Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 17, 2021

Over een drukke dag

Rick maakt me wakker als hij om kwart voor acht bovenkomt om te douchen. Ik heb hem niet horen opstaan. Ik baal een beetje, want ik vind dat vroege opstaan erg fijn. Ik had kennelijk wat extra zzz's nodig. 

Omdat Rick alleen nog maar hoeft te douchen wacht ik op hem en gaan we eerst naar Starbucks. Daarna maak ik mijn ontbijt en eet dat buiten op. Het is koel voor ons doen. 

Dat is perfect om buiten te sporten. Het gaat lekker en terwijl ik bezig ben kijk ik naar een eekhoorn in onze moerbeiboom. Ik hoop altijd dat we daar tenminste een bakje van kunnen eten, maar de eekhoorns en vogels maken erkorte metten mee. 


Als ik op weg moet naar personal training heb ik bijna 9000 stappen gezet. De rest komt later vandaag wel. Met dit heerlijke weer kan ik eindelijk weer eens fietsen. Het is zelfs nog bijna te koud om zonder jas te gaan. 
Sharon heeft weer een pittig half uur voor mij. We doen vandaag veel beenoefeningen. Na de minuut planken masseert Sharon mijn rug nog even en dan ga ik weer huiswaarts. 

Zoals zo vaak stop ik bij de tuin van "the guys", zoals Rick en ik ze noemen. Die mannen hebben een prachtige tuin en zijn dan ook een speciaal "Wildlife Habitat". Op een van de gele bloemen zie ik een bijzonder bijtje zitten. Het bovenlijfje is groen en het achterlijf zwartwit gestreept.

Het is een mooi diertje en ik neem er een aantal foto's van. Deze heb ik nog nooit eerder gezien. Een korte zoektocht en ik dat het een tweekleurige zweetbij is, wetenschappelijke naam agapostemon virescens. Zo leer je nog eens wat.




Thuis fris ik me snel op en vouw de was op en pak mijn tas in. Voor de zekerheid voor een week, want Katja zal pas morgen weten of de bevalling opgewekt moet worden. Haar bloeddruk was vandaag wel wat lager en onder de "gevarenzone". De hoop is dat ze met rusten en in de gaten houden nog wat verder mag broeden. 

Voor ik mijn salade van Subway ophaal, gooi ik de van vol. Morgen gaan we 725 kilometer rijden en met een volle tank komen we een flink eind. Hopelijk houdt het verkeer zich koest. 

Na mijn salade ga ik weer op pad. Rick heeft een lijstje om af te werken, maar hij is druk met vergaderingen. Ik ga voor hem naar Walgreens, waar volgens hem medicijnen klaar moeten liggen. Dat is niet het geval, er is een vraag over zijn vorige medicijnen en ik kan die beantwoorden. 

Mijn kappersafspraak is om twee uur en ik heb nog een kwartier. Ik denk  nog wel even tijd te hebben om nieuwe etensbakjes voor Zorro te gaan kopen. Ik probeer het bij Loyal Companion, die het dichtst bij is. Daar zie ik de perfecte bakjes tot ik het prijsje eraan zie: $30! Dat vind ik veel te gortig en besluit later naar Petco te gaan.

Bij Lofty Salon knipt Mona mijn haar en maakt het wat korter. Carmen kleurt het bij en foehnt het weer mooi. Ik ben zeer tevreden! Mijn haar heeft vaak zo weinig volume, maar met wat kortere lagen meer. 

Tijd voor de Petco, waar ook allerlei Pride dingen voor honden te krijgen zijn. Nogmaals word ik bijna verleid door de regenboog Lambchop, maar Orion hoeft er echt geen twee te hebben. Het is allemaal erg vrolijk, maar niets voor Orion. 

Natuurlijk moet ik ook mijn dagelijkse foto met Dora nog maken. Dit keer onderzoekt ze de verschillende merken kattenvoer. Dan ga ik op zoek naar de etensbakjes. Ik vind precies degenen, die Rick voor ogen had. Die kosten bij elkaar met mijn $5 kortingsbon $7,50! Blij dat ik die anderen niet kocht.

Als je goed kijkt zie je dat zelfs de blikjes op regenboogvolgorde zijn gerangeerd

Rick had toch een uurtje vrij en is al naar Home Depot geweest. Maar goed ook, want ik was bang dat ik niet de juiste dingen zou hebben gekocht daar. Mijn kennis van schroeven e.d. is nihil.

We gaan samen Saskia's ingelijste diploma's van Michaels ophalen. Die zijn omlijst met geel en zwart, de kleuren van VCU. Het ziet er heel mooi uit, nu is de vraag of Saskia plaats aan haar muren zal hebben ervoor.

De auto begint al op te vullen. We nemen nu ook Katja's dingen maar mee. Hopelijk past het allemaal met de twee katten erbij. Rick is altijd de eeuwige optimist, maar die twee kattendragers nemen nogal wat plaats in.

De dag is voorbij gevlogen en het is alweer tijd voor het happy hour met Chuck en Christine. Er is meer dan genoeg gesprekstof, want hun dochter is uit haar appartement aan het verhuizen en woont voorlopig bij hen. Ze wacht op een huis, wat in deze tijd erg onzeker is.

Het uur is dan ook zo voorbij. Rick en ik hebben ons avondeten al besteld en Rick gaat het meteen ophalen. Voor mij is het mijn gewoonlijke bestelling sashimi van Passion Fin en Rick heeft burgers in slabladeren van Burger 7. 

Morgen hopen we dus heel vroeg op weg te gaan. Het lijkt wel een drama serie, zouden ze het hele weekend in Boston blijven of zo snel mogelijk naar New Jersey gaan? We zijn overal op voorbereid. Stay tuned, zoals we hier zeggen.










 

3 reacties:

Anoniem zei

Jeetje wat spannend. Hoop dat de bloeddruk van Katja zakt. Je haar is mooi geknipt en gekleurd.

Succes met de autorit naar Boston.

Groetjes Susan

Petr@ zei

Zeker een drukke dag!
Veel plezier bij Saskia en hopelijk kunnen jullie na het weekend weer naar huis. Wannt dat betekent dat het goed gaat met Katja. In elk geval fijn dat haar temperatuur wat gezakt is.

Petra zei

@Susan - Dank je!

@Petra - het ziet ernaar uit dat we idd eerst naar huis gaan.