Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 16, 2021

Over een virtuele en een in persoon baby shower

Zaterdag

Rick en ik hebben heerlijk geslapen en staan tegen achten op. We maken ons klaar en halen dan koffies voor Katja en onszelf van Starbucks, Kevin wil niets. Ontbijt bestellen we van Joe's Bagel Cafe en brengen dat naar Katja en Kevins huis. 

Het is lekker genoeg om buiten te eten en we laten ons de omeletten goed smaken. Daarna gaan Rick en ik naar Walgreens om nog wat laatste benodigdheden voor de shower te kopen. Ik ben bijvoorbeeld vergeten iets mee te nemen om de luierlootjes in te doen morgen. 


De rest van de ochtend besteden we aan het opzetten en uitproberen van de virtuele shower. Opeens dringt de tijd en gaat Rick snel lunch halen voor Saskia en de rest van ons. Saskia arriveert precies bij aanvang van de shower. Gelukkig had zij geen problemen met benzine onderweg.

 Onze lunch zal moeten wachten tot na de shower, want Rick komt precies op tijd terug om te helpen. Met zijn hulp gaat alles perfect! Iedereen kan elkaar zien en horen en het belooft gezellig te worden. 

De cadeautjes van de virtuele shower gasten


Als de meeste gasten er virtueel zijn, beginnen we met het raden van de geboortedatum, het gewicht en het geslacht van de baby. Ik schrijf dat voor iedereen op en wie wint zal later een e-cadeaubon toegestuurd krijgen. 

Daarna heeft iedereen een drankje om te toosten op Katja en de baby. Dat gebeurt enthousiast en Katja, Saskia en ik hebben alcoholvrije champagne, die erg lekker is. Het is zo mooi om iedereen te zien uit Canada, Nederland, Frankrijk en verschillende staten in de VS. 

Al is niet iedereen moeder, toch heeft iedereen een idee wat goed advies is voor aanstaande ouders. Een voor een krijgt Katja heel goed ouderschapsadvies te horen. Zelfs mijn tiener nichtjes geven hun inzicht als kind zijnde. Erg leuk allemaal!

Dan is het tijd voor de spelletjes. De eerste is een woordzoeker van woorden, die met babies te maken hebben. Die wint Jess. Het ABC met baby gerelateerde woorden wordt met 25 van de 26 ingevuld door Meg gewonnen. 

Het laatste spel is een quiz over babies en dat blijkt de leukste te zijn. Vragen zijn onder anderen hoeveel botten een baby heeft (300), de lichtste baby ooit, die overleefde (245 gram) en de meeste kinderen, die een vrouw gedurende haar leven heeft gekregen (69!). 

De quiz blijkt ook het moeilijkst. De hoogste score van de vijftien vragen blijkt zes punten te zijn. Drie van de deelneemsters kregen die score en zullen dus ook e-cadeaubonnen in hun email krijgen. 

Katja heeft de afgelopen weken de shower cadeautjes binnen gekregen en bedankt iedereen persoonlijk. Kevin komt er ook nog bij om te bedanken. Dan praten we nog even en nemen daarna afscheid. Het was erg leuk en ik weet zoals gewoonlijk niet waar ik me druk om heb gemaakt!

De aanstaande ouders 

 Al met al duurde de shower bijna anderhalf uur. Onze lunches wachten nog op ons en we eten buiten. Het is zulk lekker weer en Kevin en ik hebben zin onze benen wat te strekken. We nemen Django mee voor een lange wandeling door de buurt. 

Voor we het weten is het tijd om op zoek te gaan naar een restaurant voor het avondeten. We rijden naar Brielle, waar we proberen een tafel te bemachtigen bij Waypoint 622. Dat lukt vrij snel voor ons vijven, maar helaas niet met zicht op het water. Het eten en de bediening zijn heel goed, ik smul van mijn vissalade.

Dan ben ik zo moe dat ik Rick vraag mij bij het hotel af te zetten. Hij gaat dan Saskia en haar avondeten ophalen. Helaas had het restaurant niets veganistisch, maar zijn er een heel aantal andere restaurants, die dat wel hebben. Saskia bestelde bij een ervan.

Saskia slaapt vannacht hier op haar opblaasbare matras. We hebben een grote kamer en dat gaat prima. Morgen shower nummer twee, hopelijk gaat die net zo goed als nummer een!
Ieder onze eigen show, voor mij Hotel Romantiek



Zondag

Na een wat onrustige nacht, want Saskia's luchtbed bleef leeglopen, staan we rond half negen op. Ik was al eerder wakker, maar wilde de anderen niet storen. 

Rick gaat naar Starbucks for koffies en ontbijt voor hem en mij. Intussen maken Saskia en ik ons klaar en ik help Saskia haar haar te krullen. Rick moet lang wachten bij Starbucks, omdat een van hun machines opnieuw aangezet moest worden. Dat is al het eerste oponthoud.

Het loopt zo al bij tienen voor we ontbijt voor Saskia en Katja gaan halen. Het lijkt wel een weekdag, zoveel verkeer is er! Gelukkig heeft Rick van tevoren besteld en staat Saskia's acai bowl al klaar bij Playa Bowls en Katja's omelet bij Joe's Bagel. 


De tijd begint te dringen, want we willen om elf uur bij het restaurant zijn om te versieren voor de shower. Dat halen we net niet en Ralph en Sue, Kevins ouders, zijn al bezig. Sue heeft ook veel leuke dingen mee.

We hangen een "waslijn" met kleertjes en een aantal slingers op. Ik zet echte ananassen als middelpunten op de tafels en "palmbladeren" eromheen. Dan doe ik leis op de achterkant van de stoelen. Met Sue's gekleurde glazen staat het allemaal heel leuk.


Voor de aanstaande moeder heb ik een slinger met Mama to Be, een sjerp en een tiara. Verder leg ik de wijnbedeltjes met bedankkaartje alvast op de tafels. Op die manier heeft iedereen ze en vergeet ik ze niet uit te delen. 




Sue en Ralph hebben heel erg leuke ballonnen mee. Jammer genoeg waait het hard en de BABY ballonnen blijven niet bij elkaar.


Langzaamaan komen de gasten binnen. Iedereen krijgt een lei aangereikt en er worden foto's gemaakt bij het Hawaiaanse doek met de lijst, die Katja's schoonzus heeft gemaakt. Intussen speelt er Hawaiiaanse muziek via Saskia's telefoon door de speaker. De sfeer zit er meteen helemaal in. 


De gasten is gevraagd een pak luiers mee te nemen en dan een kaartje in een beker te doen voor een loterij. Als iedereen zit begin ik daarmee. De gelukkige winnares krijgt een peper en zout setje in de vorm van twee vogeltjes dat "Feathering our Nest" zegt. 

Dan is er een spelletje met kaartjes, die je af moet krassen. Het heet "Did Baby do Poopee", twee van de kaarten moeten de winnende zijn, maar niemand heeft die. Oeps! Het blijkt dat de winnende kaarten er apart bij zaten en ik heb dat niet gezien. 

Niet getreurd, ik stel een van de vragen van de quiz van gisteren en twee mensen hebben die correct. Helemaal goed, want ik heb twee prijzen. Voor wie wil weten wat de vraag was: "Welk zintuig heeft een baby het eerst?" (Antwoord: Voelen (Kinesthetisch)

Intussen zijn de lunch bestellingen opgenomen en verschijnen de voorafjes. Ik heb de crabcakes besteld en die zijn super lekker! De andere keuzes, empanada's en een groentedip, vallen ook goed in de smaak. 

Er is alcoholvrije champagne voor Katja en de rest van ons toost met het echte spul (althans, mousserende wijn). Ik houd een toespraakje en daarna Sue. Zij is ook emotioneel, want haar baby Kevin wordt vader. De rest van haar kinderen zijn al ouders. 
En dan valt het opeens helemaal stil qua eten. Ik deel mijn spelletjes, een baby emoji raadspelletje, een waar of niet waar van baby feitjes en raden in welke taal "baby" is geschreven, uit. Ik grap bij die laatste dat ik er graag Nederlands bij had gehad, maar ja, dat woord is natuurlijk hetzelfde als in het Engels. Nu kent iedere aanwezige dus een Nederlands woord. 

Als er dan nog steeds niets uit de keuken komt, begint Katja met het uitpakken van de cadeaus. Dat zijn er nogal wat, want sommige mensen hebben allemaal leuke kleinigheden bij elkaar gezameld. Katja had gevraagd om kinderboeken in plaats van kaarten en daarvan krijgt ze er heel veel met een leuk berichtje aan de baby erin. 

Van Saskia krijgt Katja een luchtbevochtiger in de vorm van een walvisje en een heel leuk boekje met allerlei verschillende stofjes. Rick en mijn grote cadeau is een wiegje voor aan hun bed, maar dat was zo zwaar dat we dat gisteren al hebben gegeven. Ik heb Nijntje in het Ziekenhuis mee als "kaart" met een berichtje voor ons kleinkind. Verder kreeg ik net op tijd het Nijntje Aanwijsboek aan. Zo kan Katja toch een beetje Nederlands aan het kleintje leren. 

De shower zou tot half vier duren, maar er is nog steeds geen eten om die tijd. Het blijkt dat Andre naar huis moest, omdat zijn zoon onwel was geworden en naar het ziekenhuis moest. Dat is natuurlijk zeker een goede reden voor de vertraging, hoewel wij niet snappen waarom de rest van zijn bediening het niet over kon nemen. 

Nu komt het eten en mijn zalm met spruitjes is heerlijk! Saskia is ook heel blij met haar veganistische maal. Maar Katja's maal en dat van een aantal anderen komt maar niet. Sommige gasten wonen verder weg en willen naar huis, dus we snijden de taart aan en halen de veganistische brownies tevoorschijn voor Saskia en twee van Katja's vriendinnen. Het moet gezegd, de taart is heerlijk!


De mensen, die nog geen maaltijd hadden gekregen, krijgen die mee naar huis. Andre verontschuldigt zich enorm en bedankt ons voor ons geduld. Iedereen heeft ondanks de chaos met het eten genoten. Ik ben blij dat de voorafjes wel op tijd kwamen, zo was niemand echt hongerig. 

Eerder vanmiddag brak ik een mok, waar ik de lootjes in wilde doen. Die had ik in een tas gedaan om later weg te gooien. Rick wilde iets uit die tas halen en sneed zich aan een scherf. Hij vraagt mij het in de vuilniszak te doen, nu die er is. Dat doe ik en als ik mijn hand terug trek snijd ik mijn vinger flink.

Het voelt meteen als meer dan een wondje en ik zie mijn bot. Saskia kijkt en wordt bijna onpasselijk, ook zij ziet het. Gelukkig zijn er meerdere verpleegsters, inclusief Katja, die het bestuderen. Iedereen vindt dat ik misschien een hechting nodig heb. Een van hen heeft een eerste hulp doos en verbindt het voor nu.

Katja wil graag nog wat foto's met Rick en mij. Ik wacht nog op de foto's van Sue, waar Saskia en Kevin ook op staan. Die Hawaiiaanse achtergrond is echt heel leuk gevonden van Sue.


Iedereen gaat aan het opruimen en ik mag niet helpen. Maar goed ook, want mijn vinger bloedt nog flink, zelfs door het verband heen. Als alles in de verschillende auto's is gepropt nemen we afscheid en bedanken het personeel. 

Andre vindt het heel erg dat het niet soepel verliep, maar Sue en ik vermoeden dat de zoon een zelfmoordpoging heeft gedaan en dan vind ik het bewonderenswaardig dat Andre hier nog is. Sue biedt haar hulp aan, want het is haar expertise.

Rick en ik zetten Saskia bij Katja en Kevin af en intussen heb ik online een afspraak gemaakt bij het Riverside Urgent Care Center. Daar is verder niemand, dus ik ben vrijwel meteen aan de beurt. De aardige dokter bekijkt de wond en weifelt of er een hechting moet komen of dat hij het met speciale pleisters kan verbinden.

Eerst moet ik mijn vinger vijf minuten onder koud water houden om een ontsteking te voorkomen. Au, dat voelt niet prettig! De dokter komt terug en als hij hoort dat ik van oorsprong Nederlands ben, heeft hij allemaal vragen, want hij is alleen in Amsterdam geweest. 

Na de wond nog eens bekeken te hebben, besluit hij de speciale pleisters te gebruiken in plaats van een hechting. Daar ben ik natuurlijk heel blij om! Nu moet ik de vinger voor een week droog houden en een plastic handschoen dragen tijdens het douchen e.d. 

Omdat Katja toch al wil dat Rick en ik een kinkhoest prik halen voor de baby komt en die hier met tetanus en difterie samen gaat (TDaP), besluit ik die prik vandaag te nemen. Met zo'n snee wordt er altijd gevraagd hoe lang geleden de tetanus injectie was. Die van mij vier jaar, maar Katja's vroedvrouw wil dat het minder dan drie jaar is. Deze dokter prikt zo goed dat ik voor het eerst in mijn leven de naald niet voel.

Rick heeft in de auto gewacht en we gaan naar Katja en Kevins huis. Daar kletsen we gezellig bij en hebben dan toch weer wat trek. Katja, Saskia en ik bestellen sushi en sashimi en Rick een quesadilla. 

Het is al na negenen en Rick, Saskia en ik nemen ons eten mee naar het hotel. We nemen afscheid van Kevin en Saskia ook van Katja, Rick en ik zullen Katja morgen weer zien, Saskia wil vroeg op weg naar Boston. 

En zo eindigt een geslaagd shower weekend. Al mijn voorbereidingen hebben hun vruchten afgeworpen en Katja is super dankbaar dat het allemaal zo leuk was. Allemaal een heel fijne week gewenst!

8 reacties:

Sonja zei

Wat een geweldig geslaagde baby showers. Prachtig versierd, goed georganiseerd, een groot feest. Super foto's Petra. Jullie hebben mooie meiden. Dank voor je heerlijke blog. Dat zal lastig typen zijn met je gewonde vinger.

Anja L. zei

Wat zien je dochters er allebei goed uit!
Fijn dat het weekend zo goed geslaagd is, wel jammer van je vinger. De versieringen zagen er erg leuk uit.
Goede reis naar huis.

Petr@ zei

Wat een heerlijk weekend. Fijn dat beide showers een succes waren. Het zag er ook heel erg leuk en feestelijk uit!

Gelukkig dat je geen hechtingen hoefde in je vinger. Het is zo al lastig genoeg.

Tineke zei

Wat een leuke baby showers heb je ervan gemaakt.
Mooie zonnebloem jurk van Katja en mooie buik, in de andere jurk goed te zien.
Jammer van de kapotte beker waaraan je je bezeerde; gelukkig geen hechtigen.

Marion2 zei

Wat een fantastisch babyshower weekend hebben jullie achter de rug! Je hebt wel eer van je harde werken daarvoor. Wat ziet het er allemaal geweldig uit. Online is ook al zo'n leuk idee.
Ik heb nog nooit een babyshower meegemaakt, dus misschien een domme vraag,maar begrijp ik het goed dat het alleen voor vrouwen is?

Anja zei

Wat een fijn weekend en leuke baby showers!
Katja ziet er goed uit, het schiet al op!

Petra zei

@Sonja - de wond zit onderaan mijn vinger dus typen gaat gelukkig wel.

@Anja - het zag er eigenlijk nog leuker uit dan ik had verwacht.

@Petra - inderdaad, ik had echt helemaal geen zin in hechtingen!

@Tineke - Katja's jurken stonden haar erg goed en zaten ook lekker.

@Marion - niet per se maar met alle mannen erbij zou het veel te duur zijn geworden. Het was fijn dat de aanstaande vader en grootvaders erbij konden zijn.

@Anja - Nog minder dan 8 weken!

BiancaMA zei

Wat een fijne babyshower zo!

Katja ziet er goed uit zeg en nu je jullie zo naast elkaar ziet lijkt ze eigenlijk heel veel op je, vind ik.

Waarom wil de verloskundige een tetanus injectie niet ouder dan 3 jaar? Ze zijn toch 10 jaar geldig, dacht ik?
Hoop dat het snel beter gaat met je vinger.