Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 19, 2019

Over een heel hete dag

Ricks wekker gaat al om half zeven af want hij dacht dat hij om acht uur ergens in Maryland moest zijn. Ik sliep nog dus ben niet heel blij zo vroeg al wakker te moeten worden na een wat kortere nacht dan gewoonlijk.

Terwijl ik nog wat doezel maakt Rick zich klaar. Tot mijn verbazing hoor ik hem om tien voor half acht nog bezig. Het blijkt nu dat de afspraak voor negen uur was. Helemaal wakker inmiddels sta ik dan ook maar op.

Te lui om ontbijt te maken besluit ik een nitro brew en egg bites van Starbucks te halen. Het filiaal vlakbij ons heeft geen nitro brew dus ik bestel het van de winkel aan de andere kant van Vienna. Nu zie ik pas hoe slecht het verkeer op de hoofdweg door de stad is!

Gewoonlijk duurt het iets meer dan vijf minuten om erheen te rijden en vanochtend een kwartier. Maar het is de moeite waard en ik geniet er op het deck van.

Het belooft een heel hete dag te worden en is nu al erg vochtig. Ik besluit dus mijn cardio op de elliptische machine boven te gaan doen.


Na iets meer dan een uur zijn de stappen weer bijeen. Wel nodig na dit weekend luieren. Ik heb nog net tijd om uit te pakken van dit weekend wat weinig inhoudt natuurlijk. Dan vertrek ik naar Anytime Fitness.

Daar wacht Sharon me al op. Ze is duidelijk aangeslagen. Vrienden van haar en haar man waren op weg naar hun vakantieoord toen de man een zware hartaanval kreeg en overleed. Heel jong, net zestig. Dat wordt Rick in november dus dan krijg je wel weer even een "carpe diem" gevoel. Genieten van iedere gegeven dag.

Het halve uur met gewichten gaat snel en op weg naar huis speel ik weer wat Pokémon Go. Orion kan met dit hete weer niet op het asfalt lopen dus we gaan in de achtertuin snoepjes zoeken. Ook daar heeft hij gauw genoeg van, waarschijnlijk door de hitte. Ik geef hem zijn favoriete zomersnack, een paar ijsklontjes.

Aangezien Orion nog steeds niet helemaal van zijn diarree af is geef ik hem een Kong met pompoen erin. Hij vindt dat zeker zo lekker als de Easy Cheese kaas, die ik er meestal in spuit. Ik bedenk me dat ik dat af kan wisselen want de kaas bevat veel zout en pompoen is echt gezond voor hem.

Met mijn boodschappenlijstje op One Note wat ik daar tegenwoordig voor gebruik rijd ik het centrum weer in. Eerst ga ik lunch eten bij Zoe's Kitchen, natuurlijk weer de bloemkoolrijst bowl met zalm. Ik ben de enige, die buiten eet. Het is warm, maar in de schaduw best uit te houden en beter dan de koude airco binnen.

Na het eten ga ik naar de Giant, daar haal ik spullen voor mijn ontbijt en avondeten twee avonden deze week. Bij Whole Foods waar ze eindelijk het vreselijk slechte asfalt op de parkeerplaats aan het vervangen zijn koop ik de rest.

Tijd om optimaal van het zwembad gebruik te gaan maken. Na deze week is het gedaan met de volle dagen en volgende week gaat het pas om vier uur open omdat de scholen weer beginnen. Dan sluit het bad begin september weer tot eind mei. Zaak dus om er deze week zo vaak mogelijk heen te gaan.

Het is 34 graden maar voelt als veertig graden door de vochtigheid. Wat ben ik blij geen rondleiding te hebben! Het is drukker dan gewoonlijk maar ik vind nog een stoel onder een parasol. Ik ga meteen het water in wat verrassend koel is met deze temperaturen.

Natuurlijk staat de muziek weer flink hard en het is bovendien country en daar houd ik helemaal niet van. Ik tolereer het een uur en ga dan vragen of ze het zachter kunnen zetten. Met dat volume kun je je sowieso nergens op concentreren.

Ieder uur als de kinderen het bad uit moeten ga ik een kwartiertje dobberen. Verder speel ik Scattergories en Boggle op mijn telefoon. Kennen jullie die spellen in Nederland? Vroeger speelden we die met de kinderen en nu zijn ze apps. Ik vind woordspelletjes superleuk. Als iemand nog een goede weet hoor ik het graag.

Om kwart over vijf hoor ik via onze webcam dat Rick thuis is. Ik loop terug en Rick heeft al een sake bloody Mary voor mij klaarstaan. Dat is nog eens service!

Voor het avondeten maak ik zalm met Old Bay kruiden in de air fryer. Die Old Bay kruiden zijn van dit gebied en kunnen op van alles en nog wat gebruikt worden. Meestal krijg je ze hier op de blauwe krabben, die lokaal gevangen worden, maar ook op de zalm is het heerlijk. We hebben er onze meerkleurige tomatensalade en bloemkoolpuree bij.

Dan gaan we tv kijken en ik ben vast van plan vroeg naar bed te gaan. Morgen is een feestdag voor Rick en mij en ik wil daar optimaal van kunnen genieten met zo min mogelijk pijn.

6 reacties:

Petr@ zei

Grappig dat je in de auto stapte om ontbijt te halen, omdat je geen zin had om het te maken. Bij mij zou het net andersom zijn, ik flans liever iets in elkaar dan dat ik mijn ontbijt nog moet kopen.

Zonde dat het zwembad vanaf volgende week pas later opent. Deze week nog maar flink van genieten dus!

Anja L. zei

Wat jammer dat het zwembad al weer bijna dicht gaat, wat is dat weer snel gegaan.
Die zalm ziet er zo lekker uit maar ik heb al genoeg pannen in de keuken dus een Airfryer hoef ik (voorlopig) niet.
Een hele fijne dag vandaag!

Marion2 zei

Wat fijn dat het nog zo heet is. Met het zwembad erbij geeft het meteen
zo'n vakantiegevoel. Hier is de zomer zo'n beetje voorbij.
De scholen beginnen weer en qua weer doet het aan de nazomer denken.
Wel heel mooi, dat rustige weer.

Boggle was hier lang geleden op de televisie, daar ken ik het van.
Ik ga het ook eens op mijn telefoon zetten, ben meteen geïnspireerd.
Scattergories ken ik alleen van naam. Verder ken ik alleen Wordfeud,
maar dat heb je natuurlijk allang.

BiancaMA zei

Ah wat jammer dat het zwembad korter open is als de scholen weer beginnen, terwijl er dan misschien nog best mensen zijn die er (zoals jij) gebruik van willen maken.

Hier in NL is het wat frisser, graad of 19-20 maar wel droog.
Van het weekend was ik in Noorwegen en dat scheelde weer een graad of 4 met NL en het was er wat nat, maar wel heel lekker. Alleen dat koude weer is voor jou weer niet lekker.

Qua woordspelletjes speel ik alleen Wordfeud (BiancaMA), maar er zijn er nog een paar. Even zoeken moet ik dan, oa Ruzzle en WordOn.

Sally zei

Pfew 60 jaar is ook jong. Pluk de dag is absoluut mijn motto om bij/naar te leven.Heerlijk die hitte en zo'n middagje bij het zwembad. Hier is het weer de hele week pet. Kan niet wachten tot de lente en zomer er weer is. en alvast fijne dag morgen gewenst.

Petra zei

@Petra - Ik vind de nitro brew natuurlijk ook de lekkerste koffie die er is, daar heb ik wel een ritje voor over.

@Anja - Het zwembadseizoen is veel te kort. Het is hier nog een tijdje warm na augustus, maar ja, kinderen moeten naar school.

@Marion - De scholen beginnen hier maandag weer. De zomer is weer voorbij gevlogen!

@Bianca - Ik ga Ruzzle en WorOn eens proberen, bedankt

@Sally - Dank je!