heeft alleen maar aandacht voor dat ijsje wat hij vol overgave oplikt. 



Met dit regenachtige weer voel ik me meteen minder goed en erg moe. Misschien is dat ook een beetje een terugslag van het drukke lange weekend. Ik besluit dat het genoeg is geweest voor vandaag en ga lezen tot Rick klaar is met werken. 

Net voor zessen wordt Orions grote cadeau bezorgd: Barkcuterie. Ik zag de advertentie van dit nieuwe kleine bedrijfje in onze Foodies groep langskomen en dat leek me echt leuk. Ik heb er toen meteen een besteld, ook om Samila, die nog maar net begonnen is, te steunen.

Het is een "bord" met allerlei lekkernijen dat inderdaad erg op charcuterie lijkt. In kaasletters staat er "Orion turns 5". Het bakje bevat pindakaas, Orions absolute favoriet. Verder zijn er boontjes, komkommer, aardbeien, kaas, bosbessen en verscheidene gezonde hondensnacks. 
 
De foto's en het filmpje laten wel zien dat het een enorm succes is! Samila heeft heel goed naar mij geluisterd en Orion vindt alles heerlijk. De pindakaas krijgt hij er als dessert bij. 



Het is helaas tot het laatste boontje op

Samila bracht ook een speeltje, de avocado, en een kauwding, een gedroogde stierenwang. Dat is zeker iets wat Orion nog nooit heeft gehad. Ik ben benieuwd of hij het lekker vindt. 

Wijzelf smullen van een makkelijk fajita's maal. Dit keer met biefstuk en het valt me altijd weer op hoe zo simpel zo lekker kan zijn.

Als Katja Orions verwenningen op Facebook ziet grapt ze dat ik meer om Orion dan Kai, Saskia en haar geef. De hond heeft dan ook wel echt een bijzonder fijne verjaardag gehad! Orion is een dankbare jarige, hij heeft al een aantal keren blij op het tapijt gerold en ligt nu tevreden te slapen.

Dat laatste ga ik ook snel doen. Eerst nog een paar shows kijken en dan zoek ik mijn bed op. 

6 reacties:

Jeanine zei

Happy birthday, lieve Orion! En wat zijn de pioenrozen prachtig!!!

Anja L. zei

Wat is Orion verwend met lekkere dingen! Wat is dat Barkcuterie leuk zeg.
Fijn dat je auto toch snel klaar was, ik vind wachten in een garage zulke verloren tijd.
Natte bloemen zijn altijd een dankbaar foto onderwerp.
FIjne dinsdag!

Marion2 zei

Haha, de jarige moet haast wel misselijk zijn geweest van alle lekkernijen. Hij is goed verwend. Zo schattig dat hij blij gaat liggen rollen dan.

Zijn de klokjesbloemen misschien campanula? Dan zie je er een heleboel bij elkaar.

Marion2 zei

Grappig: er was net in het RTL Nieuws een reportage over de cicades in het oosten van Amerika. Je hebt het goed beschreven, wat een plaag. Ze noemden het cicades en krekels. Maar naar mijn idee zien krekels er toch anders uit. Het zal wel familie zijn. Iemand had ook een recept ermee gemaakt; ik moet er niet aan denken. Het was wel gezond , haha.

Petr@ zei

Wat een feestje voor Orion! Hij heeft vast genoten van de aandacht en lekkers.

Petra zei

@Jeanine - Ik ben dol op pioenrozen!

@Anja - Die barkcuterie is zo leuk gevonden!

@Marion - Gelukkig heeft Orion geen gevolgen gehad van zijn lekkernijen.

@Marion - Ze zijn geen familie van krekels, sprinkhanen e.d. Het is een heel andere insectensoort. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze geluid maken.

@Petra - Dat heeft hij zeker!