Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 09, 2021

Dag 5 Rehoboth: Over een stormachtige middag

Het slapen gaat hier prima en gek genoeg ben ik telkens voor Rick wakker. Dat is thuis meestal andersom. Ik ga op het balkon zitten genieten van de zon tot Rick ook in het land der levenden is. Het uitzicht op zee is zo mooi en kalmerend. Ik zie zelfs in de verte een dolfijn uit het water springen.

Als Rick ook klaar is om op pad te gaan, halen we weer koffies van Rise Up. Ik vraag met extra melk, maar nog steeds is het bijna zwart. Morgen ga ik daar meer op hameren. Verder smaakt deze nitro heerlijk.

Egg, waar we de eerste ochtend ontbijt aten, ligt naast het cafe en we zien dat er plaats is in hun tuin. Hun menu is erg lekker en we besluiten hier nog eens te eten. Dit keer neemt Rick een omelet met gerookte zalm en ik de Benedict met krab en zonder Hollandaise saus. Het smaakt ons weer zeer goed. 


Terug in het appartement halen we de parasol op om ons plekje op het strand te reserveren. We gaan vandaag echter een andere wandeling maken, want Rick is heel erg geinteresseerd in de torens uit de Tweede Wereldoorlog, die hier overal langs de kust staan. 

We rijden naar de Cape Henlopen State Park ingang in Lewes en de vriendelijke dame bij de ingang wijst ons waar te parkeren om naar de torens te lopen. Het pad loopt vlak langs het strand aan de landkant van de duinen. We horen de zee dus wel, maar zien hem niet. 




Via een geasfalteerd pad door de duinen komen we bij Fort Miles aan. Hier zien we allerlei kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog en uitleg erbij. Dora doet onderzoek naar een van de grootste. 



Er zijn mooie uitzichten over het landschap en we lopen langs de barakken van de soldaten. Dan komen we bij een van de 13 torens aan. Jammer genoeg is hij vanwege COVID gesloten, want gewoonlijk mag hij beklommen worden en is er mooi uitzicht over de omgeving. Toch is het interessant erover te lezen. 





De wandeling duurde langer dan we hadden gedacht en we maken ons in het appartement snel klaar om te gaan lunchen. De keuze valt op de Greene Turtle, waar ze een groot balkon hebben met zicht op zee. Het eten hier krijgt geen goede recensies, maar ik vind mijn garnalen, bacon en blauwe kaas salade best lekker en Rick zijn hamburger ook. 

Thrasher's verkoopt alleen maar friet en het restaurant is daar heel serieus in. Je mag er zout en azijn op doen, maar geen ketchup. Rick is nieuwsgierig en koopt het kleinste bakje. Natuurlijk moet ik er ook een proberen. Ik vind het niets bijzonders, Rick heeft deze week bij een paar restaurants lekkerder gehad. Maar anderen zijn er duidelijk dol op, getuige de rij wachtenden en dat het al sinds 1929 bestaat.



Het plan is nu naar het strand te gaan, maar een vervaarlijk gerommel in het westen steekt daar een stokje voor. De lifeguards jagen iedereen van het strand en Rick kan nog net onze parasol ophalen. Echt balen is dit!

Het wordt een spectaculair onweer. Wat kan het aan het strand toch huishouden! Ik lees op het balkon en de bliksemschichten schieten om ons heen. Het blijft maar regenen en Rick verveelt zich. Ik heb net mijn boek uit en heb ook wel zin om iets te gaan doen. 

Rick heeft het Rehoboth Ale House gisteren ontdekt. Daar hebben ze zo'n bar met alle ramen open, zodat je vrijwel in de openlucht zit. Rick bestelt een biertje en ik een drankje met limoensap en spuitwater. 

Daarna leest Rick dat Stingray met komkommer gemaakte sushi rollen heeft. We besluiten daar een van te gaan proberen en dan bepalen of we wellicht morgenavond bij Stingray willen eten. Gelukkig hebben de meeste restaurants hier een overdekt terras en zo zitten we ondanks de regen toch buiten. De temperatuur is lekker dus het is prima te doen. De komkommersushi is heerlijk, dus dat gaan we morgen proberen. 

Vanavond hebben we gereserveerd bij Fins. Gelukkig hebben we specifiek voor buiten gereserveerd, want verder zit hun terras vol. Er zijn nog steeds heel veel mensen, waaronder wij, die liever niet binnen eten. 

Tot mijn grote vreugde staat hier voor het eerst deze week verse soft shell krab op het menu. Maar die wordt gefrituurd en dat wil ik niet. Gelukkig kunnen ze ook in de pan gebakken worden zonder korstje, veel lekkerder! Dat is dus smullen geblazen voor mij en Rick is ook zeer tevreden met zijn grouper. Een heel goed visrestaurant is dit!


Het is droog als we terug naar het appartement rijden. Hopelijk wordt het morgen weer wat meer een stranddag, anders vinden we wel weer iets anders te doen. We genieten vanuit ons appartement van het geluid van de branding, dat horen we thuis niet.

Vandaag is Katja over precies een maand uitgerekend! Wat gaat de tijd snel!! Katja ziet er super uit en haar fotografe vriendin maakte een aantal foto's vandaag. Onderstaande vind ik de leukste.


6 reacties:

Anja L. zei

Apart dat het restaurant bepaald wat je op je friet doet, je hebt er toch voor betaald. Is het van oorsprong Engels, omdat er alleen zout en azijn op mag?
Wat zal het uitzicht mooi zijn geweest vanaf die toren maar begrijpelijk dat hij nog dicht is.
Gelukkig hebben jullie een balkon zodat je nog buiten kon zitten tijdens het onweer.
Fijne donderdag.

Anja L. zei

Katja ziet er trouwens geweldig uit, wat een leuke foto!

Sonja zei

Wat hebben jullie het fijn, gezellig om zo mee te lezen. Super foto van Katja!

Tineke zei

Hele mooie buik van Katja, je ziet de baby groeien, leuk hoor nog maar 1 maand; spannend.
Ze heeft vrij vanaf nu?
We genieten van het mooie weer hier, oudste kleindochter geslaagd voor vwo diploma en in de tuin valt van alles te doen.

Petra zei

@Anja - Zij zijn helemaal Amerikaans. Het is hier eigenlijk ook gewoonte azijn op friet te doen, maar de meeste mensen doen er ketchup op. Vind ik ook nog steeds niet lekker.

@Sonja - Dank je!

@Tineke - Morgen is Katja's laatste werkdag. Gefeliciteerd met je kleindochter!

Petr@ zei

Wat een super mooie foto van Katja en Kevin. Ze zien er heel gelukkig uit!