Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 07, 2021

Over een gemaakte band en bloedtest

Het lukt me weer om zeven uur wakker te worden en een kwartier later op te staan. Ik maak de tomaten en paddestoelen op en pocheer er een ei bij. Rick heeft zijn ontbijt op en gaat zich klaarmaken voor de dag.

Voor hij beneden komt doe ik wat van mijn stappen en dan gaan we in twee auto's op weg. Ik ga naar Just Tires en laat mijn auto daar om de band te laten maken. Dan loop ik naar de ernaast gelegen parkeerplaats van Starbucks, waar Rick me opwacht. Samen halen we onze koffies op bij de drive thru.


Op weg naar huis hebben we wat oponthoud, omdat een politieagent ons lang laat stoppen om schoolkinderen over te laten steken. Dat hebben we al een tijd niet meer meegemaakt. Het is ook vreemd om opeens weer schoolbussen te zien rijden. 

Gelukkig is Rick net op tijd terug voor zijn vergadering. Ik ga op de plaats hardlopen en na iets meer dan een uur heb ik mijn stappen bijeen. Dit is de eerste keer in bijna drie maanden dat ik de mini elliptische machine niet heb gebruikt. Dat voelt heel fijn!

Net voor de lunch krijg ik een telefoontje dat mijn band gemaakt is. Perfect, dan kan Rick me erheen brengen. Als ik dan toch aan die kant van Vienna ben, haal ik ook maar meteen een bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen. 

Rick zet me bij Just Tires af en rijdt door naar Cava om zijn lunch op te halen. De band kost $36, heel schappelijk, en ik ben dolblij dat er geen nieuwe band op hoefde! Ik ga voortaan de huizenbouw zones zoveel mogelijk vermijden. 

Om twee uur ga ik naar de endocrinoloog om mijn bloed te laten prikken voor mijn schildklierwaardes. Ik bedenk me dat ik alweer 23 jaar naar deze praktijk ga. Ik neem aan dat mijn medicatie hetzelfde blijft, maar dat moet jaarlijks worden gecontroleerd. 

Als ik weer buiten sta, realiseer ik me dat ik hier vlakbij het Oakton postkantoor ben. Ik moet nog iets naar Nederland sturen en dat doe ik dan meteen. Zo ben ik de regen ook voor, het begint net te spetteren.

Op de terugweg trotseer ik de regen even om wat foto's in het parkje naast Whole Foods te maken. Daar bloeien iedere keer weer nieuwe bloemen. 


Tradescantia Virginiana, een inheemse bloem




Het plenst intussen en als Rick vroeg klaar is gaan we weer eens verder aan de puzzel. Het zijn de laatste stukjes en die zijn altijd het moeilijkst te plaatsen. Ons voornemen is hem dit weekend af te krijgen. 

Om half zes gaan we de basement in voor ons happy hour met Chuck en Christine. Zij zijn vorige week op vakantie aan het strand geweest en we zien dat dat ze goed heeft gedaan. Ook het feit dat we nu allemaal gevaccineerd zijn heeft een juk van onze schouders gehaald. Er zijn in Texas nog wel meer gevallen dan hier, maar het gaat ook de goede kant op. 

Voor ons avondeten gaan we naar Jaipur. Ik bestel mijn gewoonlijke knapperige spinazie en tandoor kipgerecht. Vanavond drink ik er eens zoute lassi (een yoghurtdrank) bij, erg lekker! Het is gezellig weer in het restaurant te eten en de eigenaren herkennen ons en zijn duidelijk heel dankbaar dat mensen terugkomen. 

Inmiddels is de regen bijna opgehouden en zien we een prachtige zonsondergang in de verte. Snel rijdt Rick naar de top van een van de metro parkeergarages en we genieten van het spektakel. 
En zo is er weer een werkweek voorbij gevlogen. Allemaal een heel fijn weekend gewenst! 

3 reacties:

Anja L. zei

Fijn dat je band gerepareerd kon worden.
Helaas gaat het zo regenen, wij waren van plan om op de fiets naar Utrecht te gaan voor onze eerste vaccinatie.
Het wordt wel warmer maar ook veel buien helaas.
Die zonsondergang was spectaculair!
Fijn weekend.

Petra zei

@Anja - Fijn dat jullie jullie eerste vaccinatie binnen hebben!

Tineke zei

Lelietjes van Dale en een lupine zie ik , bloeien hier nog niet , met de kou loopt de natuur toch achter.