Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 25, 2021

Over cicaden, cicaden en meer cicaden

We merken het al bij het opstaan, de cicaden zijn opgedroogd en zijn zelfs binnen goed te horen. Het is bewolkt en koel dus ik eet mijn ontbijt binnen. Terwijl Rick zich klaarmaakt begin ik aan mijn stappen en tegen de tijd dat we naar Starbucks gaan heb ik er al 4500 bijeen. Met onze koffies gaan we snel huiswaarts.

Rick moet weer een heel aantal virtuele vergaderingen bijwonen en ik maak mijn stappen af. Dan heb ik zin in een wandeling met Orion. Nu het leven weer een beetje normaal wordt zijn er ook minder mensen, die de hele dag lang hun honden uitlaten. 

We komen zelfs geen hond (in de letterlijke en figuurlijke betekenis) tegen. Wat we wel tegenkomen zijn honderden, zo niet duizenden cicaden. Ik heb snoepjes mee voor Orion en dat is maar goed ook, want zo kan ik hem afleiden van de insecten. Hij heeft besloten dat ze lekkere hapjes zijn, maar teveel ervan is niet goed.  


Ogenschijnlijk loop ik gewoon langs struiken en bomen in de buurt, maar een blik opzij laat zien dat er op vrijwel alle bladeren een cicade zit. Ze vliegen ook steeds meer rond, maar ik weet ze nog te ontwijken. 




Het doet wel een beetje aan een Hitchcock film denken. Duidelijk worden er nog steeds nieuwe cicaden geboren en die moeten ook nog allemaal de bomen in om lawaai te maken. Het is nu al luid, maar dat zal nog erger worden. 





Na een uurtje zijn we weer thuis en fris ik mezelf op. Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag en ik haal mijn steak and cheese Subway salade weer eens op. De lunch wordt zoals altijd gezellig. We nemen vroeger dan gewoonlijk afscheid, want Judith gaat op vakantie en moet nog werk afmaken. 

Het is inmiddels lekker zonnig en warm weer en ik denk eens in de hangmat te gaan lezen. Daar zie ik al gauw vanaf, want tientallen cicaden vliegen in onze achtertuin rond. Ik zie ze letterlijk vliegen. Zeventien jaar geleden hadden we er weinig last van, want toen was ons huis pas vijf jaar oud. Dit jaar hebben we er heel veel in de achtertuin. 

Dan blijf ik maar op het deck, waar slechts een enkel verdwaald roodogig insect landt. Jammer genoeg voor hen is Orion daar ook en voor ik het kan verhelpen heeft hij ze al opgehapt. Hopelijk krijgt hij er geen last van zijn ingewanden door. 

Het is zo ontzettend luid dat ik me niet op mijn boek kan concentreren. Mijn decibel meter app registreert constant tussen de 70 en 80 decibel. Dat is luider dan een stofzuiger. Ik lees dat het op den duur zelfs je gehoor kan beschadigen. 

Naar binnen gaan wil ik ook niet met dit mooie weer. Opeens kom ik op een lumineus idee: ik zet mijn geluiddempende koptelefoon op. Ah, dat is echt veel beter! Die houd ik de komende weken bij de hand. 


Rick heeft fysiotherapie en meldt dat het nu overal in Vienna een lawaai van jewelste is. Een paar dagen geleden viel het nog mee. Pas tegen vijven wordt het geluid minder en als ik dit om kwart over zeven typ is het helemaal stil. Even rusten voor ze er morgen weer hard tegenaan gaan. 

Nu de pandemie hier voorbij is, vind ik het weer leuk om een paar keer per week naar Whole Foods te gaan om te zien wat lekker is voor het avondeten. Ook vanmiddag doe ik dat en zie mijn buurvrouw Jeanne. We praten even bij over de kinderen en dan is zij aan de beurt bij de kassa. Dat korte sociale heb ik echt gemist.

Vanavond wordt het een grill maaltijd. Ik heb kipsate stokjes en zowaar witte asperges gevonden. Die komen weliswaar uit Peru, maar de witte zien we zo zelden dat ik ze mee moest nemen. Ik schil de asperges en Rick doet alles op de barbecue. 

We hebben er bloemkoolrijst en pindasaus bij. Online zag ik een recept met een sausje van creme fraiche en peper voor de asperges. Ik heb nog creme fraiche en laat dat in de magnetron smelten. Het is inderdaad een heerlijk zacht sausje bij de asperges. 

Om acht uur heeft Katja weer een echo en wij gaan meekijken. Het is leuker dan welke tv show ook. We zien het gezichtje dit keer heel goed! Het komt nu zo dichtbij, ik kan niet wachten de kleine te ontmoeten! Ik heb inmiddels de cadeautjes voor de kraammand bijeen en de "mand" ook. Nog maar anderhalve maand voor Katja is uitgerekend. 

 

7 reacties:

Anoniem zei

Het is zo onwerkelijk al die insecten. Het is zelfs hier op het nieuws.
Mijn vriendin in Florida zou zeggen, hebben jullie een slow news day.
Nog 6 weken, dat lijkt nog zo lang als je iets zo graag wil.
Fijne dag, Bea

Petr@ zei

Wat een goed idee, een koptelefoon op doen. Zo zonde als je nu binnen moet zitten.

Spannend voor Katja en voor jullie. Die paar weken zijn zo om.

Joke zei

Wat een vreselijk plaag,die cicaden bij jullieen dat geluid erbij.
Ik las dat een vrouwtjes
cicade ong.een 600 eitjes legt en dan sterft.
Dus dat worden er over 17 jaar steeds meer.
Ongelooflijk dat er een zolang tijdsbestek tussen zit ,
voordat ze weer uit de grond komen.
Vraag me af,of er geen vogels zijn of dieren,die die dat opeten!

Las dat ze bij jullie asperges uit Peru verkopen.
Daar is voor jaren terug een dokumantaire erover op TV geweest,
die ik gezien heb,dat die asperges in een Gloor bad gedompeld,werden ,
om ze langer wit en houdbaar te houden tot een maand lang!
Daar wij zelf altijd asperges geteeld hebben als tuinder, konden we niet voorstellen ,dat die zo lang w,it en houdbaar bleven en is daar door een delegatie van ondernemers van hier uit Nederland persoonlijk onderzocht.
Zodoende kwamen ze erachter hoe dat daar zomaar kon en mogelijk was.
Hoeven ze hier niet te proberen,want de keuringen zijn hier hier zeer zeer streng.
Maar men schrikt ervan van zulke praktijken!
Ongelofelijk!

groetjes Joke

Anja L. zei

De cicaden haalden zelfs het nieuws hier. Fred moest griezelen van jouw foto's.
Wat een geluk dat je die koptelefoon hebt, dat dempt gelukkig het geluid.
Wat is de tijd snel gegaan zeg, dat Katja al bijna uitgerekend is. Spannend hoor.
Fijne woensdag!

Anoniem zei

Hier in Alexandria zie ik af en toe een verdwaalde cicada rond vliegen. En tot nu toe eentje dood op het balkon gevonden. Misschien ergens anders in de stad vinden ze het gezelliger

Anja zei

Wow die cicaden, wat zijn het er veel. Is dat overal in Virginia zo?
De geboorte van jullie kleinkind komt steeds dichterbij, spannend.
Het gaat zo snel, ons jongste kleinkind gaat over een half jaar al weer naar de basisschool.

Petra zei

@Bea - Ja, maar het zal heel snel voorbij gaan, er is zoveel gaande de komende maand!

@Petra - Het lawaai is onvoorstelbaar en dat constant.

@Joke - Grappig, er stond specifiek bij dat er bij deze asperges geen chloor was gebruikt. Whole Foods is een reformwinkel en daar zijn ze heel streng in.

@Anja - Ja, die koptelefoon is een verademing!

@Anja - Vreemd, hoor.

@Anja - Nee, ze zijn voornamelijk hier in noord Virginia. Er zijn delen van staten van Georgia t/m Illinois, die ermee te maken hebben.