Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 05, 2019

Over een dagje pijn en moe zijn

Ricks wekker gaat om tien over zeven af en we staan tegelijkertijd op. Ik ben blij dat mijn schema tegenwoordig vroeger opstaan is want zo brengen wij ook nog een paar extra uren samen door. Rick heeft natuurlijk mijn koffie alweer aan het pruttelen.

Voor mijn ontbijt maak ik een bordje met de overgebleven zalm en vleeswaren van twee avonden geleden. Daarbij heb ik mini tomaatjes met wat uit Zwitserland meegenomen Aromat. Ik was daar altijd dol op en nog steeds maakt het de tomaatjes extra lekker.

Als ik naar boven loop voor mijn uur op de elliptische machine belt mijn zus. Een grote dag voor haar (en mijn neef en nichtjes) vandaag. De scholen zijn begonnen en mijn jongste nichtje gaat nu naar middle school, mijn oudste nichtjes naar high school en mijn neef is aan zijn senior (laatste) jaar high school begonnen.

Volgend jaar gaat hij dus al naar college en zal voor mijn zus en zwager ook weer een heel nieuwe tijd beginnen.  Het lijkt wel gisteren dat we naar Massachusetts reden om mijn jongste neefje te ontmoeten!

Door het telefoongesprek gaat het uur op de elliptische machine snel. We krijgen vandaag en morgen wat mee van Dorian. Hier zal het alleen bewolking, hardere wind en hooguit een buitje zijn, maar ik voel de lagere luchtdruk en heb veel pijn.

Sharon houdt het halve uur personal training dus vrij licht en gebruikt haar massage apparaat na afloop op mijn rug. Ik ben blij dat mijn cardio er al opzit en ik nu dus niets meer "hoef".


Na wat Pokemon Go gespeeld te hebben ga ik naar de Fresh Market. Daar haal ik wat ingredienten voor ons avondmaal en bij Giant haal ik de rest. Daar maak ik ook mijn maandelijkse thema foto, het thema is Patronen.

Ze zijn hier in de herfst helemaal weg van alles pompoen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in die smaak kopen. Ik vind er helemaal niets aan!

Thuis heb ik helemaal geen energie over. Ik speel wat spelletjes op mijn telefoon en haal een poke bowl van Lei'd Poke als lunch. Dan begin ik aan het tweede boek in de serie van Barbara Freethy waarvan ik gisteren het eerste boek uitlas.

In mijn hangmatstoel is het goed toeven. Het is een graad of 27 en er staat een lekker briesje. Ik sta alleen op om af en toe mijn benen te strekken. Tegen de tijd dat Rick thuiskomt heb ik het boek bijna uit (en bij dit schrijven helemaal)!

Rick heeft slecht nieuws uit Michigan. Ricks vaders vriendin Carol is gevallen en heeft haar heup gebroken. Ze moet geopereerd worden. Carol is 82 en heel vief voor haar leeftijd dus we hopen dat ze sterk genoeg is hier bovenop te komen.

Rick maakt het eten wat ik vandaag kocht. We hebben garnalen en spek burgers uit de oven en daarbij asperges en bloemkoolpuree. Die burgers zijn voor herhaling vatbaar. De Fresh Market heeft zo interessante dingen.

Nu is het voeten omhoog en ik ga het niet laat maken. Soms zijn mijn blogs vast heel saai, maar vandaag moest ik even pas op de plaats houden!

10 reacties:

Anoniem zei

Op 82 jarige leeftijd een heup breken is niet niks. Misschien geven ze haar wel een nieuwe heup.
Sterkte voor haar.
Groeten van Hilde uit B.

Petr@ zei

Saai blog? Nee hoor, gewoon het dagelijks leven!

Wat naar voor Carol. Een heup breken is niet niks, zeker niet met 82 jaar. Hopelijk blijft ze na de operatie zo vief!

cees zei

weet je die saaie blogs zijn juist leuk, altijd leuk een foto erbij, en het geeft mij het idee dat er meer mensen zijn die zo af en toe gewoon een saaie dag hebben. Die hebben we volgens mij allemaal maar hier is het net of iedereen alle dagen veel doet en van alles meemaakt, dan denk ik goh wat ben ik saai, maar als ik jou dan lees denk ik, zie je wel meer mensen die gewoon een rustige dag hebben zo af en toe. Dank je wel voor iedere dag het blog.

Anja L. zei

Geen saaie blog hoor, zo gaan de dagen nu eenmaal.
Wat een pech voor Carol, ik hoop voor haar en je schoonvader dat ze goed hersteld.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Helemaal niet saai hoor, altijd leuk om te lezen. Hoop inderdaad dat Carol goed hersteld, op die leeftijd is dat toch altijd maar afwachten. Groetjes, Maria

Inge zei

Helemaal niet saai! Niet leuk voor je om pijn te voelen met de lagere luchtdruk - ik moet eerlijk bekennen dat ik sinds gisteren ook weer meer pijn voel. Volgens mij heeft het ook iets met de luchtdruk te maken bij mij, de kinesiste vermoedt artrose in mijn ruggewricht. Hopelijk een snel herstel voor Carol ook, niet fijn om op die leeftijd je heup te breken! Lieve groetjes, Inge

Anoniem zei

Oef, wat vervelend, jij die nare pijnen en Carol met een gebroken heup.
Sterkte.
Groetjes, Bea

Marion2 zei

Saai? Jouw blogs? Nou, echt nooit!

Heel veel beterschap!

Anoniem zei

Heb nog nooit geen ene saaie blog van jou gelezen Petra.
Heb alleen maar bewondering voor je schrijfkunst..het leest zo makkelijk weg.
Zelf zie je dat misschien anders,maar zo gaat dat met veel dingen.
Erg voor Carol dat ze de heup gebroken heeft...hopelijk op een spoedig herstel.

Voor jou Petra,hoop dat je pijn gauw minder word voor je..
Valt ook niet mee,om dat iedere dag te voelen...

groetjes en een mooi weekend!
Joke

Petra zei

@Hilde - Ze hebben haar inderdaad een nieuwe heup gegeven.

@Petra - Ze liep vandaag al even met haar nieuwe heup!

@Cees - Als je het zo bekijkt is het goed ja.

@Anja - Het ziet er goed uit op het moment.

@Maria - De prognose is gelukkig goed.

@Inge - De luchtdruk heeft echt invloed, zeker ook op artrose.

@Bea - Dank je!

@Marion - Dank je!

@Joke - Dank je en jij ook!