Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 30, 2019

Over de eerste regenachtige dag na een kurkdroge september

Het is somber buiten en Rick staat keurig met zijn wekker op, maar ik heb wat meer moeite. Niet heel veel want om half acht ben ik ook beneden. Rick heeft mijn koffie al klaar en ik drink dankbaar een mok. 

Voor mijn ontbijt pocheer ik een ei in de magnetron en was wat mini tomaatjes en mini komkommertjes. Ik strooi er wat Aromat en peper over en het is een lekker ontbijt. Dan dwing ik mezelf om naar boven te gaan voor mijn cardio. 

Het is vaak afzien maar na iets meer dan een uur heb ik mijn tienduizend stappen bijeen en voel me toch beter. Zo'n regendag is altijd funest voor mijn spieren. Die beweging helpt nog steeds erg. 
Dan maak ik me klaar om naar Anytime Fitness te gaan voor mijn enige personal training sessie deze week. Sharon gaat donderdag naar Nashville. Ook de twee komende weken zal het waarschijnlijk bij een keer per week blijven. Iets is beter dan niets zullen we maar denken. 

Het halve uur gaat weer vlot voorbij en inmiddels regent het flink. Ik ben blij dat ik mijn paraplu meeheb! Na mijn douche kleed ik me voor het eerst in lange tijd in lange broek en lange mouwen. Het is twintig graden maar dat voelt koud na alle hitte van de afgelopen weken. 

Voor mijn lunch ga ik naar Zoe's Kitchen waar ik me de bloemkoolrijstbowl met zalm weer goed laat smaken. Dan haal ik benodigdheden voor het avondeten bij The Fresh Market en Giant. Rick zal deze week weer een paar avonden op reis zijn dus vanavond is een van de weinige avonden dat we thuis zullen eten. 

Als ik thuiskom tref ik Orion in zijn bench, terwijl ik zeker weet dat ik hem los heb gelaten met een Kong. Dan bedenk ik me dat ik eerst een rondleiding zou hebben vandaag, maar die werd geannuleerd en ik ben vergeten Lorraine dat te laten weten. Oeps!
Na mijn boodschappen thuisgebracht te hebben ga ik naar Michaels. Orion mag mee in de van want het is daar koel genoeg voor. Hij vindt dat altijd heerlijk.

Bij Michaels zijn veel Halloween spullen al uitverkocht en zijn de kerstspullen alweer volop aanwezig (zie tweede foto op de achtergrond). Ik vind er nog een paar leuke dingen voor Fairyville en nog een laatste spinnenweb. Die hoop ik morgen als het weer droog is te gaan ophangen.



Al een tijdje wil ik Zentangle weer opnemen en deze regenachtige middag is daar perfect voor. Na wat zoeken besluit ik een spinnenweb te gaan "zentanglen". Het is best groot en het duurt drie uur voor ik alle hokjes heb ingevuld! Het resultaat is zoals altijd weer leuk.

Als Rick thuiskomt maakt hij ons maal van zalm en garnaal cakejes, bloemkool tots en spinazie. Het smaakt voortreffelijk. We zijn dol op die cakejes van The Fresh Market. De pijn maakt me moe dus de voeten gaan omhoog en de tv aan. Morgen komt de zon weer gelukkig.

2 reacties:

Anja L. zei

Hier zijn de tuincentra ook bezig om hun kerstafdelingen op te tuigen, Halloween speelt hier niet zo.
Is Rick al in zijn nieuwe functie begonnen?
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Anja - Ja, al een aantal maanden, tot nu toe is hij er erg blij mee.