Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 22, 2021

Over een rustige dag thuis

Het regent bij het opstaan en zal dat de hele dag blijven doen. Tijd voor een rustige dag na het superdrukke weekend. We gaan als eerste naar Statbucks, want we hebben geen ontbijt in huis. De egg bites smaken weer lekker.

Thuis maakt Rick zich klaar voor zijn werk en ik ga aan mijn stappen. Zorro is veel socialer nu Saskia's katten weg zijn en hij en Orion kunnen redelijk met elkaar overweg. Zo af en toe rent Orion Zorro achterna, maar dat wordt steeds minder. 


Als ik mijn stappen bijeen heb maak ik er verder een rustige ochtend van. We pakken niet uit, zodat we, als we plotseling naar New Jersey willen, niet veel meer hoeven te doen. Zoals zo vaak vind ik regen niet leuk, maar het positieve eraan is natte bloemen te kunnen fotograferen, dit keer onze lelies in de voortuin. 


De virtuele lunch met Judith begint vandaag een half uur eerder en ik ga dus ook vroeg mijn Subway salade halen. Deze is veel lekkerder dan als ik een salade van een van de Subways tijdens een autorit heb. Ik had nooit gedacht dat er verschil tussen die restaurants zou zijn. 

Met mijn salade ga ik aan aan de bar in de basement zitten, want daar is Orion altijd het rustigst. Judith en ik hebben nooit een gebrek aan gesprekstof en de lunch vliegt voorbij. Het is iedere week weer gezellig.

Mijn nagels zijn te lang en ik bel Pro Nails om te zien of ik vandaag een afspraak kan krijgen. Phuong werkt niet op dinsdag, maar de eigenaar kan ook zijden nagels doen. Om twee uur heb ik een afspraak met hem. Hij maakt mijn vingernagels weer keurig.

Bij het afspreken heb ik ook aangegeven dat ik nieuwe nagellak op mijn tenen wil. Dat doet meneer kennelijk niet en hij zegt me een paar minuten te wachten. Duidelijk gaat een van de twee aanwezige dames het doen.

Alleen zijn die met hun eigen klanten bezit en het duurt maar. Als er dan nog een nieuwe klant binnenkomt, die ook voorrang krijgt, ga ik eens verhaal halen. Uiteindelijk krijg ik een nieuwe laag over de kleur, die ik al had, want anders zou ik nog een half uur moeten wachten. Dan maar verschillende kleuren op mijn vingers en tenen. 

Het is al vier uur als ik mijn lijstje boodschappen af ga werken. Ik rijd eerst naar de H Mart voor de paddestoelen voor mijn ontbijt. Dan is de beurt aan Whole Foods voor tomaten en als laatste ga ik naar Greenheart voor een fles groentesap. Dora gaat mee om de verschillende sappen te bestuderen. 

Zorro is dol op zijn snoepjes en wil dan best even poseren

Rick is helemaal in zijn nopjes, want gisteren is de nieuwe Britse pub in Vienna geopend. De Hawk & Griffin ligt ongeveer een kilometer bij ons vandaan en we hopen er vaak naartoe te gaan. Het is Rick gelukt voor kwart voor zes een tafeltje op hun terras te reserveren. Gelukkig werkt het weer mee en is de regen vertrokken. 

Vanavond drinken we enkel een drankje en delen de Schotse eieren en een zestal wat op mini saucijzebroodjes lijkt. Terwijl we daar zo zitten zien we heel wat bekenden het restaurant in gaan. Dit gaat de sociale bijeenkomstplaats van Vienna worden!

Voor de rest van ons avondeten delen we een paar lichte voorafjes van Viet Aroma. Een vreemde combinatie met Brits eten, maar ook dat smaakt goed. We zijn beiden doodmoe en hopen onszelf vroeg naar bed te bonjouren.  

5 reacties:

Anja L. zei

Leuk zo'n Britse pub in de buurt.
De foto's van de natte lelies zijn goed gelukt!
Fijne woensdag.

Tineke zei

Lekker even rustige dagen.
Waarom is Zorro nog steeds bij jullie?
Hier is het 10 graden kouder als vorige week, even terug schakelen.

Petr@ zei

Fijn zo'n rustige dag na een paar drukke (maar leuke) dagen. Mooie kleur weer op je nagels!

Marion2 zei

Irritant dat ze je zo lang lieten wachten en toen alsnog niet de gewenste kleur
deden bij de nagelsalon.

Ik wist niet dat jullie nog een kat in huis hebben. Is hij soms van Katja
(vanwege de zwangerschap)?

Petra zei

@Anja - Het zal zo leuk zijn om gewoon naar de pub te gaan! Het zal heel erg populair zijn, dat wel.

@Tineke - De keuken is nog lang niet klaar bij Katja en Kevin.

@Petra - Dank je!

@Marion - Ja, Zorro is van Katja, hier omdat hun keuken gerenoveerd wordt