Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 05, 2021

Over Nederlandse klokken en Cinco de Mayo

Alweer ben ik voor zevenen wakker. Het is heel ander weer dan gisteren en regent hard. Ik maak mijn ontbijt meteen en als ik dat opheb ga ik met Rick mee naar zijn dokter. Daar moet hij zijn bloed laten prikken voor zijn jaarlijkse doktersbezoek morgen. 

Het plan is dat dat even gedaan zal worden en we daarna Ricks ontbijt en onze koffies gaan halen. Ik wacht in de auto en het duurt veel langer dan zou moeten. Rick komt nogal ontdaan terug, want ze konden zijn aders niet vinden.

Volgens de verpleegkundigen, want er kwamen er twee aan te pas, had Rick niet genoeg water gedronken. Er moest op verschillende plaatsen geprikt en gewroet worden. Rick, die gewoonlijk heel stoicijns is met dit soort dingen, begon zich duizelig te voelen. Ze hebben uiteindelijk net genoeg bloed bijeen gekregen. 

Het is dus maar goed dat ik mee ben, want nu kan ik terugrijden. Rick is natuurlijk ook nuchter en dan voel je je al gauw flauw. Ik haal zijn ontbijt en de koffies van Starbucks en daarmee voelt hij zich weer beter. Dat avontuur is ook weer voorbij. 

Het regent nog steeds en er is dus geen buiten sporten voor mij. Na veertig minuten op de plaats hardlopen maak ik mijn "stappen" af op het elliptische machientje. 


Vandaag kwam er nog een shower gast bij en nu heb ik het totaal aantal aanwezigen, 26 volwassenen en 3 kinderen. Ik bel Andre van het restaurant op om hem dat te laten weten en vraag ook gelijk of hij tenten kan regelen voor het geval het regent. Dat is allemaal voor elkaar en nu hoeft er nog maar weinig gedaan te worden. 

Voor mijn lunch laat ik pho bezorgen van Roll Play. Dat duurt langer dan vermeld en als ik aan de soep begin, blijkt die met gewone rijstnoedels te zijn in plaats de door mij bestelde koolhydraatarme. Zin en tijd om op een nieuwe soep te wachten heb ik niet, maar ik bel toch even om het restaurant op de hoogte te stellen. Ik krijg welgemeende verontschuldigingen en het geld voor de soep wordt teruggestort op mijn rekening, heel netjes!

Nu het even droog is gaan Rick onze nieuwe deurmat neerleggen. De oude Bugs Bunny mat heeft zijn beste tijd gezien. Deze is met een zeeschildpad erop, net als onze windvaan boven de garage. 


Nu ik gevaccineerd ben, heb ik allerlei achterstallige medische afspraken gemaakt en vanmiddag is de oogarts aan de beurt. Daar ben ik twee jaar niet geweest en intussen heb ik een leesbril nodig. Mijn ogen zien er goed uit en ik ga multifocale lenzen krijgen, die ik over een paar weken kan komen passen.

Mijn oude gewone bril is dus niet handig meer en ik zoek een mooi montuur uit en bestel die ook met multifocale glazen. Het kost wat, maar het is een montuur dat ik echt leuk vind en ik heb al jaren geen nieuwe bril gekocht (de verzekering vergoedt wel een gedeelte, maar niet alles). 

Tijdens het bezoek regende het, maar het is weer droog als ik naar buiten stap. Dat betekent natte irissen en die moet ik op weg terug naar huis fotograferen. Ik heb iets met natte bloemen, het enige voordeel van regen. 








Tegen vieren ga ik de ceremonie om de nieuwe klokken van het Nederlands Carillon bij de ambassade te onthullen kijken. Dat zijn drie klokken. De ambassadeur, Andre Haspels, houdt een praatje en daarna een beambte van de National Park Service. Het Carillon staat op National Parks grond. 

Dan wordt eerst de Martin Luther King Jr. klok onthult door iemand van zijn organisatie. Dat is een klein klokje. Vervolgens wordt een eveneens klein klokje voor Eleanor Roosevelt getoond door een van haar achterkleinkinderen. 
De grootste klok is de George C. Marshall klok. Die is prachtig met allerlei plaatjes. Jammer genoeg gaat degene, die alles filmt, wat snel naar mijn smaak. Net als ik iets beter wil zien richt hij of zij zich alweer op iets anders. 

De kaartjes voor deze driedaagse tentoonstelling waren al gauw uitverkocht. Ik ben dus blij dat ik de opening live op Facebook kon volgen. Ik kan nog geen datum vinden waarop het Carillon weer zal openen. 


Het is vandaag Cinco de Mayo, een grotere feestdag in de VS dan in Mexico, volgens mij. De Amerikanen gaan massaal Mexicaans of Tex Mex eten vanavond. Nu vind ik het leuk om in een gezellig restaurant te gaan eten, maar het is verre van mijn favoriete cuisine en veel teveel koolhydraten.

Daarom laat ik Rick zijn favoriete Mexicaanse eten halen, maar bestel zelf sashimi van Passion Fin. We eten zo toch samen, maar wat we ieder lekker vinden. Rick heeft er een lekkere margarita bij en ik wat sake. 

Al met al een drukke dag, dus even tv kijken en dan weer op tijd naar bed. 
 

3 reacties:

Marion2 zei

Wat leuk om te lezen dat de klokken van het carillon weer in Amerika zijn.
Zo interessant om te weten hoe het is gegaan met de klokken in Nederland.
Jammer dat de onthulling niet met publiek kon. Maar ja, dat is met zoveel
dingen nu.

Ik vind jullie deurmat zo leuk en vrolijk! Ik heb dus iets met zeeschildpadden,
mijn favoriete zilveren kettinkje heeft ook zo'n hangertje.

Anja L. zei

Wat vervelend voor Rick dat ze geen goede ader konden vinden maar gelukkig is het toch goed gekomen.
Gelukkig was de ceremonie ook digitaal te volgen. Zo was je er toch een beetje bij.
Fijne donderdag.

Petra zei

@Marion - Er was wel publiek, maar zeer beperkt. De kaartjes waren vrijwel meteen vergeven.

@Anja - Ik hoop voor Rick dat dat niet nog eens gebeurt!