Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 20, 2019

Over 31 jaar getrouwd zijn

In 1988 en het afgelopen weekend 

Rick en ik staan om zeven uur met zijn wekker op. Het heeft vannacht flink huisgehouden, het bliksemde en donderde onophoudelijk. Daardoor hebben we niet zo heel goed geslapen.

Een kop koffie en een ontbijt van een gepocheerd ei en twee mini komkommertjes doen echter wonderen om me weer helemaal wakker te krijgen. Na afloop begin ik  aan mijn uur hardlopen op het deck en Rick vertrekt naar zijn werk.
Orion weet waar zijn lekkernijen zijn en staat daar net zolang te staren tot hij doorkrijgt dat ik hem niets geef

Het is pas half tien als ik klaar ben en ik ga op het deck zitten luisteren  naar de geluiden van de natuur. De kolibrietjes drinken met deze hitte heel veel en een ervan probeert nog met alle machten wat druppels uit de voeder te krijgen. Gauw doe ik er nieuw suikerwater in.

Al spelletjes spelend en lezend is het snel lunchtijd. Ik voel me deze dagen lekker lui, met deze hitte is actief zijn toch niet aan te raden. Toch wil ik wel zoveel mogelijk van het zomerse weer genieten. Voor ik het weet is het herfst!

Voor mijn lunch bestel ik een poke bowl van Lei'd. Die smaakt weer net zo lekker als altijd. Ik ben benieuwd of ik er weleens genoeg van ga krijgen. Het lijkt me niet want er zitten zoveel verschillende dingen in.

Aangezien er weer onweersbuien worden voorspeld ga ik meteen na het eten naar het zwembad. Daar ga ik weer tijdens de kinderpauzes het water in. Als ik er de tweede keer uitkom hoor ik iets wat verdacht veel op donder lijkt. En jawel, er volgt er nog een.

Het zwembad wordt nu tenminste drie kwartier gesloten en iedere keer dat ze donder horen gaat die tijd weer in. Ik besluit dat het voor vanmiddag genoeg is geweest. Inderdaad blijft het om ons heen donderen. Ik ben benieuwd of een van die buien hier komt.

Vanavond gaan Rick en ik dus vieren dat we 31 jaar getrouwd zijn. Vorig jaar was het natuurlijk een heel bijzondere trouwdag, maar we vinden ieder jaar dat we samen mogen zijn een reden om goed te vieren.

We kleden ons in nette kleding, voor mij mijn goudkleurige jurk, die me weer past, met mijn goudkleurige teenslippers, die ik tijdens de bruiloft droeg. Verder haal ik mijn blauwe diamanten sierraden tevoorschijn, die moeten toch ook eens gedragen worden. Rick moet ver in zijn kast duiken om een pak te vinden dat hem niet veel te groot is. Gelukkig lukt dat met een zeker tien jaar oud pak.

Voor we op weg gaan geven we elkaar onze cadeautjes. Ik krijg een nieuwe Pandora armband met drie Disney bedels eraan van Rick. Ik ga daar mijn Disney armband van maken, zo leuk! Van mij krijgt Rick de traditionele fles Chimay blauw en een boek met avonturen voor twee personen over de hele wereld. Hopelijk gaan we daar een aantal van doen.

Het onweert hier inmiddels ook en plenst buiten natuurlijk net als wij op pad willen gaan. Mijn grote paraplu houdt mijn haar tenminste droog. We roepen een Uber, die ons naar Marcel's in Washington brengt. Hier hebben we al een paar keer eerder gegeten en dat was altijd uitstekend. We zien dus weer uit naar een exquisiete maaltijd.

En dat wordt het, al vinden we de Bulgaarse ober wat vreemd. Het is ijskoud in het restaurant als we plaatsnemen. Ik heb niets mee om me warm te houden (dom!). Als we het zeggen tegen de ober antwoordt hij dat ik me na een fles wijn veel warmer zal voelen. Niet echt wat je verwacht bij een chique restaurant.

We veranderen van tafel en dan zit ik niet meer onder de airco dus dat scheelt. We beginnen met een toast met een prosecco en een kir royal. Dan bestellen we elk zes gerechten van het menu. Ieder hapje is perfect! Dit is zo'n traktatie, we proberen langzaam te eten en alle smaken in ons op te nemen.



Kreeft met kerstomaatjes

Mosselen au gratin, zo licht en zoveel smaak!

Arctic char vis met worteltjes en ui


Boudin blanc (worstje) met garnituur

Foie gras op een soort appeltaart

Blauwe kaas 

Ons afscheidscadeautje

Als al dit lekkers opgesmikkeld is roepen we weer een Uber. Stephanie brengt ons bekwaam thuis. We genieten nog wat na en kijken terug op een voortreffelijk maal voor onze 31ste trouwdag.

6 reacties:

Petr@ zei

Ellke mijlpaal moet je vieren! Nogmaals van harte!

Anja L. zei

Alle mijlpalen moet je vieren hoor!
Het eten zag er erg lekker uit. En die opmerking van die ober is echt vreemd.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Zo'n gelukkig huwelijk mag zeker gevierd worden. Van harte gefeliciteerd!
Erg leuke foto van 31 jaar geleden. Mijn jurk was ook in die stijl, echt
van die tijd. Het diner ziet er fantastisch uit.

Hester zei

Fijn dat jullie zo'n leuke avond gehad hebben. Het eten ziet er prachtig uit en jullie zelf ook! Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Fantastisch om te lezen hoe gelukkig jullie nog elke dag zijn met elkaar en hoe veel plezier jullie samen hebben. Inspirerend om te lezen (ik ben zelf 28 en (nog) niet getrouwd, ik hoop dat ik op jullie leeftijd ook zo'n gelukkig huwelijk heb!).

Petra zei

@Petra - Dank je!

@Anja - Ja, en waarom moeten die restaurants voelen alsof je in een vrieskast zit???

@Marion - Inderdaad, ik kreeg die opmerking over mijn jurk ook van FB vriendinnen, die ongeveer in die tijd trouwden.

@Hester - Dat wens ik je zeker toe!

Anoniem zei

Oh ik loop achter! Alsnog van harte gefeliciteerd! Groetjes Inge