Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 18, 2021

Over de tandarts en een nieuwe bril/lenzen

Rick is op zijn gewoonlijke tijd uit de veren en ik volg een kwartier later. Het is zulk heerlijk weer, daar moeten we optimaal van genieten!

We hebben geen ontbijt in huis en halen met de koffies ook egg bites van Starbucks. Dan stoppen we nog even bij Greenheart voor een nieuwe fles groentesap. Dan heb ik thuis nog even tijd voor wat stappen en maak me vervolgens klaar voor de tandarts. 

Daar ben ik al een jaar niet geweest en met mijn fobie is het iedere keer weer een overwinning om te gaan. Ik kom keurig net voor negenen aan en er wordt me verteld buiten te wachten tot de hygieniste klaar voor mij is.

Er gaat een kwartier voorbij en ik heb nog niets gehoord. Intussen heeft mijn angst een hoogtepunt bereikt en heb ik hartkloppingen van de zenuwen. Ik bel nog eens en mag nu binnenkomen, maar moet dan toch weer tien minuten wachten. 

De mondhygieniste, Sharon, is echt een aardig mens, maar als ze me vraagt of ze mijn bloeddruk op mag nemen weiger ik. Die is vast en zeker te hoog. Sharon staat er ondanks mijn protesteren op dat ik die vreselijke roentgenfoto's laat nemen. 

Als ze eenmaal aan het schoonmaken van mijn tanden begint, voel ik me wat ontspannen. Gelukkig is alles goed en ik maak kennis met hun nieuwste tandarts, die me erg aardig lijkt. Ik heb inmiddels uitgevonden dat ik wel om telkens dezelfde tandarts kan vragen bij het maken van een afspraak, dus dat ga ik voortaan doen.

Wat een eeuwigheid leek was uiteindelijk maar een uurtje en om kwart over tien sta ik weer buiten. Daar ben ik weer voor een half jaar vanaf!

Onderweg naar huis zie ik dat er de afgelopen dagen alweer veel meer cicaden zijn uitgekomen. In drommen klimmen ze de bomen in. De komende dagen wordt het heel warm en dan zal het gros zich laten zien 



Na mijn tienduizend stappen bijeen gekregen te hebben fris ik me snel op. Rick wil voor twaalven lunch gaan halen. Hij heeft om twaalf uur een lezing over een boek dat iedereen bij Microsoft USA heeft moeten lezen. Daar heeft hij geen zin in, maar het is verplicht.

Om half een heb ik mijn virtuele lunch met Judith in Maine. Eindelijk kunnen we allebei buiten zitten! We hebben weer meer dan genoeg gesprekstof en voor we het weten is het kwart voor twee. Tijd voor Judith om aan het werk te gaan en voor mij om mijn middaglijstje af te werken.

Vorige week heb ik bij H Mart gezien dat ze maitake en buna-shimeji paddestoelen hebben. Daar koop ik een paar zakjes van en neem ook weer een bakje gebakken ansjovis mee. Die zijn zo lekker! Op de terugweg maak ik wat bloemenfoto's in tuinen van buren.




Tijd om mijn nieuwe bril en contactlenzen op te halen. Ik vind de bril zo leuk, ik denk dat ik die vaker ga dragen dan andere brillen. De contactlenzen zijn een openbaring! Opeens kan ik zowel in de verte zien als alles dichtbij lezen.

Voor ik naar huis ga, ga ik tomaten kopen bij Whole Foods. Daar zie ik dat de caviaar halve prijs is en daar ben ik ontzettend dol op. Ik neem een potje mee en ook wat creme fraiche. Verder besluit ik een van de diners voor twee voor $24 mee te nemen. Dat is altijd makkelijk er smakelijk. 

Thuis ruim ik mijn leesbril met veel plezier op. Ik ga op het deck zitten en wil gaan lezen, maar de batterij van mijn Kindle is alweer leeg. Dat gaat op het moment wel heel snel, ik hoop niet dat ik een nieuwe nodig heb.

De hele dag al zijn ze bezig het grote schoolgebouw langs de straat achter ons te slopen. Twee van de negen huizen zijn af en nu gaan ze kennelijk verder met de volgende. De uilen, die in dat bos woonden, hebben nu de bomen om ons plein heen opgezocht. Zo zielig, al die dieren, die ontheemd worden door het kappen van dat bos.

Ons avondeten bestaat dus uit al bereide ingredienten van Whole Foods. We hebben hun lekkere citroen zalm en daarbij de bloemkool, die we vorige week ook aten. Die vonden we allebei erg lekker. Verder is er een caprese salade. Het smaakt ons opperbest. 

Rick gaat de basement in om zijn achterstallige shows te kijken. Zorro komt daar bij hem op de bank liggen, zo lief! Ik blijf met Orion boven en ga mijn eigen shows kijken. Het was een drukke dag, maar nu hoef ik nog maar een bloedtest te laten doen en dan ben ik tot november klaar met alles medisch. 

4 reacties:

Anja L. zei

Ik ga ook pas naar de tandarts als ik volledig ben gevaccineerd. Ik zie er ook altijd tegenop.
Die cicades zijn wel fascinerend om naar te kijken hoor. Wat een lawaai zal dat gaan geven.
Ik vind de bril je heel goed staan en de kleur erg leuk.
Fijne woensdag.

Nynke zei

Wat erg dat ze de bomen in het bos aan het omkappen zijn :( ik vind dat altijd verschrikkelijk.. het gebeurt hier ook zoveel. Ik snap dat mensen ergens moeten wonen maar ik denk dat er zeker ook anders gebouwd kan worden! Erg zielig voor de uilen en andere dieren :(

Die bril staat je mooi! Ik moet ook weer eens naar de opticien.. ik stel het steeds maar uit want het is niet een prioriteit en heb het zo druk.

En ik was gister toevallig ook bij de tandarts! Vervelend die fobie! Ik moet zeggen dat ik het altijd wel een leuk uitje vind.. lekker relaxed in die stoel! (normaalgesproken heb ik niet zoveel tijd om lekker te liggen).. en mijn tandarts en mondhygienist zijn allebei heel gezellig :) (wel lastig praten altijd voor mij natuurlijk.. en zij maar kletsen! :))

Petr@ zei

Gelukkig heb ik geen angst voor de tandarts en mondhygiëniste. Ik ben dus ook gewoon blijven gaan het afgelopen jaar. Zij zijn ook goed beschermd.
De opticien is iets wat ik echter wel heb uitgesteld. Daar moet ik binnenkort toch echt wel heen.

Wat zielig voor de dieren dat ze leefomgeving kwijt raken. En op die manier komen ze ook alleen maar dichter in de bewoonde wereld. Bij ons in het dorp speelt met zoiets. Er is echter verder geen plek om te bouwen én huizen tekort, dus het kan niet anders.

Petra zei

@Anja - Ja, horen en zien zal ons vergaan, het begon vandaag al

@Nynke - Hier is er ook huizentekort en de prijzen rijzen de pan uit. Ik ben benieuwd wanneer dat stopt.

@Petra - Ja, het wordt hier ook volgebouwd. Zo jammer, maar noodzakelijk.