Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 27, 2019

Over een bezoek aan de mooie Meadowlark Gardens

De wekker gaat om zeven uur, maar we blijven beiden tot half acht liggen. Ik ben benieuwd of ik het vroege opstaan vol kan gaan houden als het weer koud is. Ik wil het wel want ik voel me beter bij vroeg naar bed vroeg op. 

Na een ei, kerstomaatjes en mini komkommertjes als ontbijt te hebben gegeten begin ik aan mijn op de plaats hardlopen het deck. Het is 18 graden en dus een aangename temperatuur om te bewegen. Het gaat goed en snel want na iets meer dan een uur laat Fitbit zijn vuurwerk al zien. 
Nu het weer wat koeler is haal ik Orions tuinspeeltjes uit de schuur. Hij vindt het door de tunnel gaan heel erg leuk, maar het over een staaf springen minder. Hij kan het heel goed, wat kan die hond hoog springen! Alleen vindt hij het af en toe wel goed geweest en loopt onder de staaf door, mij vervolgens trots aankijkend en toch vindend dat hij een snoepje heeft verdiend.

Voor mijn lunch rijd ik naar Lei'd Poke. Dit keer gaat het wel spoedig via de snelweg. Omdat ik na het eten verder wil eet ik de poke bowl buiten aan een van hun picknicktafels op. Het is zalig weer en daar wil ik vanmiddag gebruik van maken door Meadowlark Gardens te bezoeken.

Daar betaal ik de $3 entree voor senioren en loop het park in. Dit keer loop ik als eerste naar de vlindertuin in de hoop er monarch vlinders te zien. Ik las gisteren een naar artikel dat er duizenden dode monarch vlinders gevonden zijn op een eiland in Maryland niet ver hiervandaan. 

Vorig jaar hadden we er tenminste drie op onze vlinderstruik maar dit jaar heb ik er alleen een paar langs zien vliegen. Ik ben dus helemaal blij als ik er een zie, die ik mooi kan fotograferen. Verder zoemen de bijen om me heen en maak ik daar ook een aantal foto's van.  













  Als ik verder loop naar een van de meren zie ik vier zonnende schildpadjes. Dan open ik mijn Pokemon Go spel want dit is een heel goede plek om te spelen.
Er is hier namelijk een Koreaanse tuin met een tempel en allemaal beelden e.d. Al die dingen zijn Pokestops of gyms. Ik speel dus een tijd en ga dan verder met mijn wandeling.


Aan een van de meertjes vind ik een bankje in de schaduw want het is zo'n graad of 27 en dus te warm in de zon. Ik blijf een tijdje genieten van de rust en het uitzicht tot ik houten billen krijg van het bankje. Jammer dat ze hier geen hangmatten hebben, daar zou ik uren in kunnen liggen.
Het park heeft drie meertjes en ik loop rond alle drie. De meeste bomen zijn nog groen maar hier en daar beginnen ze te verkleuren. Het hoogtepunt hier zal pas eind oktober zijn dus we hebben nog even te gaan.



Na een paar uur ga ik terug naar de van. In het centrum van Vienna haal ik eerst medicijnen op van Walgreens en koop dan bij de ernaast gelegen Petco een nieuwe zakje trainingssnoepjes voor Orion. Als laatste gooi ik het DRAAKJE vol bij de Shell voor $2,65 per gallon. Hij kan weer even vooruit.

Thuis rent Orion weer eens ouderwets langs het hek met Mia. Daar was het ook een tijd te warm voor. Zo heeft hij vandaag heel wat beweging gehad en nu heb ik geen hond meer aan hem!

Voor ons avondeten gaan Rick en ik naar B Side. Daar worden we als oude bekenden begroet. We bestellen gegrilde bloemkool als groente en natuurlijk een plank met hun overheerlijke charcuterie als maaltijd. Intussen kijken we een paar films en luisteren naar de Beatles.

Terwijl we eten krijgen we een WhatsApp dat mijn oudste tante is overleden. Tante Liesbeth was een van de tantes waar ik redelijk veel contact mee had. De laatste jaren verwaterde dat, maar toen wij in 2015 in Nederland waren hebben we haar gelukkig nog gezien. Het is te duur om naar de begrafenis te gaan dus we zullen bloemen sturen.

Het is een goed begin van het weekend. Op de terugweg zien we ook nog een heel mooie zonsondergang en ontmoeten we de nieuwe Deense dog van de buren. Jarenlang hadden ze geen honden en nu hebben ze er drie!

Iedereen een heel fijn weekend gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Gecondoleerd met het verlies van je tante.
Meadowlark gardens lijkt me een heerlijke plek om een middag door te brengen.
Fijn weekend!

Marion2 zei

Gecondoleerd met het verlies van je tante. Vervelend, maar heel begrijpelijk
dat jullie niet naar de begrafenis kunnen.

Schitterende foto's van de bloemen en vlinders. Ze kunnen zo op een kalender.

Anja zei

Gecondoleerd met het verlies van je tante.
Ik heb heel wat fijne uurtjes in Meadowlark doorgebracht. Daar zou ik nog wel
een keer rond willen wandelen en dan ook nog even bij Michaels rondneuzen.

Anoniem zei

Wat wonen jullie toch in een schitterend gebied.
Gecondoleerd met je tante.
Fijn weekend, Bea

Anoniem zei

sterkte met het verlies van je tante.
Wat leuk dat je zo goed Pokemon kunt spelen daar in dat park. Ik ben zo blij dat we 'friends' zijn in het spel, en ik verheug me altijd om te zien waar je de gift vandaar stuurt om te zien of het herkenbaar is met de verschillende plekken in jouw blogs altijd. Wij waren 1e week van september op vakantie in aruba, en ik heb toen geprobeerd je zo vaak mogelijk te sturen voor de herkenbaarheid, omdat ik weet dat je altijd graag naar Aruba op vakantie ging. Leuk, ik hoop dat we nog vaak elkaar pokemon-gifts zullen sturen. Nikie28

Petra zei

@Allemaal - Dank voor de condoleances

@Anja - Meadowlark is heel rustgevend.

@Marion - Het is een genot ze te fotograferen.

@Anja - Ik moet nodig weer naar Michaels voor misschien wat leuke Halloween spullen

@Bea - De natuur hier is inderdaad heel mooi

@Nikie - Ik vond die Arubaanse cadeautjes erg leuk! De vorige keer dat we er waren was Pokemon Go net uit en Aruba zat er nog niet bij.