Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 13, 2021

Over zondag

Wat hebben we heerlijk geslapen in on king bed! Wij zijn ervan overtuigd dat het "queen" bed in het appartement smaller was dan een gewoonlijk queen bed, waar we ook jaren in geslapen hebben. Uitgerust worden we dan ook rond kwart voor acht wakker.

Overal liggen nu cicade lijkjes, je kunt bijna niet voorkomen er op een te stappen

Een half uurtje later rijden we naar Starbucks, waar onze vertrouwde barista's Kiki en Nick ons van onze koffies en ontbijt voorzien. Terwijl we eten spelen we wat Pokemon Go in Vienna en rijden dan naar de Mosaic District markt.

Hier heb ik mijn gewoonlijke paddestoelen bestelling gedaan, die klaarligt bij King Mushrooms. Verder heb ik een fles Rooster groentesap van Greenheart besteld, maar er is iets mis met hun koeling en daardoor hebben ze die niet bij zich. Dan ga ik later vandaag maar naar de winkel in Vienna. 


Voor de andere soort paddestoelen en mijn geliefde gebakken ansjovis snack gaan we naar H-Mart. Bij binnenkomst vallen ons altijd de enorme zakken met verschillende soorten rijst op. Wat een groot deel van het Aziatische dieet is dat duidelijk!


In onze voortuin bloeien de verschillende soorten lelies nu mooi. Ze zijn nat van de sproeiers en dat maakt ze nog mooier. Nu is het wachten op de tijgerlelies, die zijn mijn absolute favoriet!




Terwijl ik mijn stappen op het deck bijeen krijg, gaat Rick boven zijn spullen opruimen en de auto verder uitruimen. Gelukkig zijn de meeste cicaden Orion nu te vlug af en verdwijnt slechts een ongelukkige ziel hap, slik, weg in zijn maag. 

Na mijn 10000 stappen is het tijd voor mij om uit te pakken. Dan ga ik mijn haar wassen, wat de hele week niet mogelijk was, want er was geen foehn. Gewoonlijk neem ik de mijne mee, maar was die ook vergeten. Het voelt heerlijk al het zweet eruit te wassen.

Voor de lunch stelt Rick voor salades te halen en die in het Vienna Town Green park te eten. Het is heerlijk weer en we hebben het erover vanmiddag naar het zwembad te gaan. 

Maar eerst haal ik een Rooster groentesap van Greenheart. Daarvan zijn er nog maar drie, hopelijk houden ze niet op met dit sap. Gelukkig is het tot en met woensdag goed. 

Dan gaan we naar de Giant om een lijstje boodschappen af te werken. Overal zie je dat het Pride maand is. Die regenboogkleuren zijn zo vrolijk. Zelfs Lambchop, een van Orions favoriete speeltjes, is nu met regenboogpootjes te krijgen. 


Thuis ruimen we alles op en dan wordt het opeens donker buiten. Op onze radar apps zien we dat er regen aankomt. Dat zwembad gaat het vanmiddag niet worden. Rick maait nog snel een deel van de achtertuin en dan gaan we maar binnen lezen. 

We hebben ook nieuwe puzzels meegenomen uit Delaware en mijn dagelijkse foto met Dora is tussen die puzzels. We kiezen degene met de minste stukjes dit keer, die gaat over Parijs en staat rechts van Dora. We zetten zoals altijd de randen in elkaar. 

Tegen etenstijd is het droog en we besluiten Pazzo Pomodoro een bezoek te brengen. Daar is nog plaats onder de open tent. Rick bestelt de biefstuk special en ik de zuppa di pesce. Er zit zoveel vis in mijn soep en na afloop lepel ik de heerlijke soep ook op. Rick is zeer te spreken over zijn maal. Wie had gedacht dat je koolhydraatarm Italiaans kon eten? (Wij, maar heel veel mensen denken dat dat niet kan)

We hebben verder een gezapige avond. Orion ligt tevreden op een botje te knauwen en Rick en ik kijken shows, die we leuk vinden. Allemaal een heel fijne week gewenst! 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat slaapt je eigen bed dan lekker hè, zeker als je de ruimte hebt.
De lelies zien er prachtig uit. ik heb nu mooie pioenen gekocht maar ze zijn zo donkerrood dat ik er geen goede foto van kan maken, de kleur wordt steeds gecorrigeerd maar dat is te licht.
Helaas zit er in mijn pioen in de tuin maar 1 bloem.
Wij hebben zaterdag onze tweede vaccinatie gekregen en gisteren waren we allebei moe dus hebben we lekker niks gedaan. Verder hebben we helemaal geen last, zelfs niet van mijn arm.
Fijne maandag!

Tineke zei

Wij hebben nu ook pioenrozen in de tuin , de rode zijn al uitgebloeid, nu de witte en roze en ze ruiken heerlijk.
Waarom wil je je haar niet gewoon aan de 'lucht' laten drogen?
We wandelen en fietsen heerlijk om zo te genieten van de prachtige natuur en lekker te lunchen en koffie ergens te drinken, nu alles weer kan.

Petr@ zei

Ook fijn om weer thuis te zijn met je vertrouwde spulletjes.

Jammer dat het zwembad niet door kon gaan. Maar ongetwijfeld nog genoeg mogelijkheden deze zomer.

Ik föhn mijn haar alleen als ik haast heb, anders laat ik het zo drogen. Eerst een poosje met de handdoek er om heen en dan los verder laten drogen. Mijn haar zit ook veel beter als ik het zo laat drogen.

Petra zei

@Anja - De bloemen gaan hier altijd zo snel. De pioenrozen zijn allang uitgebloeid en de hortensia's zijn ook al aan hun einde. Fijn dat jullie nu volledig gevaccineerd zijn.

@Tineke - Als ik mijn haar gewoon laat drogen heeft het helemaal geen volume. Met een foehn lukt dat beter.

@Petra - Mijn haar is zo steil en zonder foehnen hangt het recht toe recht aan.