Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 06, 2019

Over een gezellige maar heel warme rondleiding

Om tien voor half zeven staan Rick en ik op. We zijn beiden klaarwakker en ik wilde eigenlijk al eerder opstaan, maar heb gewacht tot het licht werd. Het is maar goed dat we zo vroeg op zijn want  om tien over half zeven zijn de dak vervangers er al.

Het geklop begint al meteen en we geven Orion extra medicijnen zodat hij er niet heel zenuwachtig van wordt. Ik ben blij dat ik een rondleiding heb want ik zou er gek van worden! Rick blijft wel de hele dag thuis werken om het allemaal te overzien.

Na mijn ontbijt van zalm en mini komkommertjes maak ik me klaar voor een warme dag in de stad. Ik heb weer een bevroren fles water mee en Rick zet me af bij de metro. Tegen de tijd dat ik bij het Smithsonian station uitstap is die fles water alweer bijna half ontdooid!

Zoals gewoonlijk ga ik even het Smithsonian kasteel binnen om van de toiletten gebruik te maken. Als ik daar uitkom hoor ik mijn naam opeens. Het is A., die mij gegoogled had en me dus herkende. Handig, dan kunnen we vandaag vroeg beginnen.


Buiten wachten haar man L. en hun dochters R. en L. Ze komen uit Amersfoort waar ik naar de middelbare school ging. Het belooft weer een gezellige dag te worden.

We lopen als eerste naar het Washington Monument wat nog steeds gesloten is. Volgens het verhaal gaat het eind deze maand na een sluiting van drie jaar weer open. Er is dan een nieuwe lift en een nieuw bezoekerscentrumpje met veiligheidscontrole.

Na mijn verhaaltje hier verteld te hebben lopen we verder naar het Tweede Wereldoorlog Monument. Het is druk maar lang niet zo druk als in juli. In sommige delen van het land zijn de scholen weer begonnen en dat is te merken.


Via het Vietnam Veteranen Monument lopen we naar het Lincoln Memorial. Na Lincoln op zijn troon te hebben bewonderd lopen we naar het Koreaanse Oorlogsmonument.



Dit monument verveelt me werkelijk nooit. Die beelden spreken zo tot de verbeelding, de angst spat van de gezichten af.

We steken over naar het Tidal Basin en bij het Martin Luther King Jr. monument maken we een pit stop en kopen nieuwe koude flesjes water.

Dan bekijken we Martin Luther King Jr. in zijn monument. Ik moet zeggen dat ik dit het saaiste monument vind al is het natuurlijk wel heel goed dat het er is en wat ze er anders aan hadden kunnen maken weet ik ook niet.

Via het Franklin Delano Roosevelt Memorial wandelen we naar het Thomas Jefferson Memorial. Het is inmiddels weer 32 graden en dat Memorial is dan lekker tochtig. Het is dan ook verleidelijk hier een tijdje te blijven.


Maar we gaan verder en lopen naar de achterkant van het Witte Huis. Daar mogen we niet dichtbij komen dus we kijken van verre. Aan de voorkant mag het wel maar er staan nu hoge witte barrieres tot 2021 omdat ze het hek twee keer zo hoog gaan maken.

Er is ook een flink protest gaande tegen Trump en semi-automatische wapens. Verder zit er een man luid te verkondigen dat blanke mensen maar terug moeten gaan naar hun land, ook een reactie op Trumps uitingen. We vragen ons wel af hoe deze zelf ook blanke man vindt dat hij op de een of andere manier anders is.

Keurig op tijd zijn we bij de Old Ebbitt Grill. Dit restaurant stelt nooit teleur en iedereen is blij met zijn keuze. Ik neem weer de tomatensalade met mozzarella en die is heerlijk. De tomaten smaken alsof ze zo uit de tuin komen en de mozzarella maakt het lekker romig.

Tijdens het eten hoor ik dat ze eigenlijk wel genoeg in de warmte hebben gelopen. Ik stel voor de metro tussen het Witte Huis en het Capitool te nemen en dat wordt dankbaar aanvaard.

 Stiekem ben ik ook altijd blij als mensen dit in de hitte willen doen want we missen niet veel en het scheelt heel wat transpireren.

We lopen dus naar het McPherson Square station en zes haltes later stappen we bij Capitol South uit.

 Voor het Capitool vertel ik over dat gebouw. Morgen hebben ze daar een rondleiding geboekt dus dan zullen ze er nog meer van zien.

Zoals meestal eindigen we in de Library of Congress. Daar laat ik onder anderen de grote leeszaal zien en Thomas Jefferson's bibliotheek zoals hij die in Monticello, zijn landgoed, had opgezet. Zij zijn net bij vrienden in Charlottesville geweest waar Monticello ligt dus het zegt ze wel wat.



Als laatste bekijken we een van de originele Gutenberg bijbels, het vroegere kantoor van de bibliothecaris en natuurlijk de oudste kaart van de Verenigde Staten uit 1784. Die kaart vind ik zo knap, alles met landmeten gedaan en toch zo accuraat.

Dan is de rondleiding afgelopen en lopen we gezamenlijk terug naar de metro. Daar nemen we afscheid maar ik ben inmiddels Facebook vrienden met A. dus zo houden we dan nog contact. Ik blijf dat leuk vinden na zo'n volle dag met elkaar.

Hun trein komt eerst en ik zwaai ze uit. Mijn trein komt twee minuten later en ik sms Rick dat ik op weg naar huis ben. Hij staat me in Vienna dan ook al op te wachten. Heel fijn, want misschien is het de jet lag nog maar ik ben heel moe en kan geen minuut meer in de hitte wachten.

Het dak is inmiddels bijna klaar en ziet er goed uit. Rick heeft het speeltuintje in de achtertuin ook vrijwel helemaal met de grond gelijk gemaakt. Alleen ziet Rick onze satellietschotel niet meer. Ook zijn antenne voor satelliet radio is verdwenen.

Foto's die Rick vandaag maakte van het werk aan ons groene dak

Een beetje in paniek belt hij de supervisor van het hele project en dan blijkt dat beiden weggegooid zijn. Oeps! Gelukkig vergoeden ze de nieuwe wel en als ik Ricks satelliet radio antenne weer op Amazon.com vind is zijn paniekaanval over.

Boos is Rick er wel over want hij had alles zo duidelijk uitgelegd. Maar ja, iedereen heeft als hoofdtaal Spaans, behalve die supervisor. Het was kennelijk toch te ingewikkeld. Maar ik ben ervan overtuigd dat het allemaal goed gaat komen.

Na deze lange dag bestellen we eten om op te halen. Rick heeft zin in Mexicaans en ik bestel sashimi van Sushi Yoshi. Na de hele dag in de hitte smaakt koud eten het best.

Intussen dondert het vervaarlijk om ons heen, maar wij krijgen geen spatje regen dus kunnen niet uitproberen of het dak goed is. Het ziet er nu ook naar uit dat ik morgen de planten buiten water zal moeten geven.

Vanavond hebben we dus geen satelliet tv, maar we hebben veel shows opgenomen en anders kunnen we op onze laptop kijken. Ik denk dat ik mezelf net als gisteren moet dwingen om tot na achten op te blijven want ik heb nu al zin in mijn bed!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat slordig dat ze de schotel en antenne gewoon weggooien!
Fijn dat de rondleiding weer geslaagd was.
Fijne woensdag!

Sonja zei

Trump en zijn hekken, vreselijke man. Wat slordig dat ze jullie spullen gewoon hebben weggegooid. Moest wel lachen dat Rick blij was dat je dezelfde vond ...

Marion2 zei

Wat een gezellige rondleiding weer. Ik kan me voorstellen dat je het zo leuk vindt
om te doen.

Jullie dak is erg mooi geworden! En fijn dat Rick de honneurs waarnam. Ik zou helemaal gek worden op zo'n dag.

Petr@ zei

Klonk weer als een leuke rondleiding. Grappig hoe hetzelfde rondje toch nooit exact hetzelfde is, natuurlijk alleen al door de verschillende mensen die je rondleidt.

Pff niet handig van de dakdekkers om de spullen weg te gooien. Gelukkig weer makkelijk op te lossen maar snap Rick zijn boosheid wel.

BiancaMA zei

Wat een oelewapper eigenlijk die supervisor, als Rick het hem duidelijk heeft uitgelegd.
Maar het dak ziet er mooi uit!

Je rondleiding klinkt weer gezellig en geslaagd.

Petra zei

@Anja - Zeker, Rick was er niet blij mee!

@Sonja - Inderdaad, verschrikkelijke man.

@Marion - Ik ook, blij dat ik weg kon!

@Petra - Inderdaad toch iedere keer weer anders, de rondleiding

@Bianca - We zijn straks het groene huis, ik zal als het helemaal klaar is wel een foto plaatsen.