Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 17, 2021

Over nog een korte dag met Katja

We zijn om half acht allemaal op en Saskia maakt zich snel klaar om op pad te gaan. Zij rijdt vandaag naar Boston. Daar zal ze de sleutel van haar appartement ophalen en alvast wat dingen regelen. Ze heeft ook een auto vol spullen mee. De grote verhuizing volgt over tien dagen. 

Als Saskia vertrokken is, pakken Rick en ik in en halen koffies van Starbucks. Dan krijgen we Katja's bestelling voor een van onze favoriete cafe's hier, The Buttered Biscuit. Met koffies en eten rijden we naar Katja's huis. 


Het is prachtig zonnig weer en we eten buiten. Ik heb twee gepocheerde eieren met krab en asperges, heel erg lekker! Rick heeft datzelfde, maar dan met zalm en Katja eieren en bacon met een van hun grote biscuits (waar ze bekend om staan, zie hun naam). 

Katja gaat naar het ziekenhuis om haar tweede Pfizer prik te halen. Daar staat nogal een rij en daardoor duurt het langer dan verwacht. Rick gaat dan maar even tanken en ik pas op mijn "kleinhond" Django. Die vindt het heerlijk in het zonnetje. 

Als iedereen weer terug is gaan we naar Belmar. Ik benijd Katja wel dat ze zo dicht bij het strand woont. We maken een heerlijke strandwandeling. Niet te lang op het strand zelf, want Katja heeft rugpijn. De vlakke houten boardwalk gaat beter.




Katja neemt ons mee naar Dolce Vita voor de lunch. Daar moeten we even op een tafel buiten wachten, maar dat hebben we ervoor over. Hun Aperol Spritz is perfect en mijn vissalade ook. Dat is een gerecht dat wij in ons gebied vrijwel nooit op het menu zien staan. Hier is hij voortreffelijk.




Voor we vertrekken doen we Zorro in zijn drager. Die gaat met ons mee, want binnenkort beginnen ze aan de nieuwe keuken van Katja en Kevin en dan is een kat niet handig. Katja vindt het naar hem te moeten missen, maar natuurlijk zullen wij goed voor hem zorgen.

Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen. Katja moet naar de chiropractor en Rick en ik willen voor etenstijd thuis zijn. Dat lukt, we maken maar een pit stop in Delaware en rijden dan net na zessen Vienna binnen. 

Orion zou niet blijer kunnen zijn ons te zien! Het is alsof we weken weg zijn geweest. We halen de auto leeg en bestellen dan eten van Rose Kabob. De combinatie van hun zalm kabob en groente kabob is een heerlijke maaltijd. 

De wond aan mijn hand, want hij zit op mijn wijsvinger, onderaan bijna op het gewricht, is heel moeilijk droog te houden. Gelukkig hebben we nog veel hand sanitizer, zodat ik niet constant een handschoen hoef te dragen. 

Het doet ook flink pijn, dus ik hoop van harte dat het na een week inderdaad voldoende genezen is. Wat merk je dan opeens hoe vaak je je handen gebruikt!

Het ziet ernaar uit dat na de koele lentetemperaturen (voor hier dan), de zomer opeens zal arriveren de komende week. Voor mij is dat lichamelijk het fijnste seizoen, ik heb nu al minder last van mijn fibromyalgie.

5 reacties:

BiancaMA zei

Fijn dat jullie een voorspoedige reis hadden en weer thuis zijn.
En ja, Orion weer blij dat iedereen thuis is. Hoe reageert hij op Zorro.
Sterkte met je vinger.

Anja L. zei

Fijn dat Saskia een appartement heeft gevonden.
Wat heerlijk dat Katja en Kevin vlak bij het strand wonen.
Hier is het nog geen weer voor Apérol, ik vind het echt een mooi weer cocktail.
Ik hoop dat je vinger snel beter voelt.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Zo te lezen komt er een leuke, maar drukke tijd voor jullie aan met o.a. de verhuizing van Saskia, de oppashond, de baby die bijna komt. En het wordt zomer, heerlijk!

Ik vind de omgeving van Katja er zo vakantie-achtig uitzien. Mooi met het strand.

Petr@ zei

Gezellig nog een ochtend samen. En het strand geeft gelijk een vakantiegebied, heerlijk!

Hopelijk heelt je vinger snel.

Petra zei

@Bianca - Orion heeft Zorro nog niet gezien, want die verstopt zich in de basement

@Anja - Hier wordt het opeens helemaal zomer

@Marion - In de zomer wonen ze heel erg leuk, vlakbij het strand en allerlei gezellige tentjes om te eten. In de winter vindt Katja het er vreselijk, want heel veel restaurants sluiten en het strand is dan ook vaak zo troosteloos.

@Petra - Ik zou wel willen dat wij net iets dichter bij strand woonden.