Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 08, 2019

Over verder werk aan ons dak en weer tv!

Volgens Fitbit heb ik 8 uur en 35 minuten geslapen als ik om vijf voor zeven opsta.  Het doel is acht uur dus dat heb ik ruimschoots gehaald. Ik voel me dan ook goed uitgerust.

Als ik beneden kom heeft Rick de koffie al aan het pruttelen. Ik besmeer een cracker met brie en snijd een paar mini komkommers in reepjes. Het onweer van gisteren heeft de vochtigheid verdreven en we eten gezellig op het deck.


Daarna begin ik mijn hardlopen op de plaats en Rick blijft thuis om op de Directv, ons satellietbedrijf, te wachten. Terwijl Rick even een Starbucks voor zichzelf aan het halen is gaat de deurbel. Het blijkt dat vandaag ook onze dakgoten worden vervangen.

De rest van mijn buiten hardlopen gaat dus niet door en ik neem Orion mee naar boven om mijn sporten op de elliptische machine af te maken. Op sommige dagen duurt dat uur zo lang en vandaag is er een van.

Als ik klaar ben is het alweer tijd me klaar te maken voor mijn halve uur personal training. Onderweg ga ik langs de bank waar ik mijn verdiensten van de afgelopen weken op mijn rekening zet. Het is zowaar $20 meer dan ik had geteld. Altijd leuk om op gunstige wijze verkeerd te tellen.

Bij Anytime Fitness heeft Sharon weer een unieke routine voor me. Zo raken mijn spieren niet gewend aan telkens hetzelfde en ik ook niet. Het halve uur vliegt dan ook weer voorbij.

Op weg naar huis haal ik boodschappen bij Whole Foods. Daar zie ik Nelly, die ook een Aussie heeft, Cooper. We praten even bij over de honden want ook die van haar heeft een gebruiksaanwijzing. Ik ben wel blij te horen dat Orion niet de enige is, al wist ik dat eigenlijk al.

Inmiddels wordt de satellietschotel gemonteerd en lopen Rick en de technicus door het huis. Daarom zit Orion tot zijn grote ongenoegen in zijn bench. Ik vind zijn geblaf heel zielig maar loslaten is geen optie.

Een buurman komt speciaal langs om te zeggen hoe mooi hij ons groene dak vindt. Hij heeft spijt niet avontuurlijker te zijn geweest met de kleur.  Ook het dak dat vandaag vernieuwd wordt is saai donkergrijs.

Rick en ik begrijpen niet dat mensen alleen die saaie kleur willen. Er is lichter grijs, er is grijs met bruin (hebben onze buren, ook wel mooi), blauw, groen, dus, maar bijna iedereen koos toch weer dat saaie donkergrijs.

Voor mijn lunch haal ik een poke bowl van Lei'd Poke. Ik stel voor ook wat voor Rick te halen, maar hij wil liever wachten tot alles met de satelliet goed is. Deze poke bowl zou ik wel iedere dag kunnen eten!

Aangezien Rick me niet nodig heeft maak ik me klaar voor het zwembad. Daar vind ik weer een ligstoel onder een parasol. Het is heel rustig nu het zwemteam klaar is. In augustus gaan daardoor veel mensen op vakantie. De hele middag zijn er hooguit twintig mensen aanwezig.

Rick heeft een abonnement genomen op Dutch, the Magazine, en dat las hij in het vliegtuig. Het zag er heel interessant uit dus ik lees het nu. Er is een artikel over Rembrandt en over Vlissingen, waar ik eigenlijk niet van weet of ik er ooit geweest ben. En een heel interessant verhaal over van der Donck, van wie ik nog nooit heb gehoord. Een aanrader, niet alleen voor Engelstaligen geinteresseerd in Nederland.

Het water is lekker koel en af en toe zwem ik wat baantjes. Verder heb ik een nieuw grappig boek van Mary Kay Andrews. Voor ik het weet is het kwart over vijf en lees ik op mijn telefoon dat ik over tien minuten happy hour met Sara heb!

Dat is me compleet ontgaan en gauw schrijf ik haar een berichtje daarover. Sara is het gelukkig ook vergeten dus we verzetten het naar volgende week donderdag. Ik moet echt beter worden in afspraken op mijn telefoon zetten en niet pas tien minuten voor de aanvang eraan herinnerd worden!

Thuis maak ik onze meerkleurige tomaten, augurk en olijvensalade. Daar hebben we crab cakes en bloemkoolpuree bij als avondeten. Alleen ziet Orion kans een van de crab cakes te stelen terwijl Rick en ik niet opletten. We zijn beiden te laat om hem te redden. Gelukkig zijn er nog worstjes over van gisteren en Rick offert zich op en eet die in plaats van een tweede crab cake.

Dan gaat Rick de laatste stukken van het speeltuintje in stukken snijden zodat ze mee kunnen met de vuilnis morgen. Ik ga genieten van de tv met mijn voeten omhoog. Wat een lekkere rustdag was dit!

8 reacties:

Sally zei

ojee wat een boef is die Cosmo toch. Ben trouwens erg benieuwd naar het groene dak. Wellicht kun je er (nogmaals) een foto van maken? Lekker zo die rust bij het zwembad. Nog even en dan staat hier de zon hoog genoeg dat deze weer bij ons zwembad schijnt en kan ik ook weer liggen en baantjes trekken.

Sally zei

Oops Orion natuurlijk. Hoe kom ik nou op Cosmo???? Sorry

Petr@ zei

Het groene dak is mooi maar ik moet zeggen dat ik het donkergrijze ook erg mooi vond, zeker niet saai!
Maar ik kan me voorstellen dat het 'gewoon' wordt als je het dagelijks ziet.

Jammer dat je happy hour met Sara hebt gemist. Aan de andere kant heb je nu nog wat in het verschiet.

Anoniem zei

Een tip: je kan in de kalender van je telefoon aangeven hoe lang van tevoren je een reminder van je afspraak krijgt: een dag, een uur, 30 min etc.
Dat werkt erg goed voor mij!

Anja L. zei

Die tip wou ik ook net geven, voor bepaalde afspraken zet ik hem meestal op een dag van te voren.
Ik ben ook wel benieuwd naar de kleur van jullie dak en het verschil met de buren die grijs hebben.
Wat een slimme donder is Orion toch.
Fijne vrijdag!

Marion2 zei

Ik snap wel dat mensen voor het veilige grijs gaan. Vooral ook als het voorheen naar je zin was. Je kunt het niet veranderen als het resultaat tegenvalt. Maar jullie groene dak is echt mooi. Wel balen dat er nog het gedoe was met de satellietontvanger.

Ik kende het tijdschrift niet. Het ziet er goed en interessant uit. Erg leuk dat Rick zo geïnteresseerd is in jouw achtergrond.

Tineke zei

Ik lees nu 'Pelgrim langs Tinker Creek' van Annie Dillard , speelt in Virginia, ken je het?
Hier weer heerlijk nederlandse temperaturen met regelmatig zonnige dagen; genieten.
Deze week dagje Delft gedaan met dochter, heel mooie stad en interessante bezoek aan 'porceleine fles' gebracht.
Dochter heeft reunie met ambassade mensen in Zeeland, het blijft toch een hecht groepje.
Verder lekker in de tuin rommelen, staat er weer heel mooi bij, diverse planten gekocht om her en der wat in te vullen.

Petra zei

@Sally - Rick noemt Orion ook nog weleens Cosmo.

@Petra - Misschien doet dat donkergrijze me teveel denken aan de saaie grijze daken van het dorp waar wij in Nederland woonden.

@Anoniem - Ja, weet ik, maar het is automatisch 10 minuten en ik vergeet het vaak te veranderen.

@Anja - Ik zal na morgen als het hopelijk allemaal af is foto's maken.

@Marion - Zoals ik al aan Petra schrijf had het verschrikkelijke dorp waar wij in Nederland woonden ook alleen maar grijze daken, misschien dat het daarom zo vreselijk saai vind

@Tineke - Nee, ken ik niet, bedankt voor de tip!