Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 31, 2021

Over een prachtige Memorial Day en ons eerste cicade hapje

De zon is terug en daarmee ook de cicaden. Het ochtendconcert begint al om zes uur en tegen de tijd dat we opstaan is het op vol volume. Iedere dag komen er nog nieuwe bij op het moment te zien aan de exoskeletten op de bomen. 


Zo zijn we nog voor achten op. Na Orions wandeling halen we ontbijt en koffies van Starbucks. We spelen wat Pokemon Go, maar kunnen door Viva Vienna niet naar de paarse glasbak. Rick zet mij dan maar thuis af en gaat naar een andere bak verderop.

Ondertussen ga ik aan mijn stappen op het deck. Als Rick terugkomt, maait hij de achtertuin. Om half elf zijn we beiden klaar en nemen onze douches, zodat we op pad kunnen gaan. 

Vorige maandag bestelde ik cicaden in pure chocolade met kaneel van Chouquette Chocolates. Die zouden binnen twee dagen opgestuurd worden. Nadat CNN en het plaatselijke nieuws een artikel over hen hadden werden ze echter overspoeld met bestellingen vanuit het hele land. 

Zaterdag ging ik eens vragen, wanneer ik mijn cicaden kon verwachten. Omdat ik vrij lokaal woon, maar een half uur van de winkel, werd mij gevraagd ze vandaag op te halen. Rick en ik rijden dus naar Gaithersburg, Maryland, en zien hoeveel bestellingen er staan. Ik krijg mijn potje met cicaden aangereikt en we rijden terug. 


Op de terugweg halen we onze gewoonlijke Subway en Cava lunch salades en eten die op het deck op. Daarna gaan we terug naar het centrum van Vienna voor de Viva Vienna braderie. Er zijn allerlei kraampjes van kunstenaars tot politici tot mensen, die honden trainen of nieuwe ramen in huizen zetten. 

We lopen langs alles en dan heeft Rick zin in een ijsje van Ben & Jerry's. Hij kiest het koekdeeg met chocolade chips. Ik geniet van een paar hapjes daarvan. Dan lopen we terug naar de auto, die we een stukje weg moesten parkeren vanwege de drukte.




Terug thuis is het tijd om de cicade in chocola te proberen. Ik heb er twaalf en ze komen in een leuk potje. Ik vries een aantal in, want Kai hoopt dat Raquel en hij deze zomer kunnen komen en wil ze dan proberen. 




Je kunt duidelijk de insecten in de chocola zien zitten. Ze hebben ze met vleugels en al in chocolade gewikkeld. Ik vraag Rick of hij er ook een wil, maar dat laat hij nog maar even alleen aan mij over. 

Natuurlijk moet het gefilmd worden dat ik een cicade eet. Ik moet zeggen, het is best lekker. Er zit duidelijk een insect in de chocolade, maar ik kan niet goed beschrijven hoe het smaakt. Het is wat knapperig, maar nergens mee te vergelijken. In ieder geval heb ik nu behalve termieten en een krekel ook een cicade gegeten. 

Het zwembad ging zaterdag open, maar het is vandaag pas mooi genoeg weer om erheen te gaan. In het clubhuis moeten we nog een mondkapje op, maar verder is alles open als gewoonlijk. Het is hier ook makkelijk afstand houden, natuurlijk. 

Maria en haar dochter Julie zijn er en we praten even bij. Ook onze buren Mel en Jason liggen op ligstoelen en we wisselen wat ervaringen uit. Iedereen kan het niet geloven dat ik een cicade heb gegeten. Toch grappig, want in Azie en Zuid Amerika is het eten van insecten doodnormaal. 

Rick en ik zoeken ligstoelen op en gaan wat lezen. Het water is ons nog veel te koud! Toch zijn er heel wat mensen en kinderen in het water. Dat zal nog even duren voor mij, het moet dan echt heel warm zijn. 

Net na vieren gaan we huiswaarts. Daar doet Rick nog een aantal klusjes en dan gaan we naar het Reston Town Center. Daar nemen we plaats op het terras van Craft House. 

Ze hebben hier allerlei biertjes waar Rick dol op is. Ik bestel een dirty martini, maar die is me eigenlijk te sterk en ik drink er maar een paar slokjes van. 

Om zes uur hebben we een reservering voor een tafel op het terras van Mon Ami Gabi. Hun escargots zijn zo lekker, ik kan het niet laten die te bestellen. Rick heeft de gerookte zalm. Dan smult Rick van de steak frites en ik van de truite almondine, zo lekker!

Rick heeft toch besloten een chocolade cicade te proberen. Om hem bij te staan eet ik een tweede. Ik vind ze echt wel lekker, maar Rick vindt het een ervaring, die niet voor herhaling vatbaar is.


Na deze avontuurlijke dag gaan we lekker chillen. Morgen moet Rick weer aan het werk, maar voor een korte week en dan gaan we op vakantie. De zomer is nu echt begonnen voor ons.  

5 reacties:

Anja L. zei

Dat gezicht van Rick! Knap dat hij er een gegeten heeft.
Ze hebben er wel iets leuks van gemaakt zeg.
Heerlijk dat het zwembad weer open is.
Ik denk dat ik vanmiddag een uurtje vrij neem en lekker een stuk ga fietsen, het is zulk mooi weer nu.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Ik had ook een cicade gegeten hoor, waarom niet. Ik hoorde net op de radio dat het over zoveel jaar waarschijnlijk normaal wordt overal. Maar stoer dat Rick het gedaan heeft, want zo te zien had het voor hem niet gehoeven ha ha!

Marion2 zei

Iew, ik moet er niet aan denken om een insect te eten! Ik zou hem niet eens durven aan te raken. Ik eet al mijn hele leven vegetarisch, omdat ik een ontzettende weerstand voel om iets te eten wat ooit een levend wezen was. Dit is dus een heel ver van mijn bed show, haha.

Wat fijn dat het zwembad nu open is. En ook nog het vooruitzicht op een vakantie, heerlijk!

Petra zei

@Anja - Het zwembad geeft zo'n vakantiegevoel, zelfs als ik nog niet zwem.

@Petra - Inderdaad, waarom zouden insecten anders zijn om te eten.

@Marion - Dan zou het inderdaad niets voor jou zijn. We zien ernaar uit het cicade lawaai een weekje te ontsnappen.

Sally zei

Dapper hoor, die Rick moet zich duidelijk erover heen zetten om een te proberen. Heb ooit in Thailand eens insecten gegeten (wil niet eens weten wat het was) maar is aan mij ook niet besteed. Hoop voor jullie allemaal dat Kai en rachel van de zomer kunnen komen. Zit ook zo te wachten tot zoonlief na bijna 2 jaar nu eens deze kant op kan komen.
Heerlijk dat het zwembadseizoen weer aangebroken is. Lekker genieten.