Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 15, 2021

Over een productieve dag vol kleine dingetjes

Rick staat voor zevenen op, maar ik moet tot kwart voor negen vasten voor een bloedtest. Ik hoop dus nog een tijdje verder te doezelen, maar dat lukt van geen kanten. Om tien over zeven heb ik mijn bed wel gezien en ga naar beneden.

Zo heb ik nog heel wat tijd voor de afspraak. Ik besluit die nuttig te gebruiken. Om te beginnen pak ik de cadeautjes voor Katja's kraammand in. Rick vraagt waarom zo vroeg, maar dat blijkt een goed iets te zijn, want bij nader inzien lijkt mij een van de cadeautjes wel heel praktisch, maar niet echt leuk. Die geef ik dan wel een keer apart en bestel een ander, zeker leuk, cadeautje van Amazon. 

Dan bel ik American Express, want ik heb mijn nieuwe kaart vorig jaar kennelijk nooit ontvangen. Online de jaarlijkse kosten betalen lukt dus niet. Eigenlijk ben ik daardoor te laat met betalen, maar daar zegt de vriendelijke meneer aan de telefoon gelukkig niets over. 

Er wordt een nieuwe kaart gestuurd en dan heb ik na 28 jaar opeens een ander American Express creditkaart nummer. Ik heb die kaart al sinds Kai een baby was! Ik vond het altijd erg leuk om voor American Express te werken en denk er nog weleens nostalgisch aan terug. Ze waren een goede werkgever met voldoende vakantietijd en zwangerschapsverlof e.d.

Het volgende klusje op mijn lijst is een jaarlijkse afspraak aanvragen met Orions gedragsdierenarts. Daarvoor moet ik allerlei formulieren invullen. Hopelijk kan het snel en nog voor de geboorte van ons kleinkind.

Nadat ik met Orions gewandeld heb, is Rick klaar voor zijn dag en gaan we op weg naar Vienna Family Medicine. Rick zegt dat hij wat gaat rondrijden, maar ik waarschuw hem dat bloedprikken hier altijd heel snel gaat. Dat is inderdaad het geval en nog geen vijf minuten later sta ik alweer buiten. Gelukkig is Rick niet ver weg gegaan. 

We halen onze koffies van Starbucks en dan gaat Rick aan het werk. Ik maak mijn ontbijt en begin dan aan de stappen. De cicaden zijn vrijwel stil. We hebben gisteravond bij het naar bed gaan noodweer gehad, dus misschien zijn ze allemaal nog nat. 




Als ik mijn stappen bijeen heb, maak ik het deck netjes. Ik haal de uitgebloeide bloemen uit de geraniums en ruim alle begonia blaadjes van de tafel. De geraniums voor ons huis hebben denk ik teveel water gehad. De komende dagen blijft het droog, dus dan kunnen zij weer wat opfleuren.

Het is dinsdag en dus virtuele lunch met Judith. Ik haal een bloemkoolrijst bowl met harissa zalm van Zoe's Kitchen en ga dan aan een picknick tafel op de Vienna Town Green zitten. Hier kunnen Judith en ik elkaar goed verstaan. Alle bouwwerkzaamheden in de straat tegenover ons zijn zo luid dat horen en zien me soms vergaat. 

Als onze lunch voorbij is, loop ik nog wat rond en maak foto's. Ik heb nu de smaak van de onderkant van een bloem fotograferen te pakken. Het valt absoluut niet mee en het duurt even voor ik een aantal foto's het behouden waard vind. 





Bij Greenheart koop ik een fles groentesap en ik poseer Dora vandaag in het kleine gratis bibliotheekje van Vienna. Dan probeer ik mij een weg te banen naar Whole Foods. Een vrachtwagen blokkeert de ene toegangsstraat en de andere weg is afgezet vanwege wegwerkzaamheden. Dan maar geen avondeten van Whole Foods. 

Het is heerlijk weer met 28 graden en geen luchtvochtigheid. Ik loop naar het zwembad en ga daar op een ligstoel liggen lezen. De watertemperatuur is 26 graden en dat moet nog ietsje warmer voor ik in het zwembad ga. Het gaat in ieder geval de goede kant op.

Ze vinden mijn FitFlops kennelijk heel prettig zitten. 

Rick sms-t of ik tijd heb (ha!) om naar de bank te gaan. Daar moeten we de eigendomsakte van onze timeshare laten notariseren. Hier kun je naar je eigen bank om gratis dingen te laten notariseren. Na afloop brengen we het document meteen naar FedEx en zo hebben we nu officieel geen timeshare meer, hoera!

De kat van de overburen vindt ons stoepje heerlijk warm om op te liggen, zijn eigen huis ligt de hele dag in de schaduw.

Als Rick klaar is met zijn werk puzzelen we weer wat. Rick stelt voor dat ik Vietnamees bestel, want daar heb ik het al dagen over. Rick ziet zijn kans schoon en maakt wat kaasburgers voor zichzelf, die zijn nu eenmaal niet mijn favoriet. Rick is minder een "foodie" dan ik ben (altijd al geweest trouwens). 

Tijd om de voeten omhoog te doen en onze shows te kijken. We hebben vandaag heel wat gedaan gekregen. Dat geeft een voldaan gevoel. 

8 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je eindelijk van die timeshare verlost bent!

Wat mooi de foto's van de onderkant van de bloemen. Lijkt me inderdaad lastig fotograferen, maar het is zeker de moeite waard.

Elze zei

Hele mooie en aparte foto’s!

Tineke zei

Bijzonder mooie foto's , ik heb het nog nooit eerder gezien; de onderkant van een bloem fotograferen.
Hier is het inmiddels hittegolf, dus om dit tijdstip ; binnen zitten. Heerlijk koel huis , dus geen straf

Marion2 zei

Wat fijn dat jullie van de timeshare verlost zijn! Weten jullie wie de koper is?

Prachtige foto’s van de onderkant van de bloemen. Het ziet er wat kunstzinnig uit.

Anja L. zei

Lastig hè om bloemen goed van onderen te fotograferen. Ik vind jouw foto’s goed gelukt.
Ik zit nu heerlijk in de schaduw op ons kleine balkon, we zijn vandaag naar Rotterdam geweest en hebben in de hitte toch ruim 13 km gelopen. Gelukkig had ik slippers meegenomen want op de heenweg braken er ineens stukken van mijn Teva’s af, die kon ik meteen weggooien!
Fijne woensdag!

Monique zei

Ik vind het ook zo leuk om de onderkant van bloemen en soms planten te fotograferen. Ze zijn mooi gelukt!

Groet,
Monique

Petra zei

@Petra - Ik vind een nieuwe uitdaging ook wel leuk.

@Elze - Dank je!

@Tineke - Hebben jullie airconditioning? Ik heb nog nachtmerries van op een hete zolder slapen in Nederland.

@Marion - We weten alleen de naam van de kopers. Het voelt nog steeds vreemd na al die jaren proberen hem kwijt te raken!

@Anja - Wat slecht van de Teva's, waren ze erg oud?

@Monique - Dank je wel!

Anja L. zei

Volgens mij waren mijn Teva’s al ouder dan 10 jaar😁.