Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 14, 2021

Over de rit naar New Jersey

We staan om half acht op en maken ontbijt. Dan rijden we naar het centrum en halen onze koffies van Starbucks. Katja heeft om verschillende sappen van Greenheart gevraagd en ik koop er vier voor haar. Bij de Shell, die nog steeds geen benzine heeft, koopt Rick een zak ijs en we doen de sappen in de koelbox.



Terwijl ik mijn cardio tot 5000 stappen doe, pakt Rick de auto in. Er moet aardig wat mee en het past allemaal net. Na Orion nog even uitgelaten te hebben, vertrekken we tegen half twaalf, een half uur later dan ik had gehoopt, maar we hebben geen haast.

We stoppen nog even bij de 7-Eleven, waar Rick een super Big Gulp koopt en ik een suikervrije ijsthee. Ook kopen we nog een zak ijs, zodat de sappen goed koud gehouden worden. 

De rit gaat voorspoedig en ergens in Maryland beginnen onze magen te knorren. We stoppen bij een Subway, maar die is absoluut niet dezelfde ervaring als mijn geliefde Subway in Vienna. Het personeel is ronduit onbeschoft en mijn salade heel klein. Verder weigeren ze het door elkaar te hakken, maar ja, we hebben geen keuze. 

Gisteren bepaalde de CDC, de Amerikaanse RIVM (denk ik), dat volledig gevaccineerde mensen geen mondkapjes meer op hoeven en ook geen zes voet afstand meer hoeven te houden. Ze krijgen daar nogal wat kritiek op, want de meeste mensen, die niet gevaccineerd willen worden zijn ook virusontkenners.

Op de radio horen we dat de gouverneur van Virginia de mondkapjesplicht opheft voor gevaccineerde Virginians. Dat is niet zo gek, want er zijn nauwelijks meer besmettingen. Gisteren had Fairfax County, waar wij wonen, 27 besmettingen op anderhalf miljoen inwoners. 



Niet veel later rijden we Delaware binnen en over de Susquehanna rivier. Het uitzicht is daar altijd zo mooi. De volgende brug is de Delaware Memorial Bridge en dan zijn we alweer bijna in New Jersey. Het weer is werkelijk prachtig. 



Eenmaal in Neptune gaan we eerst naar de Residence Inn. We krijgen een kamer op de begane grond vlakbij een uitgang. Heel handig om de bagage naar binnen te brengen. 

Als we ons even op hebben gefrist rijden we naar The Wright Taste, waar zondag de baby shower gehouden zal worden. We bespreken wat laatste dingen met Andre, die net de tenten aan het opzetten is. Een windvlaag blaast de nog niet vastgezette tent om en wij helpen hem weer opzetten. 

Voor een veganistisch dessert voor Saskia en een vriendin van Katja verwijst Andre ons naar Kaya's Kitchen om de hoek. Ik had eigenlijk cupcakes gewild, maar die hebben ze niet. Wel zijn er super lekker uitziende brownies en daar bestellen we er vier van. Die kunnen we zondag om elf uur ophalen. Nog iets van ons lijstje waar we ons verder niet druk om hoeven te maken. 

Het is nog te vroeg om naar Katja en Kevins huis te gaan, want beiden werken. We besluiten de boardwalk van Asbury Park op te zoeken. Daar liggen een aantal restaurants langs en we nemen plaats op het terras van Cubacan. 
 
Met uitzicht op zee bestellen we onze drankjes. Ik heb een cocktail met komkommer wodka, vlierbessenlikeur en spuitwater. Die is zo lekker en licht en helemaal niet zoet. Daar bestellen we een portie heerlijke calamari bij, want we zullen vanavond laat eten. 

We lopen daarna nog even over de boardwalk en dan sms-t Kevin dat hij thuis is. We gaan erheen en bespreken wat we voor het avondeten zullen halen. Dan gaat Kevin Katja van haar werk halen. 

Niet veel later kunnen we onze anderhalve dochter omhelzen. Vanochtend schrok ik even, want Katja vond dat ze de baby niet zoveel voelde als gewoonlijk. Dan is het fijn om op de kraamafdeling te werken. Ze deden haar aan de monitor en gelukkig was alles helemaal goed met baby.

Het avondeten wordt Iers, wat Rick en Kevin samen ophalen. Ik heb het Ierse ontbijt gekozen en dat is ook erg lekker als avondmaal. Vooral de zwarte "pudding" is mijn favoriet. De anderen zijn ook blij met hun keuzes. 

Als we klaar zijn is het na negenen en Katja en ik vooral zijn moe. Rick en ik nemen afscheid tot morgen en gaan naar het hotel. Morgen hebben we de virtuele shower, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan! 

7 reacties:

Anja L. zei

Ik wens jullie een fijn weekend en veel plezier met de babyshower!

Nel zei

Een heel fijne dag morgen en veel succes !! Je hebt weer super je best gedaan om alles zo goed mogelijk voor te bereiden. Komt vast allemaal goed.

Een heel fijn weekend verder en vooral : genieten !!

Petr@ zei

Fijn dat het goed gaat met Katja en de baby. Inderdaad handig dat ze zo makkelijk gecontroleerd kan worden op het werk.

Heel veel plezier met beide showers dit weekend!

Tineke zei

Veel plezier met je dochter en schoonzoon en de babyshowers.
Wanneer kan Katja stoppen met werken?

BiancaMA zei

Heel veel plezier met de baby shower.
Fijn dat het goed gaat met de baby en Katja, heel handig dat ze zo makkelijk gecontroleerd kan worden.

Sally zei

Veel plezier. Succes met de babyshower gewenst. Hoop dat het een gezellig weekend wordt.

Petra zei

@Anja - Dank je wel!

@Nel - Dank je, ik heb inderdaad wel genoten, leuk om te doen virtueel.

@Petra - Wat dat betreft zit Katja helemaal goed, direct iemand om haar gerust te stellen.

@Tineke - Ik denk pas een week of minder voor de baby komt. Zij wil liever zoveel mogelijk zwangerschapsverlof als de baby er eenmaal is.

@Bianca - Katja ziet er als Hollands welvaren uit, al kent zij die uitdruk niet.

@Sally - Dank je wel!