Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 19, 2021

Over een zomerse dag met steeds meer cicaden

Nog voor zevenen beginnen ze aan het verder slopen van de school achter ons. Ondanks onze fan worden Rick en ik er beiden wakker van. Op zich niet verkeerd, lekker vroeg op, maar ik word liever door zingende vogels gewekt.

Voor mijn ontbijt maak ik mijn gepocheerde ei en roerbak een tomaat met de paddestoelen, die ik gisteren van de H Mart heb gekocht. Ik vind de verse, die ik van de markt haal, lekkerder, maar deze zijn ook goed te doen. Als ik eens wat anders wil kan ik daar dus terecht. 

Rick en ik gaan snel naar Starbucks en degene het dichtst bij ons. Weinig Pokemon Go dus vanochtend, maar er moeten rond negen uur mensen komen om onze bomen uit te dunnen. 

Deze boom blijft maar nieuwe cicaden op de stam hebben

Voor het te warm wordt ga ik mijn hardlopen op de plaats op het deck doen. Vorige week was het nog te koel voor de tijd van het jaar, de komende tien dagen wordt het opeens volop zomer. Dat gebeurt hier zo vaak. Ik klaag niet, want ik voel me er zoveel beter bij.

Negen uur komt en gaat en geen boom mensen. Als ik klaar ben met mijn sporten komt Rick vertellen dat ze nu pas tegen lunchtijd zullen komen. Heel vervelend voor Rick, want hij had zijn ochtend vrijgehouden, maar heeft vanmiddag vergaderingen. 

Hun grootste karwei is de esdoorn voor ons huis. Die moet uitgedund worden, zodat hij gezonder verder kan groeien. Het bovenste plaatje is voor en de onderste na, we kunnen er nu dus doorheen zien. 

Omdat Rick bezig is ga ik onze lunches ophalen. Die van mij van Subway en die van hem van Cava. De parkeerplaats bij die laatste is altijd superdruk en ik moet drie keer rondrijden voor er iemand vertrekt, zodat ik kan parkeren. Ik mompel boos dat Rick best ook een Subway salade had kunnen nemen, mij deze stress besparend. Maar als ik dan zijn blije gezicht bij het in ontvangst nemen van de salade zie, is alles weer okay.

Als de bomen ploeg aan de achtertuin begint, vertrek ik. Ik rijd naar het W&OD pad en loop naar het LOVE standbeeld. Dat is nu versierd met de kleuren van Madison High School, waar onze kinderen ook heen gingen. De graduation komt er alweer aan!

Wilde blauwe regen

Een veldje boterbloemen



In het Northside Park kabbelt een rustgevend beekje

De korenbloemen zijn nog heel mooi

Het is inmiddels dertig graden en in de zon nog warmer. Ik heb dorst gekregen en loop naar Caffe Amouri. Daar bestel ik een turmeric mango groene ijsthee. Aan een tafeltje ga ik ervan genieten en opeens hoor ik mijn naam. 



Het blijkt Lydia, de admin van de Vienna VA Foodies Facebook groep te zijn. Daar heb ik mijn wijnbedeltjes verkocht en meegedaan aan andere inzamelingsacties voor families, die het moeilijk hebben. Lydia overlaadt me met complimenten, ik weet gewoon niet wat ik zeggen moet! Wel erg leuk om elkaar na meer dan een jaar online communiceren nu in het echt te spreken. 

Als we weer gedag hebben gezegd, rijd ik naar Aditi. Gisteravond heb ik het Indiase yoghurtdrankje geprobeerd en dat is zo lekker! Ik heb nog nooit een niet zoete yoghurtdrank gevonden. Ik koop bij Aditi nog een paar van die flesjes, ook fijn om deze kleine etnische winkel wat klandizie te geven. 

Aan de andere kant van de weg ligt de Vienna Vintner. Daar zijn al mijn wijnbedeltjes verkocht, vertelt de medewerkster. De eigenaar Victor zie ik vandaag niet. Ik neem meteen een fles van de heerlijke rose, die we bij Clarity dronken, en een Nieuw Zeelandse sauvignon blanc mee. 

De invasie van cicaden is in ernst begonnen. Overal zitten bomen, telefoonpalen en hekken er vol mee. Er liggen ook heel veel hulzen en dode cicaden op de grond. Ik hoor ze nu ook in de bomen in onze achtertuin en zie er regelmatig een door de tuin vliegen. Dat gaat nog veel erger worden, vrees ik. 


Voor nu kan ik me nog heerlijk op mijn hangmatstoel uitstrekken en op mijn Kindle lezen. Zulk weer geeft me een vakantiegevoel. 

Op een gegeven moment hoor ik wat langs me zoeven en ik weet dat het een cicade is. Die komt vlak voor Orions neus op "zijn" kleedje terecht. Het wordt het eerste contact van Orion met een cicade. Dat eindigt niet goed voor de laatste. Die verdwijnt namelijk uiteindelijk in Orions maag. Er wordt gewaarschuwd honden er niet teveel te laten eten, maar eentje is niet zo erg. Ze zijn een goede bron van proteine. 


Voor ons avondeten laten we Vietnamees bezorgen. We delen de cha gio, loempiaatjes, en Ricks hoofdgerecht is een pittig kipgerecht. Dat van mij is de zwarte peper biefstuk met waterkers en tomaat. Het is heel smakelijk, maar zoveel! Rick gaat er morgen een salade van maken voor zijn lunch. 

Het is zo lekker dat we om half negen nog steeds buiten zitten. Wel heb ik mijn eerste muggenbeet binnen, dus tijd om daar weer tegen in te dekken. 

6 reacties:

Reny zei

Weer een leuk verslag, waarvoor dank. Ik lees de verslagen vrijwel dagelijks maar reageer niet altijd.

Als ik lees over die cicaden krijg ik spontaan jeuk, ha ha. Hopelijk vliegen ze snel weg en hebben jullie er geen last van.

Heerlijk dat warme weer, kan me voorstellen dat het vakantieachtig aanvoelt als je in de hangmat ligt te lezen.
Het wordt tijd dat het hier wat warmer en droger wordt. Gelukkig lijkt de droogte van de afgelopen maanden (jaren) voorbij, zoveel regen is er gevallen.

Fijne donderdag!

Tineke zei

De korenbloemen bloeien ook in mijn tuin.
Lijkt mij heel vervelend, zoveel cicaden. Wij hebben eerder een slakken plaag in de tuin, door alle regen; dus vangen en enkele reis plantsoen geven maar.
Hier zijn de eindexamens, kleindochter doet vwo examen en staat er gelukkig goed voor.

Anoniem zei

Brrrr, die cicaden vind ik nogal eng eigenlijk, maar dat heb ik met wel meer insecten ;-) . Ik ben wel een beetje (een beetje veel) jaloers op het mooie weer bij jullie, dat is hier voorlopig nog niet aan de orde. Geniet er van! Groetjes, Maria

Petr@ zei

Heerlijk dat weer bij jullie! Voorlopig ziet het er hier nog niet goed uit helaas.

Fijn dat je alle bedels hebt verkocht.

Vreselijk die cicaden plaag. Gelukkig heb je dat niet elk jaar.

BiancaMA zei

Wat een lekker weer hebben jullie, hier zijn de vooruitzichten nog niet zo fijn.
Vandaag was het een aangename dag, in ieder geval droog. Heb zelfs de schuifpui even open gehad toen het zonnetje achter scheen.

Die cicades lijken me niets, meer eigenlijk ook vanwege het lawaai.

Super dat je bedels verkocht zijn, ga je er nog meer maken voor daar?

Petra zei

@Reny - Nou, vliegen doen die cicaden zeker, maar niet weg. Eerder tegen je aan.

@Tineke - Succes voor je kleindochter!

@Maria - Behalve de winter vind ik het klimaat hier heerlijk. En de winter is eigenlijk ook niet zo erg.

@Petra - Ja, elk jaar zou ik vreselijk vinden, maar zo vind ik het fascinerend, zoveel insecten, die gewoon 17 jaar hebben gewacht om te ontwaken.

@Bianca - Nee, ik wacht tot de herfst en ga dan mijn kerstbedels weer adverteren. Hopelijk verkoop ik er dan weer een aantal. Nu is niemand er echt in geinteresseerd.