Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 18, 2019

Over een weekend New Jersey





Zaterdag

Om tien voor zeven gaat mijn wekker. We willen om acht uur vertrekken dus ik maak me snel klaar.

Intussen zijn Saskia en Justin ook op. Ik sliep gisteravond al toen zij aankwamen dus ik maak kennis met Justin. Het is een heel aardige jongen zo op het eerste gezicht.

Natuurlijk slaat Orion helemaal op tilt als hij Justin ziet dus ik houd hem aan de riem terwijl de anderen de auto's inruimen.

Slechts tien minuten achter op het schema vertrekken we om tien over acht. We halen ontbijt van Starbucks en Saskia tankt bij de Safeway. Dan gaan we op weg naar New Jersey. Wij volgen Saskia's auto met de van. Tot na Baltimore verloopt de rit zonder oponthoud.


In noord Maryland komen we echter in een flinke file te staan. Misschien komt dat door de zware bui waar we doorheen rijden want verder is er geen reden zichtbaar.

De rest van Maryland komen we telkens in langzaam rijdend verkeer terecht. Dit deel van het land is zo dichtbevolkt!

Waze laat iedere keer weten hoe lang het oponthoud is, erg fijn. We luisteren naar de satellietradio zender 80s on 8 en al die bekende jaren 80 muziek houdt ons vrolijk.

Bij het Biden Welcome Center in Delaware maken we een pit stop. Het is ongelooflijk druk overal! De rij voor de wc's gaat gelukkig snel.

Terug op de snelweg komen we weer in een file terecht. Dit keer wijst Waze ons een omweg naar de Delaware Memorial Bridge.


Gelukkig is daarna de rit door Nee Jersey zonder verder stoppen. Tegen enen komen we bij Katja en Kevin aan.

Daar zien we Ralph, Kevins vader, ook. Kevin en hij zijn al heel ver gekomen met het opknappen van het huis.

We geven Kevin zijn verjaarscadeau en Katja en Kevin samen de aardenwerk huisnummers die we uit de Provence meenamen.

Dan verkleden we ons in strandkleding. Justin leent een zwembroek van Kevin want hij is de zijne vergeten. Kevin en Ralph blijven aan het huis werken maar de rest van ons gaan in de van naar het strand.

Daar vragen we een tafel op het terras van D'jais. Rick en ik bestellen een salade, Katja een wrap en Saskia en Justin de veggie burger. Justin is vegetarier dus een goede match voor Saskia.

Na het eten gaat Rick parkeerruimte voor de van zoeken. Wij nemen de parasols en stoelen mee naar het strand. Bij de ingang moeten we voor $9 per persoon een dagpas kopen. Katja heeft natuurlijk een seizoenspas.

Al gauw staat de parasol en gaan de kinderen het water in. Dat is maar 23 graden en te koud voor mij. Ik blijf dus lekker genieten met mijn tenen in het zand.


Er staat een verkoelend briesje en ik heb mijn Kindle mee. Rick gaat als hij er eenmaal is ook het water  in.

Het wordt steeds mistiger en als iedereen uitgezwommen is blijven we nog ren tijdje kletsen. Rond vijven pakken we alles weer in de van. Nu kunnen we de zee al bijna niet meer zien door de mist!

We zetten Katja, Saskia en Justin af bij Katja's huis en rijden dan naar de Hampton Inn. Rick heeft al online ingecheckt en met zijn telefoon opent hij de kamerdeur. Super handig is dat. We frissen ons even op en gaan dan weer op pad.

Als iedereen klaar is gaan we met zijn allen naar Bradley Beach. Justin is nog nooit in een brouwerij geweest dus we gaan hier het Bradley Brew Project proberen. Ik probeer een bier met Mexicaanse ingredienten, Si Monster. De anderen proeven een aantal van de bieren.
We hoopten bij Stella Marina te gaan eten maar daar is een wachttijd van een uur en drie kwartier! Aangezien het al half negen is gaan we daar niet op wachten. Kevin stelt voor naar La Dolce Vita te gaan waar wij toen wij voor het eerst hier kwamen met zijn ouders aten.

Dat blijkt een goede keuze te zijn. Ik bel ze en ze houden een tafel voor ons vast. Maar goed ook want dit enorme restaurant zit ook propvol.

De bediening is heel attent. Ik bestel de zuppa di pesce, heerlijk, maar te veel! De anderen zijn allemaal heel tevreden met hun keuzes. Saskia smult ook van haar gerecht en het wordt een heel gezellig maal.

Na afloop hebben de jongeren nog zin in ijs. In Asbury Park vinden ze dat, ook veganistische smaken. Dan zetten we hen allemaal af en Rick en ik rollen niet veel later dankbaar ons bed in. Het is veel later dan gewoonlijk voor ons!

Zondag

Gisteravond werd het laat dus we slapen voor ons doen uit tot acht uur. Dan gaat Rick koffies halen bij Starbucks terwijl ik me klaarmaak. Als Rick zijn douche ook heeft genomen gaan we naar Asbury Park om daar een stuk op de houten boardwalk te lopen.

Saskia en Justin zijn ook wakker en gaan ontbijt eten bij een van de vele veganistische restaurantjes hier. Tegen tienen lopen we naar Toast waar we met zijn allen gaan brunchen.

Het is goed dat we de anderen voor zijn want er is een wachttijd van een half uur. Via Yelp kunnen we onze plek op de wachtlijst checken.

Dat gaat snel en als iedereen er is komt er een tafel vrij voor ons. Justin en Saskia bestellen alleen een drankje en als dat op is nemen ze afscheid. Zij moeten op tijd terug in Richmond zijn want Justin studeert muziek en moet een auditie voorbereiden. Het was erg leuk hem te ontmoeten!

De rest van ons bestelt brunch. Ik neem een krab cake benedict zonder de Hollandaise saus. Een goede keus is het. Katja heeft de red velvet pannenkoeken, Kevin de corned beef hash en Rick een omelet met gerookte zalm. We laten het ons allemaal goed smaken.

Dan rijden we naar Belmar om nog van het strand te gaan genieten. Katja en Kevin zijn al in strandkleding gekleed. Rick en ik besluiten ons in de van te verkleden. Toch handig zo'n bakbeest van een auto!

Na weer de strandpassen te hebben gekocht vinden we nog een ruime plek redelijk dicht bij het water. Het is druk, maar niemand zit op elkaars lip. Nadat we ons geinstalleerd hebben gaan we het water in.


Ja, je leest het goed, ook ik! En eigenlijk zijn die 24 graden best verfrissend als het zowarm en vochtig is. Ik houd niet van golven dus volg de anderen niet het diepe in. Ik vind het prima als de golven tegen me opspatten zolang ik maar niet omver word getrokken.

Als we klaar zijn met zwemmen gaan Katja en Kevin een wandeling maken. Rick en ik lezen wat en vermaken ons met het kijken naar de strandgangers om ons heen. Een groepje mensen heeft zelfs twee palmbomen meegenomen. Om het tropische gevoel te krijgen?

Op mijn radar app zie ik dat er vlakbij een flinke bui valt. Het begint bij ons ook te spetteren dus Rick en ik ruimen alles op. Zodra Katja en Kevin terug zijn lopen we terug naar de auto's. We gaan nog eens bij D'Jais eten voor Rick en ik teruggaan.

Dit keer neem ik de Griekse salade met garnalen. Ook zeer goed te pruimen en de anderen zijn ook tevreden met hun keuzes. Als Rick af wil rekenen ziet hij echter zijn debit card niet in zijn portemonnee.

Hij heeft net voor het parkeren betaald ermee en gaat ietwat in paniek kijken of hij het daar ergens nog kan vinden. Dat is niet het geval, maar Rick vraagt aan de strandpassen controle of iemand de kaart misschien heeft afgegeven. Gelukkig was er een barmhartige Samaritaan, die dat deed,  en zien wij een opgeluchte Rick terug.

Helaas is dit leuke weekend dan alweer voorbij. We nemen afscheid van Katja en Kevin en beginnen aan onze lange rit naar huis. Het deel door New Jersey gaat weer zonder problemen. Jammer genoeg gaat het in Delaware weer mis met het verkeer.

Waze leidt ons via sluipwegen een stuk door Maryland. Die app is zo fijn, zo'n sluiproute zou je zelf niet vinden. Neemt niet weg dat onze aankomsttijd steeds later wordt. Eenmaal weer op de snelweg zien we dat er verderop een enorm ongeluk is gebeurd. Gelukkig leidt Waze ons daar ook omheen.

Alleen zijn de sluipwegen ook heel druk. Maar beter zo dan uren in een file staan. We horen op de radio dat de snelweg helemaal geblokkeerd is door dat ongeluk en er trauma helicopters moeten komen. Wij hebben zo'n hekel aan de I-95 want er is altijd zwaar verkeer. 400 Kilometer naar New Jersey lijkt niet zoveel maar door de files doe je er al gauw 5 a 6 uur of zelfs langer over.

Eindelijk rijden we de grens met Virginia over. Ik bestel eten om op te halen. Friends Kabob voor Rick met een kip- en een lamsvleesspies. Voor mij halen we sashimi van Yama. Gelukkig zijn die beide restaurants tot tien uur open want op zondagavond sluit veel al om negen uur.

We zijn heel blij om weer veilig thuis te zijn. Als er zo'n erg ongeluk is gebeurd weet je weer dat dat niet altijd vanzelfsprekend is. Het was een ontzettend leuk weekend en Justin en Saskia maken een leuk koppel.

8 reacties:

Petr@ zei

Een flinke rit inderdaad maar fijn om weer even samen geweest te zijn. Leuk dat Saskia een vriend heeft en dat jullie het met hem kunnen vinden.
Alledrie de kinderen gelukkig, beter kun je het niet wensen!

Anja L. zei

Leuk dat het ook goed klikt met Justin.
Best een eind rijden voor een weekend maar wel de moeite waard.
Ik reed donderdag ook langs een behoorlijk ongeluk op de snelweg en daarna is snel ergens aankomen toch minder belangrijk hoor. Het is belangrijker om heelhuids aan te komen.
Fijne maandag!

Tineke zei

Gefeliciteerd met Katja s verjaardag; leuk om zo bij elkaar te zijn.
Fijn voor Saskia dat ze een vriend heeft; muziek studeren , Saskia speelt toch gitaar?
De wegen zijn vaak een drama, jammer dat Katja zo ver weg woont.
Hier lekker weer, de tuin staat er mooi bij, jouw chinese roos ook. De hibbiscus lijkt er op , bij ons staan er 2 te bloeien.

Marion2 zei

Dat was me wel een vuurdoop voor Justin: meteen logeren bij ouders en zus van zijn vriendin. Dapper, hoor. Fijn dat hij goed overkomt. Meer kun je als ouders niet wensen: dat al je kinderen op hun plek en gelukkig zijn.

Wat een rit hebben jullie gemaakt!Zo'n ongeluk drukt je dan weer met de neus op de feiten. Gelukkig is het voor jullie allemaal goed gegaan en hadden jullie een heerlijk weekend.

Petra zei

@Petra - zeker niet!

Petra zei

@Anja - ja, Rick werd ongeduldig en ging hard rijden. Heb ik toch maar even gezegd dat ik liever later maar heelhuids thuiskom!

Petra zei

@Tineke - Inderdaad Saskia speelt gitaar en zingt

Petra zei

@ Marion - Justin was erg op zijn gemak. Hij werd ook meteen opgenomen, geen onhandige stiltes of zo.