Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 03, 2021

Over donderdag

Vroeg naar bed betekent ook vroeg op en nog voor zevenen zijn we ons bed uit. Ik maak mijn ontbijt, terwijl Rick zijn cereal eet. Het mijne neemt meer tijd in beslag om te maken, maar is dan ook nog steeds echt smullen geblazen. 

Het is somber en nat buiten, dus ik besluit vandaag de mini elliptische machine voor mijn stappen te gebruiken. Rick doet er vandaag langer over om zich klaar te maken en daardoor heb ik al 4900 stappen bijeen voor we naar Starbucks gaan. 

Zo langzamerhand zijn alle cicaden uit hun exoskeletten gekropen. Er zijn bij de buren nog maar een aantal verse. Ik vind ze fascinerend, maar ben blij dat ze niet zo heel lang blijven. 


Nadat we onze koffies gehaald hebben vertrekt Rick naar de dokter voor een DTaP prik. Die heb ik een aantal weken geleden al gehad. Katja heeft hem ook net gekregen, nu Saskia nog. Het wordt hier aangeraden als je met kleine kinderen te maken krijgt. 

Als ik de rest van mijn "stappen" bijeen heb, maak ik me klaar om naar Sharon te gaan. Tussen haar en mijn vakanties hebben we maar weinig dagen beschikbaar voor personal training. De laatste is al meer dan twee weken geleden. Het is dus wel aanpoten, dat halve uur, maar het voelt ook weer goed. 

Thuis wil ik even op het deck gaan zitten, maar de cicaden jagen me letterlijk naar binnen. Het geluid is oorverdovend, zelfs met koptelefoon op. En Orion eet degenen, die op het deck landen, hap slik op. Rick zegt dat Orion nu ook de dode insecten tijdens zijn wandelingen wil eten. Sharon vertelde me net dat de hond van een vriendin er ziek van is geworden, dus ik wil niet dat Orion er zoveel eet.
Orion is de hele tijd op cicadenjacht

Rick heeft het vandaag eens minder druk en we halen salades van Plaka Grill. Voor mij Peter's salade, een halve portie. Die is wel wat klein, maar de grote salade is me weer teveel. We eten het op 
het deck op, zowaar zonder veel last van cicaden. 

Dan heeft Rick een fysio afspraak. Hij vindt dat het wel helpt met zijn knie, gelukkig. Ik ga naar Walgreens om medicijnen voor Rick en mijzelf op te halen. Op deze manier ben ik hier bijna dagelijks, zucht!

Bij de Safeway werk ik een lijstje van benodigdheden voor de reis af en neem een paar bussen Pam mee. Dat is anti-aanbak spray, die ik iedere ochtend voor mijn ontbijt gebruik. 

Om twee uur heb ik een afspraak met Phuong om mijn nagels weer op te knappen. Alle coronamaatregelen zijn hier tot mijn genoegen nog aanwezig. Ik vind het zo erg voor Katja dat zij zich in New Jersey niet meer veilig voelt. Iedereen daar doet alsof de pandemie helemaal weg is, terwijl daar nog meer besmettingen zijn dan hier. Ik ben in ieder geval blij dat Katja is ingeent.

Als eerste poseer ik Dora tussen de vele kleurtjes. Phuong moet erom lachen en herkent Dora meteen, want haar jongste dochter een een grote fan. Ik kies felblauwe glitters als kleur vandaag en ben er zeer tevreden over. 


Het is intussen lekker weer en zonnig. Ik heb nog geen zin om naar huis te gaan en weer met de cicaden te stellen te hebben. Ik besluit een ijsthee van Caffe Amouri te gaan halen. Dit keer kies ik de geroosterde amandelen thee. Die is heerlijk en smaakt echt naar amandelen.

Hetzelfde bankje in de schaduw als gisteren is vrij en ik ga langs het pad zitten. Het is zulk lekker weer, ik zou willen dat ik onze hangmat hier zou kunnen neerzetten, vrijwel cicadeloos. Rick haalt intussen op weg terug van de fysiotherapeut wat lekkernijen om op vakantie mee te nemen. 

Voor ik naar huis ga koop ik nog een fles groentensap van Greenheart. Rick en ik komen tegelijkertijd thuis rond vijf uur. Ik besmeer wat crackers met zalmsalade en dan zetten we alles klaar voor het happy hour met Chuck en Christine. 

Chuck is sinds gisteren met pensioen en zit vol plannen. Hij is 67, de perfecte leeftijd om met pensioen te gaan hier. Zoals iedere week gaat het uur heel snel voorbij. We praten dan ook nog wel ietsje langer, tot Rick en ik ons eten echt willen gaan bestellen. 

Rick gaat eten van de Mexicaan voor zichzelf halen en voor mij sashimi van Passion Fin daartegenover. Ik heb hun heerlijke soft shell crab ook weer eens besteld. Ik heb gevraagd om daar zo min mogelijk beslag op te doen en zo krijg ik een heerlijke krab.

Vanavond kijk ik wat afleveringen van House Hunters International op HGTV. Een ervan speelt in Zuid Limburg. De Nederlandse afleveringen zijn altijd het leukst. En zo is deze donderdag ook weer voorbij, nog een dag en dan vakantie!

 

3 reacties:

Anja L. zei

Vervelend dat Katja zich niet veilig voelt in haar omgeving.
Je nagels hebben weer een mooie kleur.
Leuk idee om alle smaken ijsthee uit te proberen.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Fijn dat de fysiotherapie aan lijkt te slaan bij Rick.

Leuk dat je voor Dora hebt gekozen voor het thema van deze maand. Volgens mij vindt iedereen Dora leuk. Mijn kinderen waren er ook aan verslingerd en het was een van de series die ik ook leuk vond.

Wat heerlijk voor Chuck dat hij nu met pensioen is. Met 67 ook wel verdiend! Dat is hier nu ook de pensioenleeftijd.

Petra zei

@Anja - Ja, ik kan me Katja's gevoelens helemaal indenken.

@Petra - Ik krijg inderdaad allemaal opmerkingen over Dora, hi hi.