Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 23, 2019

Over een druilerig dagje.

Het is donker in de kamer als we opstaan. Op de radar zie ik dat er flink wat regen aankomt en bereid me voor op een miezerige dag. Als ik naar Starbucks rijd om ontbijt te halen is het nog droog maar dat duurt niet lang.

De temperatuur is nog 23 graden, maar het zal kouder worden. Na een week met temperaturen ver boven de 30 graden voelt dit ronduit koud aan! Mijn nitro brew en egg bites eet ik dan ook binnen op.


Rick vertrekt naar zijn werk en ik begin aan mijn uur op de elliptische machine. Na tien minuten merk ik dat de batterij van mijn Fitbit op is. Oh jee, dat kunnen we niet hebben, want mijn stappen moeten geteld worden. Gauw laad ik hem voldoende op om mijn sporten te kunnen doen.

Nadat ik dan eindelijk mijn 10000 stappen bijeen heb (eigenlijk zo'n 1500 meer, maar die zijn dus niet geregistreerd) ga ik het lijstje met dingen, die ik de hele week heb uitgesteld, afwerken. Ik begin met Orion, die hard een beurt nodig heeft.

Hij is in de rui dus ik kam zoveel mogelijk extra haar uit hem. De borstel, die ik nu gebruik, vindt Orion helemaal niet erg, terwijl hij de Furminator vreselijk vond. Deze heet een slicker brush en die werkt perfect.

Orions nagels klikken op het hout dus ik knip ze zo kort mogelijk. Gelukkig laat hij dat heel geduldig toe. Als laatste krijgt hij zijn behandeling tegen vlooien en teken en zijn pil tegen hartworm. Orion kan er weer even tegenaan.

Boven ga ik eindelijk ook maar eens de was opvouwen. Dan neem ik mijn douche en kleed me voor het eerst in lange tijd in een lange broek en een topje met drie kwart mouwen. Gelukkig wordt het dit weekend weer lekkerder weer want ik voel me met dit weer ook allerminst optimaal.

Als ik klaar ben ga ik Vienna in. Daar begin ik bij de drive thru van Suntrust, onze bank. Ik heb een cheque aangekregen van Rakuten, een bedrijf waarvan je een bepaald percentage van wat je bij een aantal bedrijven besteedt terugkrijgt. Het is $16, maar alle beetje helpen.
Echt koud na 14 graden warmer gewend te zijn

Voor mijn lunch ga ik voor de derde keer deze week de bloemkoolrijst bowl met zalm van Zoe's Kitchen eten. Ik probeer mezelf ertoe te zetten ook weer eens wat anders te eten, maar die twee bowls blijven me trekken.

Op de terugweg speel ik Pokémon Go en er is nog een speler want zodra ik een gym veroverd heb is mijn Pokémon alweer terug. Die speler heeft zo te zien drie telefoons met het spel erop of in ieder geval drie accounts want ze zet meteen drie Pokémon in die gyms.

Als laatste ga ik benzine tanken want het DRAAKJE heeft weer dorst. Gelukkig is het overdekt want de regen komt met bakken naar beneden! Ik krijg 10 cent korting van Giant en daarmee kost de benzine met $2,65 per gallon.

Thuis ga ik aan de gang met mijn Pandora armbanden. Die moeten allemaal hard nodig schoongemaakt en ik heb gelezen dat afwasmiddel daar goed voor is. Inderdaad gaan de bedels er veel meer door glimmen.

Rick heeft me voor onze trouwdag dus een nieuwe armband met een paar Disney bedels eraan gegeven (Ariel op een parel en Simba en Nala in een hart). Ik ga nu de overige Disney bedels van de andere armbanden halen om een Disney armband te beginnen.

Het lukt met Donald Duck, Eeyore, het Disney cruiseschip, Assepoesters rijtuig, Pinocchio, Bambi, Stamper en de lamp van Aladdin. Omdat Pandora armbanden een soort schroefje hebben lukt het me niet Mickey eraf te krijgen. Die blijft vastzitten op zo'n schroefje, dus die laat ik maar aan de oorspronkelijke armband hangen.

Als ik de Disney armband om wil doen gaat het slotje maar niet dicht. Het blijkt dat ik weer eens te hard gedrukt heb. Dat is het enige van Pandora waar ik niet blij mee ben. De sluitingen zijn heel veilig, maar ook heel moeilijk open en dicht te doen.

Die armband moet dus gemaakt worden, maar ik wil de Disney bedels dragen. Ik haal de oudste van de andere armbanden leeg en doe daar de Disney bedels aan. He he, het heeft twee uur geduurd, maar nu heb ik dan een Disney armband minus Mickey aan mijn arm. Die komt vast later ook wel.

Nu heb ik mijn lijstje afgewerkt en is het tijd om te ontspannen. Het is al kwart over vier en Rick komt om vijf uur thuis uit zijn werk. Zo kunnen we het weekend vroeg beginnen. Rick stelt voor naar B Side te gaan en daar zeg ik nooit nee tegen.

We hebben weer geluk want het restaurant zit vol, maar een stel gaat net weg van de bar. Het is nog happy hour dus we bestellen drankjes en hun overheerlijke met andouille worst gevulde olijven. Als we dat ophebben kiezen we de gegrilde bloemkool voor ons groentegerecht. Die is voortreffelijk bereid en voor herhaling vatbaar.

Dan komt de plank met charcuterie. We hebben beiden vier verschillende vleesbereidingen besteld. Dit keer zijn het allemaal goede keuzes en we smullen ervan. Intussen kijken we naar de originele Charlie en de Chocolade Fabriek film met Gene Wilder en die blijft leuk. Jag en Zaliman zorgen goed voor ons en het is weer een heel goed begin van het weekend.

Als we terug op ons pleintje komen zijn een aantal kleine kinderen buiten aan het spelen. Ze plagen Rick door voor zijn auto langs te blijven rennen. Ray, een van onze buurmannen maar niet de vader van die kinderen, steekt er een stokje voor. De vader was even naar binnen dus er wordt gewoonlijk wel opgelet.

Ray nodigt Rick uit voor een biertje en vraagt mij of dat okay is. Alsof ik Rick ga verbieden een biertje met een vriend te drinken! Hij nodigt mij ook uit, maar zijn vrouw Jennifer is niet thuis dus ik laat de mannen lekker samen zwetsen (want dat kunnen ze!).

De regen is weer opgehouden en de voorspellingen voor het weekend zijn goed. Oriontje en ik gaan onderuitgezakt tv kijken. Of althans, hij gaat zijn botje knauwen en ik ben de onderuitgezakte persoon. En zo is het alweer weekend!

3 reacties:

Anoniem zei

Leuke die armbanden maar ik draag ze nooit. Heb er een van Trollbeads.Die heeft een wat grotere sluiting maar toch lastig met het dichtmaken. Bovendien vind ik armbanden altijd onhandig tijdens mijn bezigheden.
Wat een wisselend weer telkens. Hier ook dit weekend. Zitten weer rond de 30* voor mij voelt dit als een sauna.
Goed dat je niet hier woont , zei Cathy. Wij hebben 40 - 45 * voor de komende week.
Fijn weekend.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Wat een leuk idee van de Disney armband! Daar word je helemaal vrolijk van
als je ernaar kijkt. Ik vind het slotje ook een crime. Dat zouden ze echt
moeten verbeteren. Ik krijg het slotje niet dicht als ik alleen ben en dat
is de reden dat ik hem haast nooit kan dragen.

Petra zei

@Wil - Ik draag er meestal maar een, alle vier weegt bijna een half pond

@Marion - Ik dus ook niet en nu is het verbogen :(