Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 22, 2019

Over nog een laatste luie door de weekse middag bij het zwembad

Dit keer maakt Alexa ons om zeven uur wakker. We lagen er gisteren op tijd in dus zijn goed uitgerust. Dit wordt voorlopig de laatste dag van de hittegolf en waarschijnlijk de laatste dag boven de 32 graden dit jaar (maar je weet nooit).


Natuurlijk wil ik daar optimaal van genieten. Ik eet mijn ontbijt buiten op het deck en ga dan weer een uur op de plaats hardlopen. Als ik mijn stappen bijeen heb vermaak ik me op het deck met het komen en gaan van de kolibries en de vele vlinders, die langs komen vliegen. Het lijken er meer dan andere jaren dus dat is goed.

Saskia is intussen bezig haar schoolboeken te kopen en ik maak elektronisch geld over daarvoor. Vroeger ging dat toch een stuk moeilijker! Haar laatste semester is begonnen, in december is haar graduation. Ze is zo blij bijna klaar te zijn met haar bachelors. Ze weet nog niet waar ze verder zal gaan voor haar master.

Voor mijn lunch bestel ik de poke bowl van Lei'd. Er staan files op de snelweg dus ik neem de sluipwegen erheen. Op de radio hoor ik dat we de dubieuze eer hebben op Los Angeles en San Francisco na het drukste verkeer in het land te hebben. De gemiddelde tijd in files hier is bedraag 102 uur per jaar!

De poke bowl is weer smikkelen geblazen. Als ik klaar ben met eten doe ik zonnebrandspray op en loop naar het zwembad.

Dit wordt de laatste volle door de weekse middag die ik er dit seizoen door kan brengen. Misschien gaan we nog de komende paar weekends, maar volgende week gaat het bad pas om vier 's middags open. Het water voelt weer heerlijk aan. Ik dobber iedere drie kwartier een tijdje, terwijl de kinderen het bad uit zijn.


Tegen drieen komt Susan met het jongetje waar zij op past. Ik ken Susan al vele jaren, haar dochter Sarah is Katja's leeftijd en die meisjes waren al op de basisschool vriendinnen (helaas is de vriendschap nu helemaal verwaterd).

We praten gezellig bij over Sarah's bruiloft volgende maand en over het reilen en zeilen van onze andere kinderen en onszelf. Zo is het opeens kwart voor vijf en haast ik me naar huis. Daar laat ik Orion uit en ga dan op Chris wachten, die me komt ophalen voor het maandelijkse happy hour.

We gaan weer naar Red Galanga en er is vanavond een goede opkomst. Maar liefst zeven dames komen en het wordt een zeer geanimeerde borrel. We praten over van alles en nog wat en het eten is ook weer heel goed. Mijn sashimi wordt mooi gepresenteerd en is super vers.

Pas na zevenen nemen we afscheid. Rick staat me al op te wachten en zo eindigt weer een dag met een sterretje.

5 reacties:

Anja L. zei

Alweer zo’n heerlijke dag! Jammer dat het zwembad alweer bijna dicht gaat.
Fijne vrijdag, we stappen vanavond op de boot naar Engeland. Lekker vakantie vieren in Schotland.

Petr@ zei

Wat een heerlijke dag met alleen maar leuke dingen, op het betalen van de schoolboeken na dan ;).
Komt Saskia na het halen van haar bachelor weer naar huis of kan ze in januari eventueel al beginnen aan haar master?

Sophie zei

Wat een lekkere relaxte dag! Fijn zo'n echte zomerse dag nog.

Marion2 zei

Heerlijke dag zo!

Wij krijgen nog een paar dagen mooi weer. Mogelijk wordt het 30 graden en
daarom wordt het Nationaal Hitteplan in werking gesteld, haha.

Ik weet nog een leuk woordspelletje: Lingo. In het verleden was de app waardeloos,
hopelijk is het inmiddels verbeterd.

Petra zei

@Anja - Veel plezier!

@Petra - Ik zie Saskia niet thuis komen wonen. Maar we hebben het daar nog niet over gehad.

@Sophie - Ja, vandaag wel even minder!

@Marion - Ik ga kijken hoe de app is. Ben inmiddels verslaafd aan Kryss.