Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 27, 2019

Over een mooiere dag dan voorspeld

Het is zwaar bewolkt als we opstaan en het miezert ook wat. Ik mis mijn ontbijten op het deck deze paar dagen! Ik eet mijn ei en komkommer dan maar aan het keukeneiland op. Rick gaat vanmiddag op reis, maar vanochtend nog even naar kantoor.

Terwijl ik al op de elliptische machine ben begonnen neemt hij afscheid. Gewoonlijk met een kus, maar als ik zo bezweet ben blaast hij er een naar me. We vieren vandaag ook dat we ons 32 jaar geleden verloofden. Ik denk nog vaak terug aan de romantische nacht waar Rick geregeld had om mij ten huwelijk te vragen. Het was heel chique met een limousine, een diner bij een gerenommeerd restaurant en een nacht in de Ritz Carlton.

Het uur op de elliptische machine gaat vandaag snel voorbij en opeens zie ik toch de zon tevoorschijn komen. De voorspelling was bewolkt met motregen dus dit is een cadeautje. Ik ga een tijdje op het deck zitten en ga me dan opfrissen.


In Vienna ga ik eerst naar Michaels. Ik heb gisteren bedacht dat ik weer zentangle wil gaan doen, maar ik zag gisteravond dat ik er geen papier meer voor heb. Ik koop nog het laatste blokje. Nu nog de rust vinden om te gaan tekenen, maar die komt vast wel nu Orion wat kalmer is.
Het is nog wat vroeg, maar ik zie leuke Halloween huisjes voor mijn feeentuintje

De rij bij Popeyes, gewoonlijk niets bijzonders, staat tot ver buiten de deur. Ze hebben een nieuwe gefrituurde kip sandwich. Ik kan me niet voorstellen voor zoiets uren in de rij te staan!

Bij de Giant haal ik een paar bussen spray kaas voor Orions medicijnen. Het is verschrikkelijk spul voor mensen, zeker als je echte kaas gewend bent, maar Orion vindt het heerlijk. Handig dus want zo kunnen de pillen er niet uitvallen zoals met een plakje kaas.

Bij Zoe's Kitchen zit het terras bijna vol, maar ik vind nog een tafel. De bloemkoolrijst bowl stelt weer absoluut niet teleur. Ik ben duidelijk niet de enige, die dit restaurant goed vindt, want het zit altijd vol.

Thuis ga ik zitten lezen, wachtend tot Rick thuiskomt. Die is helemaal teleurgesteld als hij binnen loopt. Rick was bezig met het ontwerp voor een bar in onze basement. Daar had hij het bedrijf waar hij mee werkte een budget voor gegeven. Vandaag kreeg hij de offerte en die blijkt twee keer zo hoog als het budget (wat al niet klein was)!

Rick belt met de baas van het bedrijf maar ziet zijn wens wel in rook opgaan. Rick heeft allerlei ideeen voor die bar, die niet zomaar in de winkel te koop zijn. De materialen kwamen wel onder budget, maar de installatie kost bijna net zoveel. Ik hoop dat er nog een oplossing komt, maar Rick zou Rick niet zijn als hij niet al aan het denken is wat van die bar hij echt wilde hebben en dat kan nog steeds voor zijn verjaardag (een biertap met twee biervaten o.a.).

Na het telefoongesprek moet Rick zich haasten om naar het vliegveld te vertrekken. Hij gaat dit keer naar Atlanta tot donderdagavond. Orion ziet het allemaal met lede ogen toe, maar is helemaal opgelucht als ik thuisblijf. Hij weet dat koffers vertrek betekent.

Het weer is intussen helemaal perfect dus ik zoek mijn hangmatstoel op en lees een paar uur op het deck. Dan ga ik naar het Pan Am Shopping Center. Ik heb besloten nog een derde prijs voor het inlijsten van de zijden doek te gaan vragen.

Bij Plaza Art & Framing moet ik even wachten. Dit is vooral een zaak voor kunstenaars met veel verf-, teken- en boetseerspullen. Hij loopt heel goed, zie ik. Eigenlijk kom ik hier te weinig want dit is helemaal mijn ding.

Als ik eindelijk aan de beurt ben vinden we de perfecte kleuren bij de zijden doek en een mooie zwarte lijst. Alleen blijkt het doek te groot te zijn voor die kleuren. Voor de grotere maten zijn er geen kleuren, die mooi passen. De verkoopster geeft nog een andere optie, alleen een lijst in een van de kleuren van het doek. Ik ga het er met Rick over hebben.

Voor mijn avondeten loop ik een aantal deuren verderop California Shabu Shabu binnen. Mijn standaard maal als Rick op reis is. Ik word dan ook als een oude bekende begroet. Iedere keer denk ik weer dat ik wat anders moet bestellen maar het wordt toch weer zalm en biefstuk. De soep na afloop is een van mijn favoriete dingen hiervan.


Thuis gaan de voeten omhoog en de tv aan. Orion knauwt lekker op zijn botje en ik kijk wat shows en schrijf dit blog. Zo werd wat ik dacht dat een saaie grijze dag zou worden toch nog zonnig.

5 reacties:

BiancaMA zei

Oh, ik vind jouw avondeten (als Rick weg is) er altijd heerlijk uitzien :D


Fijn zo'n onverwachts kadootje tussendoor que heerlijke dag. Hier in NL is het warm en benauwd en ik vind het dan ook niet erg dat ik aan het werk ben. Op het werk hebben we airco, maar die staat niet te koud, gewoon lekker.

Geniet lekker van je avond!

Tineke zei

Tip: ook voor de bar in de basement meerdere offertes aanvragen.
We genieten nog even van het zomerse weer en maken ons klaar voor een vakantie op Texel
vanavond met kleinzoon naar concert op kasteel

Hester zei

Hihi, zodra ik las dat Rick zich aan het klaar maken was voor een zakenreis dacht ik gelijk: dat wordt vast shabu shabu voor Petra! Het ziet er heerlijk uit. Wat jammer voor Rick dat de offerte tegen valt. Ik hoop dat zijn droom alsnog vervuld kan worden via andere opties!

Petr@ zei

Wat een teleurstelling voor Rick. Hopelijk vindt hij een oplossing waar hij gelukkig mee is.

Lastig hè, een goede lijst vinden en dan ook nog een beetje leuk geprijsd. Ik ben ook al een poosje op zoek naar een lijst voor een doek die ik ooit in Gambia kocht. De vorige lijst is door een lekkage kapot gegaan.

Petra zei

@Bianca - Ja, zo jammer dat Rick het niet zo lekker vindt, het is natuurlijk gezelliger met zijn tweeen.

@Tineke - Ja, dat heeft Rick gedaan, maar veel bedrijven belden niet terug

@Hester - Als hij iets minder unieke wensen zou hebben zou dat wel lukken, maar hij wil geen compromis

@Petra - Ik vind die gele lijst ook wel wat hebben en dat scheelt toch weer een slok op een borrel maar we zullen zien wat Rick vindt.