Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 26, 2019

Over een van alles en nog wat dagje

Alexa wekt me om zeven uur en Ricks telefoonwekker gaat tien minuten later af. We staan dus weer keurig op tijd op. Rick zet mijn koffie en zijn thee en we eten gezamenlijk ontbijt. Dan gaat Rick zich klaar maken voor zijn werk en ik begin aan mijn iets meer dan een uur cardio op de elliptische machine.

Rick komt verbaasd vragen of de scholen weer begonnen zijn want hij ziet allemaal schoolbussen langskomen. Dat is inderdaad het geval en mijn Facebook staat vol "back to school" foto's van kinderen varierend in leeftijd van 6 tot 18. De meeste colleges zijn al eerder begonnen, Saskia vorige week.

Het is een wat bewolkte dag maar met 22 graden een aangename temperatuur. Voor ons doen wel koel want het zal vandaag maar 26 graden worden en gewoonlijk is het rond de 30 graden. Bij Anytime Fitness wacht Sharon me al op en doen we weer een intensief half uur gewichten. Wel houdt Sharon het iets lichter omdat ik vorige week zoveel spierpijn had.

Nu ik toch in Vienna ben ga ik mijn lijstje boodschappen afwerken. Ik begin met Walgreens waar een viertal medicijnen voor me klaarliggen. Dan koop ik bij de Petco ernaast Earth Rated poepzakjes en botjes voor Orion. Die poepzakjes zijn van een materiaal wat met de tijd vergaat.


Nu al honden Halloween kostuums!

Dan ga ik de derde supermarkt in Vienna eens bezoeken. Om de een of andere reden komen we bijna nooit bij de Fresh Market terwijl die net weer andere dingen heeft dan Whole Foods en Giant. Ik koop er vandaag ons avondeten en kijk er verder wat rond.


Terug thuis fris ik me op en dan is het alweer lunchtijd. Ik bestel via de app mijn Poke Bowl, die dus al klaarstaat als ik bij Lei'd Poke kom. Maar goed ook want de rij staat tot buiten de deur. Het is een super populair restaurant.

Op het deck vind ik mijn bowl weer superlekker. Het is best goed toeven buiten, zelfs nu de zon weg is. Ik blijf even lezen, maar wil eigenlijk ook graag naar de Michaels om te kijken of iets me kan inspireren een nieuwe hobby te beginnen.


Vandaag hebben we een heel aantal zwarte zwaluwstaartvlinders in de tuin

Natuurlijk zijn ze hier al helemaal op de herfst en Halloween voorbereid. Ik vind de herfst niet leuk omdat het onvermijdelijk winter tot gevolg heeft. Maar ik moet toegeven dat ik alle warme kleuren van de herfst wel heel gezellig vind.



Terwijl ik hier zo rondloop zie ik de afdeling waar je dingen kunt laten inlijsten. Wat een oen ben ik toch! Ben ik de zijden lap, die we uit Lyon mee hadden genomen, vergeten mee te nemen. Gelukkig wonen we vlakbij dus ik ga hem even ophalen.

Bij Michaels helpt Ali me bekwaam en we vinden een mooie combinatie met geel en blauw en een zwarte lijst. Ik heb een coupon voor 70% korting op inlijsten dus ik verwacht een redelijke prijs te horen. Ik sla bijna achterover als de gewoonlijke prijs bijna $2000 geweest zou zijn en met die korting is het nog $625!

Maar ja, we willen de doek ingelijst dus ik laat Ali de materialen en de prijs opslaan in de computer. In de auto bel ik Rick op, die graag wil dat ik ook een prijs krijg van de lijstenspeciaalzaak in Vienna.

Denkend dat Michaels toch altijd de goedkoopste is ga ik daar niets verwachtend heen. De verkoopster, die ik niet ouder dan Saskia schat, zit op de toonbank televisie te kijken. Ze is duidelijk niet zo bekwaam als Ali, maar ik weet nu wat ik wil dus we vinden een mooie combinatie.

Tot mijn grote verbazing blijkt hun prijs zelfs iets lager uit te vallen dan die van Michaels! Dan geven we liever ons geld aan een klein bedrijfje. Ik verdenk ze er bij Michaels van om het extra duur te maken en dan "70% korting" te geven.

Als Rick thuiskomt grilt hij de garnalencakejes, die ik bij de Fresh Market kocht. Daarbij hebben we superkleine, lees zo groot als een kraal, tomaatjes, die ik ook nog nooit ergens anders heb gezien. Bloemkoolpuree maakt het maal af en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Hier nog een foto van Orion, die een speciaal botje heeft gekregen vanwege Honden Dag. Niet dat hij niet altijd al speciaal wordt behandeld. Mijn trouwe maatje, die me de komende dagen weer gezelschap gaat houden als Rick op reis is.

6 reacties:

Anja zei

Ja bizar de prijzen voor het inlijsten bij Michaels. Ik wilde mijn borduurwerk er in laten lijsten, toch maar niet gedaan.
Verder een heerlijke winkel, ik zou er graag nog eens rondkijken. Heb je nog inspiratie opgedaan voor een nieuwe hobby?

Petr@ zei

Pfff wat een bedrag voor het inlijsten!! Maar inderdaad heb je het doek gekocht en wil je het ook ingelijst hebben.

Die hele kleine tomaatjes heb ik hier ook een keer gezien. Erg leuk voor in een salade.

Marion2 zei

Ah, zo leuk om naar de Michaels te gaan. Maar wat een absurde prijs voor inlijsten.
Is de lijst van bijzonder materiaal gemaakt? Vraag me echt af hoe ze aan zo'n hoge prijs kunnen komen.

Ik heb nog nooit van Dog Day gehoord. Wel van Dierendag natuurlijk. Bestaat dat eigenlijk ook in de VS?

Anja L. zei

Wat een belachelijke prijs zeg.
Die tomaatjes heb ik hier ook gezien, ik dacht dat het bessen waren en dan valt de smaak nogal tegen kan ik je vertellen😀.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Inderdaad wat een absurde prijzen voor het inlijsten. Ik heb 1 reproductie van een oude kaart van Amsterdam en 1 van een oude wereldkaart zelf ingelijst. Had dit ooit eens gezien in Den Haag bij een winkel in oude prenten. Redelijk geslaagd moet ik zeggen. Met een zijden doek had ik het echt niet gedurfd hoor, dat had ik aan de professional over gelaten.
Wat een leuke winkel is Michaels toch. Als ik in november kom kunnen we gelijk profiteren van de kerstsale.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - Ik wil weer beginnen met Zentangle, maar moet er eerst even de rust voor krijgen.

@Petra - Ik schrok van de prijzen, inderdaad. Je zal maar iets niet zo duurs in willen lijsten!

@Marion - Nee, geen bijzonder materiaal. Ik vraag me hetzelfde af, heb nog niet van Michaels gehoord op Facebook. Ik weet dat Dierendag 4 oktober is, maar ik heb het hier nooit zo gezien als in Nederland.

@Anja - Ha ha, dat kan ik me voorstellen!

@Wil - Zelf inlijsten hebben wij ook vaak gedaan, maar ik zou niet weten hoe dat met zijde te doen. Verder vind ik Michaels ook heerlijk om doorheen te lopen.