Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 25, 2021

Over mijn eerste teen in het zwembad dit seizoen

De derde ochtend dat we als Grandpa en Omi wakker worden. Het voelt nog onwennig, maar de foto's zijn allemaal zo schattig en we kunnen niet wachten tot we het hummeltje in het echt ontmoeten!

Het is alweer schitterend weer en dat is te zien aan de planten op het deck. Ik zit tussen een ware bloemenzee als ik mijn ontbijt eet. Vooral de geraniums vinden dit koelere weer duidelijk heel fijn. 


Een tijdje geleden kregen we van mijn vriendin Naomi een drietal pakjes toegestuurd, die we pas als we grootouders zouden zijn mochten openmaken. Dat deden we dus. Er zaten een Nijntje mok, een Nijntje Nederlands-Engels telboek en een boek met woordjes over Den Haag in. Mijn grootouders woonden in Den Haag, dus superleuk! Zo lief van Naomi! Ik zie ernaar uit Fiona voor te lezen!

We halen onze gewoonlijke koffies van Starbucks en dan gaan we onze eigen weg tot lunchtijd. Ik doe mijn stappen op het deck en intussen krijg ik het goede nieuws dat het kersverse gezinnetje naar huis mag. Daar zijn Katja en Kevin zeer aan toe! Lekker slapen in hun eigen bed, althans zover Fiona dat toelaat.
Alles is nu voor het eerst, eerste autoritje

Als ik mijn stappen bijeen heb, besluit ik mijn boodschappenlijstje af te gaan werken. Ik begin bij Whole Foods, waar ik boter koop. Ik heb namelijk beschuit en mijn broer heeft muisjes uit Canada gestuurd, want om de een of andere reden heeft de grootste Nederlandse winkel hier die niet. 

We willen volgende week die beschuit met muisjes eten, vandaar de boter. Alleen zit ik nu met twee pakjes blauw-witte muisjes. Ik ga maar proberen of iemand van de plaatselijke Nederlandse Faceboek groep er wat aan heeft. 
Voor het eerst sinds de pandemie is de salade bar bij Whole Foods weer geopend

Mijn volgende stop is de Indiase winkel. Daar koop ik een aantal flesjes van de ongezoete yoghurt drank, die ik lekker vind bij het avondeten. Dan gooi ik VLINDR vol, want die moet volgende week weer heel wat kilometers afleggen. Als laatste haal ik mijn sap van Greenheart. 

Thuis fris ik me op en dan is het alweer tijd voor de lunch. Rick en ik gaan onze gewoonlijke salades halen. Hij gunt zich de tijd niet om buiten te eten, echt zonde. Ik vind dat Rick veel te veel zit, maar daar wil hij niets van horen.

Na het eten ga ik een wandeling maken met Dora. Dit keer bestudeert ze de bouwwerkzaamheden aan de overkant. Binnenkort zal er nog meer bos gekapt worden. Daar word ik niet vrolijk van, maar niets aan te doen. 

Tijdens mijn wandeling kom ik langs twee mooie tuinen en zie de bijen daar heel druk bezig. Duidelijk zijn ze dol op echinacea! Ik vind het altijd leuk om bijenmacrofoto's te maken, dan zie je al de haartjes op hun lichaam. Ik vraag me steeds af of ze zo donzig aanvoelen als ze eruit zien. 




Tijd om me in bikini te kleden en naar het zwembad te gaan. Ik heb me heilig voorgenomen vandaag het water in te gaan. Het helpt niet als mijn buurvrouw zegt dat het ijzig is. Nu ga ik er meteen in voor ik mezelf overtuig dat het te koud is. 

Inderdaad is het water zeer fris! Net iets te koud voor mij, maar ik zwem toch een paar baantjes. Dan zie ik Maria, die me komt feliciteren met de geboorte van Fiona en dat is een heel goede reden om het water uit te gaan. Morgen neem ik me voor meer te zwemmen. 
Tot een uur of vier lees ik in een ligstoel en wandel dan naar huis. Daar pak ik een pen en schrijf Fiona bij op onze verjaardagskalenders. Dat zijn er best veel, maar liefst vijf, twee in onze badkamer en een in de andere badkamers. Fiona is op de trouwdag van mijn Opa en Oma geboren, 93 jaar later. 

Onze buren zorgen altijd voor Orion en eventuele katten, die hier zijn. Nu kunnen we eindelijk eens wat terug doen en met hun dieren helpen. Er zijn twee cavia's en vijf katten, die voer en water moeten hebben en een paar kattenbakken om schoon te maken. 

Terwijl ik in hun huis ben zie ik maar een van de katten. De cavia's komen echter heel blij tevoorschijn voor hun eten. Het zijn schattige diertjes, ik zal proberen morgen een foto te maken. Lorraine, Chuck en Patricia komen zondag weer thuis en kunnen dus volgende week ook meteen weer voor onze viervoeters zorgen.

Als Rick klaar is met zijn werk puzzelen we een tijdje. We schieten goed op met deze Parijs puzzel. Intussen bedenken we waar we willen gaan eten en dat wordt Old Town Fairfax. Daar is het druk, want er is een gratis concert.

We krijgen dan ook nul op het rekest bij onze eerste keuze, Ornery Brewery. Dat proberen we misschien later dit weekend nog eens. Ik zie mijn kans schoon om The Wine House eens te bezoeken. Daar is nog net een tafel buiten vrij.

Het wordt een goede keuze. We bestellen beiden het gerookte zalm voorafje en dan heeft Rick varkenshaas en ik de vissoep. Alles is even lekker en ik zag nog meer van gading op het menu, dus hier gaan we ook terug. 

En dan is het opeens weer vrijdagavond! Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Sophie zei

Heerlijk en bijzonder om ineens een naam aan de familie toe te kunnen voegen hè. 😍
Hopelijk kunnen jullie Fiona gauw ontmoeten. Fijn dat het gezinnetje thuis is.

Dapper dat je toch hebt gezwommen!

Anja L. zei

Wat een heerlijke dag!
Ik vind het geluid dat cavia’s maken zo leuk, toen we klein waren hadden Anita en ik ook cavia’s.
Goed dat je toch een paar baantjes hebt gezwommen.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Fijn dat Katja en Fiona weer thuis zijn. Lekker beginnen aan hun nieuwe leven met z'n drieën.

Die blauwe muisjes ben je vast zo kwijt onder één van de Nederlanders bij jouw in de buurt. En anders zijn ze volgens mij heel lang houdbaar.

Ook wel eens fijn om voor de dieren van de buren te zorgen. Dan voel je je misschien minder bezwaard als zij voor jullie dieren zorgen. Al geloof ik dat ze het met alle liefde doen.

Fijn weekend!

Petra zei

@Sophie - Zeker leuk! We hadden het al over haar prom, ha ha!

@Anja - Cavia's vind ik ook de leukste van de "kleine" huisdieren.

@Petra - Ik denk dat ik die muisjes gewoon bewaar, het was moeilijk ze hier te krijgen.