Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 27, 2021

Over het weekend

Zaterdag

Het is bewolkt, maar drukkend warm als we opstaan. We halen ons ontbijt en koffies van Starbucks, gooien de lege glazen flessen in de glasbak en gaan dan naar het Vienna marktje. Voor het eerst sinds de pandemie is er geen speciale ingang, maar kun je van alle kanten naar binnen.

Ook kunnen klanten nu bij de standjes hun eigen groentes uitkiezen, in plaats van dat het voor hen gedaan wordt. Het voelt zo vreemd opeens! 

We zien een paar bekenden en vertellen hen ook enthousiast over de geboorte van Fiona. Zo leuk hoe mensen reageren!

Vandaag hebben we alleen een dozijn meerkleurige eieren nodig, maar we lopen de andere kraampjes ook af. De foto met Dora heb ik dan ook meteen gemaakt. Net op tijd voor de regen zitten we weer in de auto. 



Gelukkig duurt die niet lang en de zon komt daarna af en toe tevoorschijn. Ik kan mijn stappen dus buiten doen en Rick wiedt onkruid in de achtertuin. Als we daarmee klaar zijn is het tijd ons op te frissen.

We rijden naar Springfield, naar de grootste babyzaak in de VS, Buy Buy Baby. Daar kijken we rond naar meubels en bedenken welke wij aan zullen schaffen. 

In ieder geval een draagbaar ledikant, maar we zijn er nog niet uit welke. Natuurlijk vind ik hier ook weer een paar schattige kleertjes en we kopen Dreft om de babykleertjes vast te wassen. 

Voor de lunch rijden we naar The Boro. Daar haalt Rick zijn favoriete kabobs van Tasty Kabob en ik een kleurrijke poke bowl van Poki DC. Op een bankje in de schaduw smullen we ervan. 

We hebben bedacht dat we, net als voor onze kinderen als baby, voor Fiona graag een Steiff knuffel willen kopen. Alleen zijn de meeste speelgoedzaken er niet meer. 

Iemand stelde Neiman Marcus voor, een super duur warenhuis. Daar zien we van alles en nog wat, maar geen Steiff dieren, helaas. Dat wordt dus nog even door zoeken. 

Tijd om een paar uur naar het zwembad te gaan. Zodra er een baan vrijkomt ga ik mijn baantjes trekken. Voor vandaag houd ik het bij twintig, dus een halve kilometer. Ik wil dat opwerken naar een kilometer, maar moet er weer even aan wennen. 

Rick gaat niet in het water en loopt na zo'n anderhalf uur naar huis. Ik blijf nog een tijdje lezen, want het is heerlijk op mijn luie stoel. Het is altijd zo'n enorm zomers gevoel. 

Als ik weer thuis ben gaan Rick en ik samen voor de cavia's en katten van de buren zorgen. We vinden het alleen vreemd dat we Ninja, hun vriendelijkste kat en ook een erge buitenkat, maar niet zien. Maar hij zal wel ergens slapen, nemen wij aan. 


Wat gisteren niet lukte, slaagt vandaag wel. We krijgen een tafel buiten bij Ornery. Daar bestellen we de heerlijke bitterballen. Ik vind ze eigenlijk lekkerder dan de traditionele. Dan kiest Rick een lamsvleesburger en ik een portobello paddestoel gevuld met mozzarella en tomaat, erg lekker!

We rijden terug via het zwembad en zien daar een zwarte kat lopen. Die lijkt verdomd veel op Ninja en Rick pakt hem op. Jawel, hoor, Ninja, gelukkig heeft hij een halsbandje met zijn naam om. 

Het is een heel lieve kat en hij laat zich rustig meenemen in de auto. Nu is hij weer veilig thuis. Kennelijk hebben de buurkinderen, die voor ons voor hem zorgden, niet goed opgelet.

Rick koopt zelden iets om de fantasiefiguren in huis aan te vullen, maar hij vond deze ridderkabouter heel leuk. Die houdt onze gargoyles nu gezelschap om ons huis te verdedigen. 

De babykleertjes zijn gewassen en hangen nu te drogen. Zo schattig, die superkleine pakjes. Het is vandaag allemaal goed gegaan met het kersverse gezinnetje. Nog twee nachtjes slapen en wij kunnen erheen!

Zondag

 Het is al 26 graden als we net na achten beneden komen! Dat belooft een warme dag te worden. Ik vind het altijd heerlijk om zomaar op het deck te kunnen stappen en de vredige ochtend in me op te nemen.

Lang duurt dat niet, want we hebben zin in koffie en die halen we natuurlijk bij Starbucks. Ik ben alleen helemaal niet tevreden met mijn nitro brew. Het lijkt wel of dit filiaal niet weet wat "a splash of milk" betekent. Er zit of bijna geen melk in of veel te veel.

Vanochtend is het echt meer melk dan koffie en dat vind ik gewoon niet lekker. Rick heeft geen zin om terug te gaan dus we halen een nieuwe bij de Pan Am Starbucks onderweg naar het Mosaic District. Daar hebben ze het altijd goed: een caramel kleurige koffie. 

De volgende stop is de Mosaic markt. Hier koop ik een bakje paddestoelen en een tomaat voor het ontbijt morgen. Verder kunnen we bij Greenheart de sappen ophalen, die ik voor Katja en mezelf heb besteld. 

We willen vandaag een poffy als ontbijt proberen, maar Poffy gaat pas om tien uur open. We lopen al wachtend wat door het Mosaic District. Ik ga alle vrolijke regenbogen na deze maand missen. Ik heb het gevoel dat er dit jaar veel meer aan Pride werd gedaan dan voorgaande jaren. 

Sinds gisteren is hier een ouderwetse disco rolschaatsbaan. Ik vond vroeger rolschaatsen heel erg leuk. Ik probeerde het jaren geleden, toen de kinderen klein waren, nog eens en brak toen mijn pols. Het ziet er zo makkelijk uit, maar ik denk niet dat ik het nog durf.

Eindelijk is het tien uur en we zijn de eerste klanten bij Poffy. Rick heeft voor het restaurant openging veel met de eigenaresse gecorrespondeerd en zij herkent hem meteen. Lilian is Indonesisch en heeft het poffertjes recept van haar moeder "heruitgevonden".

Haar kinderen hebben veel allergieen en daardoor zit er geen ei of melkproducten in het deeg. Het is veganistisch (tenzij je er bacon opdoet, zoals wij). Alleen kon ze ze niet glutenvrij maken. 

Er zijn verschillende smaken poffy deeg. Wij nemen de originele smaak om te zien hoe die zich vergelijkt met poffertjesdeeg. We bestellen het met bacon, een van de twee niet zoete opties. Acht minuten later krijgen we een bakje met drie poffy's overhandigd.


Het is ontzettend lekker! Het deeg is natter dan van poffertjes, maar de smaak komt heel erg overeen. Met de knapperige bacon is het een heerlijk ontbijt. Een interessant concept en wie weet probeer ik ook nog eens een van de andere smaken deeg, zoals red velvet of matcha. 

Thuis is het tijd voor sporten, inpakken en dan douchen. Tegen lunchtijd gaan Rick en ik er weer op uit. Dit keer om medicijnen voor mij bij de Walgreens te halen, en onze salades van Subway en Cava staan al klaar (via de app besteld).

Als laatste, zodat de bonbons niet zullen smelten, gaan we naar Cocoa Vienna. Daar is de chocolatier even bezig met verse chocolaatjes maken en Dora ziet haar kans schoon om de winkel te bestuderen. 


Wij vinden uit dat je hier een doos kunt laten personaliseren. Wij kiezen degene met twintig bonbons en laten Welcome Fiona op het plakkaat pure chocolade schrijven. Dat is toch veel leuker dan een gewone doos bonbons. Deze ga ik ook voor andere gelegenheden onthouden. 

Na de lunch kleden we ons in badkleding en lopen naar de overkant. In het zwembad vinden we nog net een paar ligstoelen, maar toch voelt het niet hutje mutje. Dat is het fijne van een prive zwembad, het is nooit overvol. 

Rick gaat liggen lezen, maar ik zie dat de zwembanen open zijn en maak daar meteen gebruik van. Met mijn zwemflippers en kickboard trek ik dertig baantjes. Zo heb ik een goed half uur gezwommen en bij de volgende pauze voor kinderen ga ik mijn nieuwe "waterstoel" uitproberen. Het is heerlijk ontspannend, ik zie ernaar uit hem vaker te gebruiken. 

Voor we het weten is het tijd om terug te lopen. Eenmaal in droge kledij gaan we naar de buren om voor de laatste keer voor hun cavia's en katten te zorgen. Ninja vindt het maar niets dat hij de hele dag in huis heeft moeten zijn. Hij probeert hard te ontsnappen, maar Rick en ik hebben al ervaring met een kat of twee. Gaat niet lukken, Ninja!

We hebben zin om ergens buiten te eten, maar geen zin om lang te zitten. Het wordt het Vietnamese restaurant The Four Sisters. Hier hebben ze heerlijk eten en de keuken is ontzettend snel. Rick en ik smullen allebei van hun biefstuk met limoen dip, waterkers, tomaat en ui gerecht. Die dip zou ik wel kunnen drinken!

En zo is het zondagavond en gaan we morgen dit kleine knuffeltje bewonderen. We gaan er tot donderdag heen, hopelijk kunnen we Katja en Kevin goed helpen. Allemaal een fijne week gewenst!


14 reacties:

Anoniem zei

Op eBay is overgebleven Steiff inventory te koop. Stukken goedkoper dan in dure retail zaken.
Je kunt goed zien aan de hangtags en ook de pads, of een beer/beest echt nieuw is.

Steiff produceert nu ook machine-wasbare knuffels., bv.
https://www.ebay.com/itm/153879488920?hash=item23d3eea998:g:GlUAAOSwEqNdcYAf

Gefeliciteerd met jullie groot-ouderschap ! en beste wensen voor Katja & Kevin !


Sophie zei

Wat een fijn weekend. Je blije humeur merk je goed door je berichten heen. Leuke dingen gedaan en gekocht. Die poffertjes klinken erg lekker. Ik zou ze zeker ook willen proberen.
Lief die chocola voor Fiona (nou ja voor de ouders). Ik vond dat stiekem de fijnste kraamcadeaus, met de borstvoeding was ik echt 'ravenous', extreme honger en chocola was zo welkom. Dus perfect cadeau voor een nieuwe mama.
Geniet van de mooie dagen daar!

Sonja zei

Wat een vrolijk blog. Het was weer een gezellig weekend, fijn dat jullie Ninja hebben gevonden. Goede reis en heel veel plezier de komende dagen. Fiona is een dotje!

Petr@ zei

Wat een leuk weekend! Die poffertjes met bacon klinken wel erg lekker.

Heel veel plezier bij het kersverse gezin en geniet van jullie mooie kleindochter!

Anja L. zei

Wat een lekker weekend!
Die bonbons lijken me een erg leuk kado.
Gelukkig hebben jullie de kat gevonden, je kunt er niks aan doen maar het voelt toch vervelend als er een huisdier weg is.
Die poffertjes zagen er erg lekker uit.
Goede reis en geniet van jullie kleindochter!

Anoniem zei

Al gedacht aan Amazon.com die hebben vast wel Steiff knuffels. Ik had er vroeger ook een voor de kinderen. Waar die is gebleven , ik zou het niet weten.
Ook zijn er leuke knuffels van Forever Friends en van Anne Geddes. Niet te vergelijken natuurlijk met een originele Steiff.
Veel plezier de komende dagen en geniet van Fiona. Aan kleertjes komt ze voorlopig niets te kort, denk ik. Zo verleidelijk he als je zo'n babywinkel inloopt. Is voor mij 21 jaar geleden want de oudste kleindochter wordt alweer 21 dit jaar.
Groetjes Wil

Tineke zei

Mijn kleinzoon heeft een steiff beer , al sinds zijn geboorte en het is nog steeds zijn lievelings knuffel.
Ik was ook altijd de cadeau kleertjes voor dochters even, kunnen ze direct aan.
Maar Fiona is piep klein , dus zal nog lang niet alles passen.
Ik hoorde dat Fiona een echte amerikaanse naam is, mijn kleindochter heet Fianne en in de VS werd ze ook vaak Fiona genoemd.
Goede reis en lekker gaan helpen en genieten. Hoelang heeft Kevin vrij?

Petra zei

@Anoniem - Dank je voor de tip!

Petra zei

@Sophie - het was sowieso een blijmakend weekend.

Petra zei

@Sonja - Dank je wel!

Petra zei

@Petra - Dank je wel!

Petra zei

@Anja - die Ninja is echt een karakter!

Petra zei

@Wil - Amazon heeft gek genoeg niet veel keuze.

Petra zei

@Tineke - Wel een bekende naam hier in de VS, maar geen Amerikaanse naam. Het is een Ierse/Schotse naam. Hij is populairder in Duitsland geloof het of niet.