Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 24, 2021

Over grootouders worden!

We staan weer vroeg op en dat is fijn met dit prachtige weer! Ik maak mijn ontbijt en doe dan vast wat cardio tot Rick klaar is. Natuurlijk gaan we ook vandaag weer naar Starbucks om onze koffies te halen. 

Rick gaat daarna meteen aan het werk en ik maak mijn 10000 stappen af. Omdat we zo vroeg begonnen heb ik nog heel wat tijd voor personal training. Mijn nieuwe contactlens is vandaag aangekomen en ik ga hem meteen ophalen. Het is te doen met een lens, maar ik kreeg er volgens mij wel hoofdpijn van.

Als ik terugkom is er nog tijd om naar Sharons huis te fietsen. Zij komt net met haar vorige klant naar buiten en die heeft al achterkleinkinderen! Het halve uur gewichten gaat weer lekker snel en ik ben blij dat het gelukt is, want volgende week ben ik er weer niet. 

Als ik terugfiets stop ik weer eens bij de tuin van de "tuinmannen", zoals wij ze noemen. Daar groeit en bloeit weer van alles, zo mooi! Daar moet ik natuurlijk wat foto's van maken. 






Als ik thuiskom loopt het al tegen lunchtijd. Ik douche me snel en dan gaan Rick en ik lunch halen. Ik neem weer eens een slawrap van The Italian Gourmet. Rick houdt het bij zijn gewoonlijke Cava salade. Op het deck is het heerlijk toeven en daar eten we dan ook.

Daarna ga ik naar het Mosaic District, waar ik naar babykleertjes wil kijken. Eerst ga ik naar de babywinkel Wee Chic, maar daar schrik van de prijzen! Soms zijn de kleertjes wel vier keer zo duur als bij Target en ik vind ze niet eens zo leuk.

Bij Target slaag ik wel. Die leuke kleertjes kosten bij elkaar bijna net zoveel als een pakje bij Wee Chic! Je kunt hier sowieso voor geen geld schattige babydingen krijgen. 


Vanmiddag krijg ik eindelijk weer even de kans naar het zwembad te gaan. Dora gaat mee. Ik ga het water niet in, maar ik denk (hoop) dat ik me daar morgen wel aan kan wagen. De temperatuur is 26 graden en dat is de grens van zwemtemperatuur voor mij. 

Tegen kwart voor vijf sms-t Rick dat hij vuurwerk voor 4 juli wil gaan kopen. Ik ga mee en samen kiezen we de pakketten, die we willen. Het vuurwerk is dit jaar fiks duurder, omdat er zoals met zoveel dingen een tekort is. Het is waarschijnlijk maar goed dat wij vroeg zijn, want vorig jaar waren ze uitverkocht. Nu hebben we ook genoeg voor Oud en Nieuw.

We zijn nog net op tijd thuis voor ons happy hour met Christine en Chuck. We schenken een paar glazen champagne in om met hen virtueel te toasten, want...

Gisterochtend om half vier is ons kleindochtertje Fiona Riley geboren! Fiona weegt iets meer dan 2600 gram en is 46 centimeter lang. 

De afgelopen dagen heb ik mijn blog met moeite geschreven, want het was allemaal best spannend en moeilijk niets door te laten schemeren. 

Katja was uitgerekend voor 9 juli, maar zoals ik vorige week al schreef had ze last van hoge bloeddruk. Dat leek in het weekend wel beter te gaan, maar maandagmiddag was het weer veel te hoog. 

Terwijl wij terugreden uit Boston en net de grens met New Jersey over waren gereden liet Katja ons dat weten. Wij boden hulp aan en zo hielpen wij Kevin tot hij naar het ziekenhuis moest. 

Katja's bloeddruk bleef erg hoog en er werd besloten de bevalling in te leiden. Dat was natuurlijk geen pretje, want Katja's lichaam was nog helemaal niet klaar voor een bevalling. 

Maandagnacht en het grootste gedeelte van dinsdag voelde Katja zich miserabel door medicijnen en dergelijke. Wij konden alleen virtueel steun geven, maar Kevin was daar voor Katja.

Pas laat dinsdagmiddag kon er met het ware inleiden begonnen worden. Het zag ernaar uit dat het nog wel een tijdje zou duren, dus wij zijn dinsdagavond op onze gewone tijd naar bed gegaan.

Natuurlijk heb ik bijna niet geslapen en iedere keer dat ik wakker werd keek ik op mijn telefoon. Om tien voor half zes deed ik dat weer en er was een berichtje van Katja dat ze, als we wakker waren, iemand had om aan ons voor te stellen.

Rick lag heerlijk te slapen, maar ik heb hem wakker gepord en Katja een berichtje gestuurd dat we wakker waren. En toen maakten we via een videocall kennis met ons kleindochtertje. Een schattig roze babietje, klein, maar verder helemaal volgroeid.

Moeder en dochter maken het goed, al moet Katja vanwege haar bloeddruk nog een nacht in het ziekenhuis blijven. Daar is ze helemaal niet blij om. De borstvoeding is goed van start gegaan en hopelijk mag het gezinnetje morgen naar huis. Zoals het er nu uitziet zullen wij Fiona maandag ontmoeten. 

Wij zijn natuurlijk super trots op nieuwe mamma Katja. Kevins en haar wens is helemaal in vervulling gegaan. Eerlijk gezegd had ik zo'n sterk gevoel dat het een meisje zou zijn dat ik serieus geschokt was geweest als ze een jongetje aan ons voor had gesteld!

Hieronder de eerste foto's van Fiona:






Katja en Kevin zijn Virginia Tech Hokies en Fiona begint er al vroeg mee

38 reacties:

ricke zei

It's been a wonderful week!

Pascale zei

Ook via deze weg gefeliciteerd, wat een heerlijk klein lief poppetje is het. Wat een vreemd gevoel moet dat zijn, als je dochter moeder wordt! Heerlijk dat je nu Omi bent, geniet er maar van. Ik kijk al uit naar de foto's als jullie haar ontmoeten.

Anoniem zei

Wat een perfect meisje, oh zo mooi.
Fiona is ook een mooie naam.
Dikke proficiat aan Katja, Kevin en natuurlijk ook aan Omi en opa.

Groeten van Hilde uit B.

Bente zei

Gefeliciteerd met jullie eerste kleinkind! Fijn dat alles uiteindelijk allemaal goed is gegaan. Leuke naam Fiona.

Sally zei

Wat prachtig zo’n nieuw leven en wereldburger erbij. Zo lief, wat een rijkdom. Alle geluk en liefde gewenst. Met recht trotse opa en oma.

Reny zei

Wat heerlijk dat het al achter de rug is!
Van harte gefeliciteerd voor jullie allen en wat een leuke naam. Mooi kindje hoor

Ja, oma worden is zo'n bijzonder gevoel, ik kan erover meepraten.

Geniet van deze bijzondere tijd al zijn ze niet in de buurt, gelukkig kunnen jullie al snel jullie kleindochter bewonderen.

Proficiat !

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleinkind.
Mooie naam hebben Katja en Kevin gekozen.

Geniet van jullie kleinkind.

Groetjes,
Susan

Anoniem zei

Heel hartelijk gefeliciteerd met jullie prachtige kleindochter, wat is ze knap!
Er gebeuren toch nog wonderen hè. Geniet ervan want de tijd gaat zo snel, voor je het weet, is ze groot.
Ik wens jullie alle goeds en gezondheid.
Groetjes Ine uit Holland.

Karlijn zei

Gefeliciteerd met Fiona! Wat een prachtig babietje. Ook mijn felicitaties aan de ouders natuurlijk.

Sophie zei

Gefeliciteerd lieve Petra en Rick, wat een prachtig nieuws! Ontzettende leuke naam en wat fijn voor Katja en Kevin dat ze er is!
Tranen in m'n ogen bij het lezen van je blog. Wat een groot geluk! Vooral het stuk over de videocall. Ik vond dat één van de bijzonderste momenten uit m'n leven, mijn ouders vertellen over mijn kinderen.

(en stiekem ben ik je blogs van afgelopen dagen terug gaan lezen naar hints maar dat heb je heel goed gedaan).

Heel veel plezier met de komende dagen haar ontmoeten!

Irene zei

Van harte gefeliciteerd!
Wat een prachtig klein mensje!
Ik wens haar een mooi en lang leven vol geluk, voorspoed, gezondheid en liefde!

MarijkeO zei

heel hartelijk gefeliciteerd. Wat een prachtig meisje! Heel veel geluk voor jullie allemaal

Monique T. zei

Nogmaals van harte! Wat heerlijk dat het geslacht, ondanks je voorgevoel, nog een verrassing was. Wij wisten het bij allemaal en dat vond ik best jammer.

An zei

Proficiat bij de geboorte van Fiona! Geniet ervan, een kleinkind is zo speciaal! Wij hebben vorige zaterdag ons tweede kleinkind mogen verwelkomen en het is weer net zo speciaal als bij het eerste.

Anja L. zei

Knap dat je niets hebt verklapt in je eerdere blogs!
Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie schattige kleindochter.

Jeanine zei

Wat ontzettend fijn voor jullie! En wat een leuke, mooie namen!

Sonja zei

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleindochter. Wat een schatje en mooie namen. Een meisje yeah!

Nel zei

Wat een heerlijk bericht, knap dat je nu pas deelt dat het al achter de rug is! Vanmorgen dacht ik ! hé een jurkje ?? Zal het dan ??
Van harte gefeliciteerd voor jullie allemaal en wat een leuke naam. Mooi kindje hoor.

Oma worden is bijzonder, ik kan erover meepraten.

Geniet van deze bijzondere tijd al zijn ze niet in de buurt, gelukkig kunnen jullie al snel jullie kleindochter bewonderen. Je zal de uren aftellen denk ik, ook Rick zal aan niets anders kunnen denken.

Nogmaals gefeliciteerd !! met kleine Fiona.

Joke zei

Hartelijk Gefeliciteerd Petra en Rick...
en zeker ook Gefeliciteerd aan Katja en Kevin.
Geweldig,een lief en klein baby meisje...
Fijn dat alles goed is gegaan...
dat word nu genieten van dat kleine wondertje!

groetjes Joke

Petr@ zei

Nogmaals gefeliciteerd met jullie prachtige kleindochter!
Dat zal best even heftig zijn geweest voor Katja en Kevin, je hoopt toch altijd dat een bevalling spontaan begint. Wens het kersverse gezin maar veel geluk en gezondheid van mij.

Anoniem zei

Oooooh Petra! Hartstikke gefeliciteerd! Wat een opluchting dat alles uiteindelijk toch nog goed is gegaan. Je zult de dagen wel aftellen, nog 3 nachtes slapen :) Heel veel geluk voor Katja en Kevin en ook voor jullie!

Groetjes,
Liesbeth

Tineke zei

Van harte gefeliciteerd met je kleindochter; Fiona mooie naam voor een prachtige baby.
Wat leuk de zonnebloemendoek waar ze ingewikkeld is en leuk dat jij er een jurkje van gevonden hebt.
Geniet ervan; zo leuk

Jolanda zei

Ook bij het blog, Van Harte Gefeliciteerd.
Het Grote Genieten gaat NU beginnen. Het is zo leuk.
Wat zal het moeilijk zijn om te wachten tot maandag om jullie kleindochter te ontmoeten.
Maar heel veel geluk en gezondheid voor Fiona en haar pappa en mamma gewenst.

Anoniem zei

Groot Nieuws !! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleindochter. Wat schattig zo'n lief klein poppetje. Nu begreep ik ook waarom je weer babykleertjes ging kopen. Leuk dat je zo goed geslaagd ben. Nog een paar dagen geduld en jullie kunnen Fiona ontmoeten .
Ik wens ook Katja en Kevin heel veel geluk met hun eerste kindje.
Leuk dat we de foto's al direct te zien kregen. Geweldig !!
Groetjes Wil

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met jullie mooie kleindochter. Ook felicitaties voor de nieuwe ouders natuurlijk. Sasqia

Anoniem zei

Wat een leuk nieuws, van harte gefeliciteerd!!

Karin.

Anoniem zei

Gefeliciteerd opa en oma!! En papa en mam natuurlijk ook. Wat een groot goed: een gezonde (klein)dochter. En wat fijn dat jullie haar maandag zullen gaan zien.
Groetjes, Maria

Anja zei

Van Harte Gefeliciteerd met jullie kleidochter. Wat een mooi meisje en een leuke naam.
Ook felicitaties voor de nieuwe ouders natuurlijk.

Carla zei

Super gefeliciteerd met de geboorte van Fiona! Ik dacht het al aan de foto te zien van de babykleertjes met het jurkje :) Je had steeds neutrale kleertjes gekocht en nu ineens zo'n uberschattig jurkje.

Zo'n bijzonder moment als je zo'n kindje voor de eerste keer in je armen krijgt en er aan kunt snuffelen :)

Anoniem zei

Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met jullie kleindochter. Fijn dat jullie haar maandag al in levende lijve zien, veel plezier enne....... genieten van en met elkaar!
Groetje van Henny Breedijk-Leget.

Marion2 zei

Ik vroeg me al af waar Katja was toen jullie de meubeltjes in elkaar aan het zetten waren. Wat een spannende dagen hebben jullie achter de rug. Maar eind goed al goed:
van harte gefeliciteerd met jullie kleindochter en heel veel geluk voor haar en met
haar gewenst!

Nina zei

Vreemd genoeg had ik al het gevoel dat je laatste blogs wat meer afgeleid waren geschreven. Geen idee waaruit ik dat kon opmaken, maar ik lees natuurlijk wel al echt lang je blog...
Hoe dan ook: van harte gefeliciteerd met de geboorte van Fiona! Kan me voorstellen dat jullie de dagen aftellen tot jullie haar kunnen zien! En ik vond het al zo lief dat jullie Kevin hielpen met het in elkaar zetten van de laatste meubels. Wel echt een 'Amerikaans' bedje, grappig dat daar verschil in zit.

Marc zei

Mijn gelukwensen voor de hele familie!

Anoniem zei

Wat fijn! Van harte gefeliciteerd voor jloe allemaal! Groetjes, Floor

Veerle zei

Hartelijke gelukwensen aan de ouders en grootouders!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige kleindochter.
Gelukkig dat alles goed is gegaan.
Veel geluk met elkaar.
Greet(aaforum)

Monique zei

Hartelijk gefeliciteerd voor jullie allemaal! Fijn dat alles goed is gegaan!!

Groet,
Monique

Petra zei

@Allemaal - Heel hartelijk bedankt voor alle lieve berichtjes! We zijn helemaal in baby sferen op het moment!