Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 01, 2021

Over een luie dinsdag

Rick staat op zijn gewoonlijke tijd op en ik blijf nog even naar het cicade concert dat door het open raam klinkt luisteren. Het is een groot liefdeslied, want de enige reden dat die beesten er zijn is zich voort te planten.

Het is lekker weer en ik eet mijn ontbijt op het deck. Daarna doe ik vast wat stappen voor Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. De cicaden hebben het vliegstadium bereikt en er vliegen honderden in onze achtertuin. Een heel aantal landen op het deck, maar nu vliegen ze en zijn Orion regelmatig te snel af. 


We halen onze koffies van Starbucks en we moeten altijd weer om Nick lachen. Hij heeft een heel droog gevoel voor humor en klinkt wel een beetje als Iejoor. 

Thuis maak ik mijn stappen af, wel gedeeltelijk binnen, want de cicaden vliegen me letterlijk om de oren. Nu ben ik fijn vroeg klaar en kan mijn lijstje vanochtend al afwerken. De eerste stop is Walgreens om weer eens medicijnen op te halen. 

Dan rijd ik naar Whole Foods op zoek naar ons avondeten. Het wordt de special van vlees of vis met twee bijgerechten. $24 voor twee personen is zo'n goede prijs! En het zijn altijd weer lekkere gerechten, die we zelf niet zouden maken. 

Bij Aditi haal ik nog wat meer van het Indiase yoghurtdrankje dat ik graag 's avonds drink. Dan is het alweer lunchtijd en de eigenaar komt mij mijn salade van Subway al overhandigen. Tijdens mijn lunch praat ik bij met mijn zus. Ze hebben het heel leuk met Saskia daar. Tot Saskia's verrassing komen haar meubels morgenochtend al. 

Een nieuwe maand is begonnen en dus een nieuw maandthema. Iedereen kiest een voorwerp waarmee iedere dag foto's gemaakt moeten worden. Vorig jaar had ik Paddington, dit jaar is het Dora de Ontdekkingsreiziger. Vandaag bestudeert zij de cicaden. 

Het is inmiddels weer zo luid in onze achtertuin dat ik me nergens op kan concentreren. Ik besluit naar het zwembad te lopen en daar te gaan zitten. Het is hier zeker niet stil, maar de bomen staan verder weg dus het "gezang" is meer op de achtergrond. 


De cicaden zelf zijn overal, ook in het gras hier. Het lijkt wel of die rode oogjes me van alle kanten aankijken. Als ik mijn slipper aan wil doen is het maar goed dat ik eerst kijk, want ook daar zit een roodogige in. 



Het grootste deel van de middag ben ik de enige in het zwembad, behalve de lifeguards. Af en toe komt een dappere ziel baantjes trekken. De watertemperatuur is 22  graden, nog veel te koud voor mij! Als om vier uur het zwemteam gaat trainen loop ik huiswaarts.

Zelfs als ik niet zwem geeft het zwembad een vakantie gevoel. Ik heb ook weer een leuk boek wat ik natuurlijk niet weg kan leggen. Tegen het einde van de middag worden de cicaden stiller, dus nu is het veel beter toeven op het deck.

Rick en ik smullen beiden van het eten dat ik bij Whole Foods koos. Het is Cajun gegrilde zalm, een salade met gegrilde boontjes, kerstomaatjes, gepekelde ui en olijven en krieltjes in pesto saus. Van die laatste eet ik minder, want die hebben meer koolhydraten. 

Lui zijn maakt moe, merk ik. Ik zit me hier een partij te gapen! Toch is zo'n dag waar bijna niets hoeft ook weleens heel fijn.  

3 reacties:

Tineke zei

Gezellig dat Saskia bij je Zus is, ook leuk voor haar kids.
Hoeveel minuten rijden is haar appartment straks bij je zus vandaan, kun jij ook een bezoek combineren.
Hier lijkt het wel een hitte golf , na de koude maanden, in de schaduw zitten vanwege de hitte, wat verlangde we daar naar.
Veel geraniums vanmorgen hun definitieve plek gegeven, veel deze winter overgehouden. Nieuwe Sun a ville gekocht, die bloeit de hele zomer zo mooi.
Hier wordt veel in de rivier gezwommen met het mooie weer, dochter woont eraan, dus vanaf de boot springen de kids er zo in. Verder veel scholieren bij de openbare plek aan de rivier.
Oudste kleindochter is klaar met haar examens en samen met 2 vriendinnen week op vakantie op grieks eiland.

Anja L. zei

Fijn dat Saskia in ieder geval vast wat bekenden heeft in Boston.
Zo’n middag bij het zwembad zou mij ook een vakantie gevoel geven. Ik zit nu met een glas rosé op het balkon, dat is ook erg fijn!
Grappig gezicht die rode oogjes in het gras. Maar goed dat je eerst in je slipper keek.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Tineke - Het is ongeveer drie kwartier van mijn zus naar Saskia's appartement, voor hier dus niets. Wat leuk voor je kleindochter!

@Anja - Die rode oogjes zijn overal, nu zelfs ongemerkt binnen. Ik vind het best zolang ze niet tegen me aanvliegen.