Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 13, 2019

Over mijn vijfduizendste blog!

Allereerst viert dit blog vandaag een mijlpaal: mijn vijfduizendste blog verhaaltje! Op 1 september is dit blog zestien jaar oud en wat is er veel gebeurd in die tijd! Ik begon toen ons drietal basisschoolkinderen waren en  alle drie zijn nu natuurlijk volwassen en eentje zelfs getrouwd!

Ondanks Ricks afwezigheid ben ik toch weer keurig om zeven uur wakker. Het is bewolkt maar een aangename temperatuur. Ik besluit mezelf op een nitro brew en egg bites van Starbucks te trakteren en die peuzel ik op het deck op.


Dan ga ik naar boven voor mijn uur op de elliptische machine. Ik merk dat mijn benen erg moe zijn van al het lopen dus ik stel de machine op het laagste niveau in. Zo krijg ik mijn stappen wel bijeen maar met minder inspanning.

Als ik klaar ben maak ik aanstalten om naar Anytime Fitness te gaan. Ik geef Orion zijn ontbijt en rijd er naartoe. Sharon heeft weer een goed programma voor me wat mijn benen ontziet dit keer. We concentreren ons op bovenlichaam en buikspieren.

Op weg naar huis begint het te spetteren en daarna harder te regenen. Een mooie gelegenheid om wat huishoudelijke klusjes te doen. Voor ik het weet is het tijd om te gaan lunchen.

Gelukkig is het intussen bijna droog, maar ik eet toch maar binnen bij Zoe's Kitchen. Natuurlijk bestel ik weer de bloemkoolrijst bowl met zalm. Er staan ook andere low carb gerechten op hun menu maar ik vind deze zo ontzettend lekker!

Onderweg naar huis maak ik een foto van een van de gratis bibliotheekjes in onze buurt. De bedoeling is een boek te lenen of er je eigen boeken in te leggen voor anderen om te lezen.

Deze is gemaakt door een kunstenares, die er de favoriete bloemen van haar moeder, die niet lang geleden overleed, op heeft geschilderd (de anderen zijn meestal niet geverfde houten kastjes met een glazen deurtje). Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt maar vind het wel een leuk principe.

Thuis ga ik verder lezen in mijn leuke boek. Langzamerhand komt de zon tevoorschijn en wordt het ook warm genoeg dat ik zin heb om even in het zwembad af te gaan koelen. Ik loop erheen en zie dan dat er helemaal niemand is!

Gauw check ik Twitter om te zien of het misschien om de een of andere reden gesloten is. Dat is niet het geval dus ik ga naar binnen. Ik kan zien dat de lifeguards het maar niets vinden om aan het werk te gaan, maar ja, daar betalen we ze wel voor. Het water is lekker verfrissend.

Dan ga ik verder lezen en langzamerhand druppelen er meer mensen binnen. Ook Chris komt na een uurtje. Zij baalt want door tuinwerkers doet haar internet het niet en ze moet dingen klaar krijgen voor morgen. Arme Chris (ze is wiskundelerares) moet morgen alweer aan het werk. Ze heeft er helemaal geen zin in.

Tegen vijven loop ik terug naar huis. Daar loop ik een stukje met Orion en geef hem dan zijn avondeten. Ik heb vanavond met Chris afgesproken te gaan eten en haal haar op. Chris heeft net haar keuken blauw (muren) met wit (kastjes) geschilderd en het is een grote verbetering na de donkerbruine kastdeurtjes die ze eerst had.

We gaan vanavond naar Viet Aroma. Hier bestel ik zoals zo vaak de Fantastic Four, maar dit keer vraag ik om een tweede stokje varkensvlees in plaats van kip. Ik kan mezelf er nog steeds niet toe zetten kip te eten. De rijstpapier rolletjes smaken weer erg lekker en het gerecht van Chris ziet er ook goed uit (maar is wel kip).

We willen volgend jaar weer samen op reis en Chris heeft haast om veel plekken waar ze nog nooit geweest is te zien. Ze wil dolgraag naar Parijs en daar zeg ik geen nee tegen want dat is een van mijn favoriete steden. We zullen half april volgend jaar gaan en kunnen ons daar nu dus al op verheugen.

Nadat ik Chris weer thuis heb afgezet is mijn actieve dag voorbij. Ik zet de tv aan en ga in mijn luie stoel liggen. Orion begint eindelijk aan het botje wat hij al dagen meedraagt. Ik vermaak me met kookshows en de Antiques Roadshow, de Amerikaanse equivalent van Tussen Kunst en Kitsch.

Net na negenen wordt het duidelijk dat er een flink onweer aankomt. Het bliksemt en dondert constant. Gauw laat ik Orion uit voor het echt losbarst. Gelukkig heeft hij de angsten van Cosmo niet, maar nu vindt Orion het duidelijk ook niet leuk om buiten te zijn. Ik ook niet dus na zijn behoeftes rennen we naar binnen. Hopelijk duurt het niet te lang want ik ben moe en wil slapen.


33 reacties:

Eveline zei

Gefeliciteerd met je 5000ste blogbericht. En Parijs! Leuk.

Sally zei

Tjee WoW je 5000ste verhaaltje, wat een prestatie. Gefeliciteerd. En gezellig dat je weer met Chris gaat reizen. Parijs is idd enorm leuk. Ga je dan ook langs Kai als je toch in Frankrijk bent?

Anoniem zei

Wow zeg,dat zijn nogal wat bloggen,die je geschreven hebt.
Proficiat hoor! Echt een mijlpaal!
Dat doe ik je niet na,heb nooit een blog gehad.
Je hebt ook echt schrijvers talent,het leest zo makkelijk,
net of ik er zelf bij ben.
Dan al die mooie foto,s erbij.

Met die boeken in dat huisje,zie ik een enkele keer hier ook,
bij een winkeltje,gewoon in een doos..wel een erg leuk idee.

groetjes Joke


Jeanine Guidry zei

Gefeliciteerd met je 5000e blog bericht! Diep respect hoor - en ik vind het heerlijk elk dag je blog te lezen!

Sophie zei

Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Eigenlijk zou ik je eerste blogs eens moeten lezen van de eerste jaren toen de kinderen nog klein waren. Dat lijkt waarschijnlijk wel op het leven dat ik nu leid.
En leuk, een Europees tripje met Chris. Ik weet het even niet meer, is zij Amerikaanse of Nederlandse in Amerika? Is ze wel eens in Europa geweest? Heel veel voorbereidingsplezier.

Sonja zei

Gefeliciteerd met je 5000 blog, diepe buiging!

Anja L. zei

Gefeliciteerd met je 5000ste blog! Ik ben blij dat je nog steeds elke dag blogt, ik kijk er ´s ochtends naar uit.
Ik weet nog dat ik je begon te volgen en dat de kinderen nog klein waren. Wat is er al veel veranderd zeg.
Leuk vooruitzicht om naar Parijs te gaan!
Fijne woensdag.

Petr@ zei

5000 blogs!! Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
Grappig om te beseffen dat ik jouw kinderen heb 'zien' opgroeien.

Wat een fijn vooruitzicht, jullie trip naar Parijs. Chris heeft gelijk om zoveel mogelijk te zien wat op haar lijstje staat, als die mogelijkheid er is.

Ik vind onweer ook niet eng (storm/harde wind vind ik wel vervelend) maar er doorheen lopen of fietsen vind ik niet prettig.

Anja zei

Gefeliciteerd met je 5000ste blogbericht. Waarom smaakt de kip je niet meer, dat heb ik gemist?

Marion2 zei

Van harte gefeliciteerd met je 5000e blog! Het is een topprestratie om al 16 jaar lang te schrijven. Van mij krijg je een lintje, want ik geniet elke dag van je verhalen en mooie foto's. Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat!

Ik heb hetzelfde als Chris: zoveel mogelijk zien zolang als het kan. Nu is lang vliegen en veel lopen geen enkel probleem, maar hoe is dat over 10/15 jaar?
En ja, best lastig als je na een lange vakantie weer aan de slag moet (tenzij je werk je hobby is, natuurlijk).

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je 5000e blog, wat een prestatie zeg! Ik hoop dat je nog heel erg lang doorgaat, want het hoort bij mijn dagelijkse routine, om altijd in de ochtend jouw blog te lezen. En ook al reageer ik niet altijd, ik lees echt al heel erg lang mee! Groetjes, Maria

Anoniem zei

Zooooo knap 5000 blogs op rij, super! Ik lees al erg lang mee met je avonturen en het blijft leuk.
Leuk om uit te kijken naar april, reisjes in het vooruitzicht begint vaak met de voorpret.
Groetje van Henny Breedijk.

BiancaMA zei

Oh wauw, je 5000ste blog!!
Ik heb ze lang niet allemaal gelezen, maar de laatste 5-6 jaar (? misschien meer) lees ik ze toch wel heel regelmatig. Ik vind het leuk om te lezen hoe je leeft aan de andere kant van de wereld. Zo ver weg, maar hierdoor ook heel dichtbij.
Blijf lekker schrijven!

En een leuk vooruitzicht in april naar Parijs, dan ben je weer wat dichterbij ;'-)

Anoniem zei

Wow..5000 blogs gefeliciteerd!!! Dit is toch een waanzinnig mooi dagboek, en héél fijn dat wij mee mochten lezen.
Op naar de volgende 5000.
Succes!!!

Groetjes Wilma Loeffen

Tineke zei

Proficiat , een super blogster ben je. Ik geniet er ook van en kan zo het amerikaanse leven toch blijven volgen, ook al woont dochter en gezin er niet meer.
Eet je wel eens knolsederij als vervanger van aardappels? Is best lekker vinden wij.
Wij zijn gezellig met de trein naar een markt geweest en hebben klein museum bezocht met schilders van de Haagse school.

Petra zei

@Eveline - dank je!

Petra zei

@Sally - nee, maar misschien kunnen zij naar Parijs komen. Hebben we nog niet over nagedacht

Petra zei

@Joke - Dank je voor de complimenten!

Petra zei

@Jeanine- Dank je!

Petra zei

@ Sophie - Chris is Amerikaans en nu ze van haar nare man af is wil ze het gemiste reizen inhalen. Ze is in Italie, IJsland en Zweden geweest.

Petra zei

@Sonja - dank je

Petra zei

@Anja - ja, heb er zin in!

Petra zei

@ Petra - ik vind het altijd wel spectaculair, maar kon er niet door slapen gisteravond

Petra zei

@Anja - een paar maanden geleden had ik heel taair (waarschijnlijk niet gaar) kip en daar last van mijn ingewanden van

Petra zei

@ Marion - Inderdaad reizen waar de mogelijkheid is!

Petra zei

@ Maria - ik heb geen plannen om op te houden 😊

Petra zei

@Henny - nou zeker!

Petra zei

@Bianca - ja, eigenlijk had ik Amsterdam moeten voorstellen, maar ik ben dol op Parijs!

Petra zei

@Wilma - ik ga met frisse moed verder

Petra zei

@Tineke - knolselderij heb ik nooit aan gedacht, eens kijken wat ze daar hier van hebben

Charly zei

Gefeliciteerd met je 5.000 ste blog!
Groetjes, Charlotte

Petra zei

@Charlotte - Dank je wel!

Ditty zei

Gefeliciteerd met je 5000 ste blog . Ik heb ze niet allemaal gelezen, maar wel heel veel �� Ik reageer niet vaak, maar ben wel een trouwe volgster! Geniet echt van je Amerikaanse verhalen