Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 25, 2019

Over herfstdecoraties en happy hour

Als Ricks wekker om zeven uur afgaat hebben we allebei wat moeite met opstaan. De zon is nog maar net op en dat maakt het donkerder in de kamer. Maar een half uurtje later zijn we beiden beneden.

Het is maar twaalf graden wat buiten ontbijten te fris maakt. Het kwik zal wel weer tot tegen de dertig graden oplopen vanmiddag maar 's nachts wordt het dus vrij koud. Mijn ei, tomaatjes en komkommer gaan er weer goed in.

Als het goed is zal tussen acht en negen de wasmachine monteur komen. Ik begin toch maar aan mijn op het deck hardlopen en heb zo niet door dat het al ver na negenen is en ik nog niets heb vernomen van de monteur.

Dit is nu de derde keer dat ze hun afspraak niet nakomen. Ik bel ze op en hij had inderdaad tussen acht en negen moeten komen. Nou, ik heb niemand gezien. Nu wordt het tussen een en twee morgenmiddag. Ik heb laten weten dat ik dit niet op prijs stel en nu krijg ik $15 korting. Maar dan moet de goede man wel eerst komen opdagen.
Ondanks het nog warme weer heb ik vandaag wel zin om de herfstspullen van zolder te halen. Eerst hang ik de voordeurhangers en herfst minivlaggetjes buiten. Dan begin ik met binnen en het ziet er al weer gezellig uit. De warme kleuren van de herfst maken het heel gezellig.

Intussen is het lunchtijd en heb ik enorme zin in een poke bowl. Ik denk eerst de snelweg te nemen, maar die doet zijn bijnaam "de parkeerplaats van DC" weer eens aan. Aan beide kanten staat het verkeer vast.  Dan neem ik de bijwegen maar.

Op het deck geniet weer hapje voor hapje van de super lekkere poke bowl. Ik bedenk me dat ik de kolibrietjes gisteren en vandaag niet gezien heb. De nectar blijft ook op hetzelfde niveau. Het lijkt erop dat mijn gevederde vriendjes ondanks het warme weer al weggetrokken zijn. Ik ga ze missen!

Na het eten rijd ik naar de Giant waar ik een boodschappenlijstje afwerk. Ze hebben gek genoeg geen cocktailsaus. Alle drie de merken zijn uitverkocht. Ik vraag me af of er een feest was of zo, want wie wil nou al die cocktailsaus.

Giant heeft ook geen chrysanten meer dus die koop ik bij Whole Foods. Daar zijn ook weer zulke mooi gekleurde pompoentjes. Ik wil binnenkort weer herfstfoto's gaan maken ergens. Thuis zet ik de chrysanten voor het huis. Ze zitten nog helemaal in de knop maar zullen wit gaan bloeien.
Dan is het tijd om van het mooie weer te gaan genieten. Met mijn Kindle zoek ik mijn hangmatstoel op en lees verder in mijn boek. Orion ligt bij me en moet af en toe blaffen, aan weerszijden van ons blaffen de honden constant en daar moet Orion toch echt weleens op antwoorden kennelijk.
Om half zes komt Chris me ophalen voor het maandelijkse happy hour bij Red Galanga. Vanavond zijn we met zijn zessen en dit keer kennen we elkaar vrij goed. 

Carolyn kondigt meteen aan dat ze haar man heeft verlaten. Ik ben daar niet verbaasd over want ik voelde het de afgelopen maanden al aankomen. 

Het is wel erg dat de helft van onze tafel gescheiden is en allemaal minder dan vijf jaar geleden! Net alsof iedereen wachtte tot de kinderen oud genoeg waren. In alle drie de huwelijken zag ik al heel lang problemen, maar het is natuurlijk niet makkelijk om na zo lang de knoop door te hakken. 
Het eten is weer voortreffelijk en mooi gepresenteerd

Het wordt weer een gezellige avond en pas om half acht nemen we afscheid. Chris brengt me naar huis en we moeten nodig weer eens samen bijkletsen. Chris heeft het gedurende haar schooljaar zo druk! 

Dit happy hour blijft gezellig. Iedereen bedankt me altijd voor het organiseren, maar ik hoef enkel een Facebook evenement aan te maken en dat is het. Ik ben blij dat er altijd weer mensen komen opdagen!

5 reacties:

Petr@ zei

Ziet er weer gezellig uit, de herfst decoratie. Gelukkig heb je de het bijpassende weer nog niet.

Leuk dat Happy Hour weer goed bezocht werd.

Hopelijk komt de wasmachine monteur vandaag wel.

Anja L. zei

Ik zal duimen dat de monteur vandaag wel komt. Wat een gedoe zeg!
Je huis ziet er weer gezellig uit. Hier is het wel herfstweer alleen is het nog niet koud.
Gezellig dat er weer genoeg mensen waren op het happy hour.
Fijnedonderdag.

Marion2 zei

Wat een gezellige herfstversieringen heb je aangebracht. De voordeur is echt een plaatje.

Ik wist niet dat kolibries trekvogeltjes zijn. Ongelooflijk wat er in het kopje
van zo'n klein beestje zit.

Tineke zei

Wij hebben de herfsttafel ook weer ingericht, heel sfeervol. Ik heb in de tuin een crissant van vorig jaar over gehouden, die gaat nog bloeien.
Ik ben blij dat we hier geen blaffende buurhonden hebben.
Het bijpassende herfstweer is hier ook aangekomen.

Petra zei

@Petra - Het zal nog een week zo warm blijven en daarna wordt het zo te zien een stuk koeler.

@Anja - Hij is geweest, hallelujah!

@Marion - Kolibries trekken niet altijd maar wij zitten noordelijk genoeg dat ze het helaas wel doen.

@Tineke - Soms zijn die honden om gek van te worden, maar ja, Orion doet ook weleens mee dus ik kan niet klagen.