Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 28, 2021

Over onverwachts naar Richmond moeten

Gisteravond opperde Saskia dat ze twee keer zou moeten rijden vandaag om al haar spullen en de katten hier te krijgen. Dat is natuurlijk onzin, dus ik wierp me op naar Richmond te komen om de katten en wat andere dingen mee te nemen.

Rond kwart over zeven sta ik op en dit keer eet ik mijn ontbijt wel buiten. Daarna weer meteen mijn stappen en als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan ben ik al bijna halverwege. 


Gisteren hoorde ik de ene na de andere boom geveld worden in de straat achter ons en er ligt nu een flinke stapel boomstammen waar nog een huis gebouwd moet worden. Ik voel me als Idefix van Asterix en Obelix, die huilde als een boom omviel. Gelukkig gaat niet het hele bos eraan, maar heel veel ervan wel. 

Gewoonlijk bestel ik de kleinste koffie van Starbucks, maar, omdat ik helemaal naar Richmond moet rijden, vandaag een grote. Natuurlijk moet ik ook vandaag een foto van een cicade maken, doe nog wat meer stappen en maak me dan klaar om naar Richmond te gaan. 

Gewoonlijk is om kwart over negen vertrekken ruimschoots vroeg genoeg om rond elf uur in Richmond te zijn. Zo niet vandaag, het is het begin van het Memorial Day weekend en dan gaat de hele oostkust van Amerika naar het strand, want het is het onofficiele begin van de zomer. 

Zo vroeg zit ik al in langzaamrijdend en stilstaand verkeer en het schiet echt niet op! Iedere keer als Waze zegt dat de file bijna opgelost is komt er weer meer filetijd bij. Ook de aankomsttijd wordt steeds later. Uiteindelijk doe ik er meer dan twee uur over om naar Fredericksburg te komen, gewoonlijk is dat zo'n drie kwartier.

Na Fredericksburg wordt het verkeer een stuk lichter en zonder verder oponthoud kom ik om twaalf uur bij Saskia aan. De verhuizers moeten als het goed is weer tussen 13 en 16 uur komen, dus we besluiten eerst te gaan lunchen. 

Eigenlijk wilde ik Saskia nog een laatste keer trakteren op lunch bij The Daily Kitchen, waar we in de jaren dat Saskia hier woonde vele malen hebben gegeten. Jammer genoeg is daar de wachttijd drie kwartier en daar hebben we geen tijd voor. 

Dan valt de keuze op het Harrison Street Cafe. Dat is vegetarisch, dus Saskia kan daar makkelijk iets lekkers vinden. Ik kies de salade met rode linzen ballen, die zijn helaas gefrituurd en zeker niet mijn favoriet, maar het vult de maag.

Na het eten gaan we naar Target. Daar koopt Saskia schoonmaakspullen, want alleen Mason, een van haar vier huisgenoten, maakte ook schoon. Saskia wil haar borg terug en gaat de badkamer en andere dingen nog extra schoonmaken. 

Saskia gaat Richmond erg missen, maar Boston wordt vast ook een leuke woonplaats voor haar

Het loopt al bij tweeen en nog geen verhuizers in zicht. Saskia belt maar weer eens op en ze zullen toch echt voor vieren komen. Dat hopen we dan maar. 

Zo lang wil ik niet blijven en gezamenlijk laden we mijn auto in met als laatste Flapjack en Pig. Dan neem ik hopelijk tot vanavond afscheid van Saskia en vang de terugweg aan. De katten zijn lief rustig en het eerste gedeelte gaat vlot. 

De tegenliggende weghelft is een en al file, zoals altijd met Memorial Day weekend. Toch ontkom ik ook niet aan files. Niet zo erg als op de heenweg, maar net zo ergerlijk en vermoeiend. Ik ben dan ook dolblij als ik om half vijf onze garage binnenrijd. 

Rick is even kattenbakspul gaan halen, maar is al snel terug om te helpen mijn auto leeg te halen. Flapjack en Pig gaan meteen het huis verkennen en Orion heeft nu dus met drie katten te maken. Zorro heeft hem al op zijn neus geslagen, dus hij heeft een heilig respect voor ze.

Rick haalt taco's voor zichzelf en sushi zonder rijst voor mij als avondeten. Terwijl we eten begint het enorm te plenzen! Ik ben blij dat ik dat onderweg niet had en ik hoop dat Saskia er ook niet teveel last van heeft.

Katja en Kevin hebben vanavond een bruiloft en zo krijgen we een foto van Katja met vandaag 34 weken te zien. Baby groeit goed, is al meer dan vier pond volgens de echo en geboortegewicht wordt rond 3500 gram geschat. Geen idee hoe accuraat zo'n echo meting is. 

Vandaag zijn hier in Virginia alle Corona maatregelen opgeheven. Geen zes voet afstand meer, geen mondkapjes (tenzij een bedrijf of jijzelf dat wil), bars helemaal open. Het voelt vreemd, maar is niet verwonderlijk. We hadden gisteren 17 besmettingen in onze county. 

Ook in New Jersey is alles weer als normaal. Dat vindt Katja niet fijn. Ondanks dat ze gevaccineerd is, gaat ze heel voorzichtig zijn. Terecht, als zwangere wil je zelfs geen verkoudheid krijgen. 

Saskia komt tegen tienen veilig thuis en dan kan het lange weekend beginnen. De verhuizers kwamen eindelijk en Rick is flink kwaad over hun gedrag. Ze troggelden Saskia nog eens $250 af, omdat er trappen waren! Hopelijk krijgt Rick een reactie op zijn klachten. 

Na het lekkere zomerweer wordt het morgen en overmorgen "koud" en regenachtig. We zullen ons ongetwijfeld toch vermaken. 

6 reacties:

Petr@ zei

Schandalig, die verhuizers! Ze hadden juist korting moeten geven omdat ze een dag later waren.
Maar goed, Saskia kan verhuizen naar Boston.

Wat ziet Katja er goed uit. Mooie buik. Nog een paar weken geduld, spannend.

Hier ook het einde van de meeste maatregelen in zicht. Hopelijk gaat dat goed!
Vaccineren gaat wel vlot nu. Over anderhalve week mijn 1e en half juli de tweede.

Anja L. zei

Wat een verschrikkelijk bedrijf zeg, eerst al veel te laat komen en dan ook nog meer geld willen hebben. Terecht dat jullie klagen.
Ik heb ook zo’n hekel aan file rijden maar het is lang geleden dat ik er in eentje stond.
Katja ziet er geweldig uit zeg.
Wij gaan vanavond voor het eerst dineren op een terras, ik heb er zo’n zin in.
Fijn weekend.

Marion2 zei

O, ik kan het me zo goed voorstellen dat de bomen je aan het hart gaan! Ik hou ook zo van groen en als ik een kettingzaag hoor, word ik bijna agressief.

Hier is het na 2,5 maand eindelijk klaar met de kou en regen en krijgen we goede temperaturen. We hebben gewoon de lente overgeslagen. Vandaag is het 17 graden, maar het voelt al als zomer :).

Het zal vreemd zijn om weer zonder de maatregelen te kunnen leven, maar wel heel erg fijn!

Fijn weekend!

Anja zei

Wat fijn dat jullie weer zonder maatregelen kunnen leven. Inmiddels hebben wij allebei
onze 1e vaccinatie, Marcel krijgt deze week de 2e maar ik moet daar nog even op wachten.
Hier genieten we na een koud en nat voorjaar eindelijk van lente/zomer temperaturen.
Katja ziet er goed uit, mooi buikje.

Sally zei

grrr wat een rotstreek van die verhuizers. Die doen geen goede zaken zo. Terecht dat Rick gaat klagen. maar leif dat je je dochter kwam helpen. En wat gaat het snel met de zwangerschap van Katja. Prachtige buik als ik dat zo mag zeggen.

Petra zei

@Petra - Hopelijk brengen ze Saskia's spullen heelhuids naar haar appartement.

@Anja - Nu heb je al gegeten, dus ik hoop dat het lekker was!

@Marion - Het is heel vreemd en we voelen ons er nog niet echt zeker bij, hoewel de besmettingen hier vrijwel weg zijn.

@Anja - Wij dragen nog steeds een mondkapje en op Katja's verzoek eten we zo min mogelijk binnen. Na meer dan een jaar voorzichtig zijn is het wel gewoonte geworden, merk ik.

@Sally - We dachten een groot bedrijf in te huren, maar kennelijk gebruiken ze andere bedrijven voor een kleine inboedel als Saskia's.