Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 16, 2021

Over een anders dan verwachte dag

Het lukt me weer om voor half acht op te staan. Ik maak mijn ontbijt en eet het buiten op. Het is lekker koel en zoals altijd begin ik aan mijn stappen, terwijl Rick zich werk klaar maakt.

Heel Vienna lijkt wel open te liggen met wegwerkzaamheden! We worden telkens rondgeleid, maar uiteindelijk komen we bij Starbucks aan. Daar worden onze koffies ons overhandigd en op de terugweg is het makkelijker nu we weten wat afgesloten is. 

Voor ik verder ga met mijn stappen moet ik gewoon foto's nemen van de lelie's in onze voortuin. Alleen de tijgerlelies zijn nog niet in bloei. Die zijn mijn favorieten, maar deze zijn ook prachtig. 





Als ik mijn stappen bij elkaar heb, speel ik mijn dagelijkse breinspelletje en doe een paar lessen Frans op Duolingo. Hier zo zittend valt het me op hoeveel stiller het is dan een week geleden. De cicaden zijn er nog wel, maar overheersen niet meer. Binnenkort zullen we ze zeventien jaar niet meer zien. Ik vind dat nog steeds zo'n bizar iets!

Na mijn douche ga ik een lijstje afwerken. Eerst haal ik medicijnen op van Walgreens. Daarna koop ik een paar cadeautasjes bij Just $1 en als laatste een vaderdagskaart voor Rick en een verjaardagskaart voor mijn zus bij de Hallmark winkel. Dora helpt bij die laatste.


Het is inmiddels lunchtijd en ik bestel mijn geliefde garnalensalade slawrap van de Italian Gourmet. Margaret, een van de eigenaren, begroet me enthousiast. Nogmaals bedankt ze mij voor het promoten van hun slawrap, want die is nu veel populairder dan voorheen.

Het is dan ook een lekkere zomerse lunch. Hun garnalensalade is met lekker grote garnalen gemaakt en er zit maar een beetje mayonnaise doorheen. Het is weer smullen geblazen!


Intussen maak ik me zorgen om Katja. Zij had vanochtend een vroedvrouw afspraak en haar bloeddruk was te hoog. Katja is ervan overtuigd dat het komt omdat ze zich ergens druk om maakte. Ze stuurden haar naar het ziekenhuis, waar gelukkig alles verder goed was, maar de bloeddruk nog te hoog. 

Nu moet Katja thuis haar bloeddruk opnemen en als die te hoog blijft, is er grote kans dat ze vrijdag de bevalling gaan opwekken. Katja is daar helemaal niet blij mee, want ze is er nog niet klaar voor. Hun keuken ligt nog overhoop en de babykamer is niet klaar. Hopen dus maar dat het met de bloeddruk weer goed komt.
Deze twee gaan het vast samen wel redden als baby wat eerder komt

Intussen regel ik alvast dat Katie, die dit weekend voor Orion en Zorro komt zorgen, mocht het nodig zijn ook de rest van de week kan komen. Dat geeft dan weer rust. Wij hebben geen idee wat Katja's wensen omtrent onze aanwezigheid zullen zijn, maar je kunt maar beter voorbereid zijn.

 Om mijn gemoed ook wat rustiger te maken loop ik naar het zwembad. Eigenlijk had ik wel even een duik willen nemen, maar ik heb mijn badpak niet aan en heb ook niet de rust in me op het moment. 


Toch is het ontspannend op de ligstoel en voor ik het weet is het na drieen. Ik loop terug en Rick komt net aanrijden na zijn fysiotherapie sessie. Ik stel hem kort op de hoogte van Katja's perikelen en dan lopen we naar de buren.

Wij hebben aangeboden van de 25ste tot de 27ste voor hun cavia's en katten te zorgen. Alleen kan daar nu een probleem mee zijn als we opeens naar New Jersey zullen gaan. Gelukkig heeft Lorraine nog wat andere opties mocht dat het geval zijn. Maar wij willen voor de verandering ook weleens helpen als zij weg zijn, dus als we er zijn gaan we voor hun kleinere dieren zorgen. De honden gaan naar een verzorgster.

Om de een of andere reden voel ik me opeens als een leeggelopen ballon. Ik ga op het deck zitten lezen tot Rick klaar is met zijn werk. Mijn zus belt, want onze weekendplannen moeten misschien ook gewijzigd worden. We zijn het erover eens dat kinderen zelfs nog voor de geboorte voor verrassingen zorgen. 

Voor de tweede avond achtereen bestel ik Vietnamees. Dit keer een biefstuk gerecht met groentes dat erg lekker is. Rick haalt Grieks bij Plaka en we hebben allebei een voortreffelijke maaltijd. 

En nu is het afwachten wat er de komende dagen gaat gebeuren. Allemaal alsjeblieft voor Katja duimen dat haar bloeddruk omlaag gaat. 

7 reacties:

Anja L. zei

Ach, dat is toch schrikken. Ik hoop dat haar bloeddruk omlaag gaat en dat ze de kans krijgen om alles in orde te maken,
Wat kunnen plannen ineens veranderen.
Ik ga in ieder geval duimen voor jullie.
Fijne donderdag.

Sally zei

Nou ik duim mee. Ik hoop dat het meevalt en haar bloeddruk weer daalt. En alles op tijd afkomt. Toch weer een heel geregel om te zorgen dat jullie evt daar snel heen kunnen.

Sonja zei

Nou zeg, dat is wat, ik ga ook duimen dat de bloeddruk herstelt en ze de gelegenheid krijgen alles te regelen zoals ze dat voor ogen hadden.

Petr@ zei

Hè wat naar! Ik duim heel hard mee dat Katja's bloeddruk weer omlaag gaat en de bevalling gewoon pas over een paar weken zal zijn. Wel goed dat jullie je voorbereiden op een eventueel vervroegd vertrek naar haar.
Logisch dat je energie ver te zoeken is op zo'n dag.

Tineke zei

natuurlijk duimen we ook mee; mijn dochters waren meestal 'over tijd', ook niet leuk.
misschien handig om toch vast met Katja te overleggen hoe zij haar kraamtijd voor zich ziet.
In de vs is geen kraamzorg zoals hier, dat kunnen wij ons haast niet voorstellen.
Wel spannende tijd zo, je slaapt heel ligt en telefoon binnen bereik.

Anja zei

Hè wat naar, natuurlijk duim ik mee dat haar bloeddruk omlaag gaat.
Weet je inmiddels al wat meer?

Petra zei

@Anja - Dank je! Ja, zo denk je nog weken te hebben, zo is er allerlei onzekerhied.

@Sally - Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn, maar het zou ons veel beter uitkomen als baby nog even bleef zitten. Maar ja, met kinderen weet je het nooit.

@Sonja - Dank je, vandaag leek het beter.

@Petra - Emoties vergen ook veel energie heb ik gemerkt.

@Tineke - Als je iets niet kent mis je het ook niet. Ik heb alle drie de kinderen zonder kraamhulp gehad. Nieuwe moeders en babies worden wel degelijk heel goed in de gaten gehouden, alleen niet met iemand thuis. Ik had keizersnedes en het was moeilijk, maar je doet het gewoon.

@Anja - Ja, vandaag was het wat lager. Morgen gaan ze verder testen, hopelijk mag ze nog even door.