Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 23, 2021

Over woensdag

Het is altijd weer makkelijker wakker worden en opstaan als het prachtig weer is. Het is ongewoon koel voor hier met "maar" 26 graden als maximum temperatuur. Wij genieten er extra van, want volgende week komt de hitte terug.

Rick was veel eerder op dan ik en als ik beneden kom heeft hij al koffies gehaald bij Starbucks. Hij moet vanochtend vroeger dan gewoonlijk aan zijn werk beginnen. Ik maak mijn ontbijt en geniet daar op het deck van.

Daarna begin ik aan mijn stappen en als die klaar zijn lees ik mijn email bij. Ik merk wel dat ik op het moment een brein als een zeef heb, want ik trap bijna in een Ebay scam. Gelukkig merk ik het net op tijd op en verander mijn debitkaart nummer toch voor de zekerheid nog. 

Het ziet er altijd zo echt uit, tot je goed gaat opletten. Ik voel me wel dom, want gewoonlijk weet ik meteen dat het nep is. Het is zeer goed te begrijpen dat zeker oudere mensen vaak slachtoffers hiervan worden. Het leek zo echt, maar pff, op tijd opgemerkt.


De ochtend vliegt op de een of andere manier voorbij en opeens komt Rick verkondigen dat hij klaar is om lunch te halen. Ik bestel van Subway, maar als ik daar aankom blijkt mijn bestelling niet ontvangen te zijn. Oh ja, al mijn apps zijn opgezet met mijn net gecancelde kaart. Gelukkig heeft Rick ook een kaart mee. 

We eten samen op het deck. Het is heerlijk stil, want de cicaden zijn helemaal verdwenen. Het blijft vreemd dat ze er zo kort zijn en dan zeventien jaar later pas weer tevoorschijn komen. 

De schoonmaakploeg komt en ik ga wat boodschappen doen. Orions medicijnen staan klaar bij Walgreens. Ze zijn echter maar voor een maand en ik kon niet eerder met zijn gedragsdierenarts afspreken dan half september. Ik hoop niet dat ik iedere maand formulieren ga moeten invullen. Ik baal ervan dat ze sinds coronavirustijden de telefoon niet meer opnemen, alles gaat via email.

In het winkelcentrum aan de overkant ligt de Safeway. Daar haal ik mijn favoriete Nieuw Zeelandse sauvignon blanc en Dora is er om de wijnen van over de hele wereld te bestuderen. Ik ga haar dagelijkse gezelschap straks nog missen. 

Zowel bij Walgreens als bij Safeway keek ik naar 50-jarige trouwdag kaarten. Mijn jongste oom en tante zullen dat binnenkort zijn. Die winkels hebben niets leuks, dus ik ga naar de Hallmark winkel in Oakton. 

Ook daar vind ik het aanbod teleurstellend. De kaarten, die ik wel mooi vind, zijn religieus en dat zijn mijn tante en oom niet. Uiteindelijk kies ik de minst zoetsappige kaart dan maar. Hopelijk komt hij op tijd aan. 

De schoonmaakploeg is nog bezig en ik besluit mijn dorst te gaan lessen met een ijsthee van Caffe Amouri. Dit keer kies ik de limoen gember rooibos smaak. Ook die is weer erg lekker. Hier zie ik nog niet uitgebloeide korenbloemen, waar ik foto's van neem. Ik ben dol op die kleur blauw!


Terwijl ik mijn thee drink komt er een oudere man met een schattige hond. "Hazel," zegt hij tegen haar, "ik kom zo weer terug dus niet piepen!" Tja, daar heeft Hazel geen boodschap aan en huilt zo zielig dat ik haar maar ga aaien. Dat kalmeert haar wel, maar nog niet helemaal. Zo lief!
Via mijn Arlo app zie ik dat de schoonmakers klaar zijn en ga huiswaarts. Daar stelt Rick voor naar Bear Branch Tavern te gaan. Tot onze verbazing krijgen we zo een tafel buiten op het terras. Iedereen is vast bij de nieuwe pub. 

We nemen de Aperol Spritz happy hour cocktail, die erg lekker is. We delen het bloemkool voorafje en dan heb ik de "Nicoise" salade met zalm en Rick een biefstuk. Het is zulk heerlijk weer en zo buiten eten voelt als vakantie!

Vanavond heb ik allerlei kookshows om te kijken. En zo is er alweer een zomerdag voorbij, ik hoop morgen echt wel naar het zwembad te gaan! 

6 reacties:

Reny zei

Gelukkig heb je nog op tijd gemerkt dat het een scam was! Ik kan me heel goed voorstellen dat oudere mensen daar in trappen.

Prachtig die korenbloemen. Hier zie je ze ook overal langs de weg, samen met klaprozen. Gelukkig hebben veel gemeenten ervoor gekozen bermen niet of nauwelijks te maaien zodat we er langer van kunnen genieten.

Ik vind het ook heerlijk om kookshows te kijken, momenteel volg ik the Great British Bake Off, heerlijk om naar te kijken, ik krijg alleen altijd zo'n trek in taart/koekjes etc, ha ha.

Fijne donderdag!

Sophie zei

Heerlijke dag zeg!
Welke kookshows kijk je? Ik ben op zoek naar wat nieuwe. Al kan ik jouw favorieten vast niet hier kijken.

Tineke zei

Mooi de korenbloemen, hier ook heel veel rode klaprozen.
Het vakantiehuisje waar we nu zijn heeft in de tuin heel veel Kamille; lekker thee van gezet.

Petr@ zei

Wat een rust zonder de cicaden al zal de stilte vast ook even wennen zijn.

Na de hitte van vorige week vind ik het prima dat het nu koeler is. Kan de warmte in elk geval uit huis (alles op een verdieping en plat dak) maar een beetje zon erbij zou wel fijn zijn.

Petra zei

@Reny - Grappig genoeg zie ik hier helemaal geen klaprozen, terwijl die er andere jaren wel degelijk zijn.

@Sophie - Ik kijk Hell's Kitchen, Master Chef, Top Chef, The Great Food Truck Race en Crime Scene Kitchen op het moment. Die laatste is nieuw en erg leuk.

@Tineke - Wat leuk om van iets uit de tuin thee te zetten!

@Petra - Kan me voorstellen dat je de zon mist.

Sophie zei

Leuk, bedankt. Ik ga kijken welke ik hier kan kijken.