Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 12, 2019

Over een kapbeurt en nog een heel hete september dag

Rick en ik hebben vannacht beiden niet goed geslapen. Mijn Fitbit geeft aan geen constante hartslag te hebben kunnen meten om mijn slaappatroon bij te houden. Wellicht omdat ik het gevoel heb de hele nacht wakend te hebben gedroomd. 

Als Ricks wekker om zeven uur afgaat staat hij direct op want hij was al sinds vijf uur klaarwakker. Ik blijf nog een paar minuten liggen, maar dat heeft geen nut dus ik sta ook op. Toch voel ik me best uitgerust. Mag ook wel na negen uur in bed. 

Het is weer warm vandaag dus ik ga een nitro brew halen van Starbucks. Ik bedenk me dat ik dan ook wel gelijk melk kan kopen bij de Safeway, maar realiseer me dan dat ik mijn tas niet meeheb. Jammer genoeg kun je nog steeds niet via een app melk kopen. 

Met mijn nitro brew rijd ik huiswaarts. Daar besmeer ik weer een cracker met smeerkaas en strooi Aromat op in reepjes gesneden komkommer. Op het deck smaakt het me goed. 

Eigenlijk moest ik van mezelf mijn cardio op de elliptische machine doen, maar morgen wordt het veel minder weer dus ik besluit toch nog "even" mijn tienduizend stappen bijeen te krijgen op het deck. Zelfs zo vroeg in de ochtend moet ik al Off! opspuiten tegen de bijtende muggen!

Als ik klaar ben vouw ik wat was weg en dan is het tijd om naar Anytime Fitness te gaan. Sharon wacht me al op en ik hef mijn gewichten weer braaf. Altijd is het weer anders en een flinke uitdaging. Het halve uur vliegt dan ook weer voorbij. 
Op weg naar huis denk ik tijd te besparen en bij Whole Foods melk te gaan kopen. Daar zijn die schappen nu juist helemaal leeg! Ik vraag aan de vrouw, die ze aan het schoonmaken is of er vandaag wel melk wordt verkocht. 

Dat is het geval en ze vraagt welke ik wil. Ik vraag om het karton van het Whole Foods merk. Natuurlijk vergeet ik helemaal te zeggen dat ik magere melk wil en ze komt met volle melk terug. Ik verontschuldig me en vraag om magere melk. Weer vijf minuten later komt ze terug met een halve gallon magere melk.

Nu drinken Rick en ik enkel melk in onze thee en koffie dus een halve gallon is al best veel. Dan zie ik dat de verloopdatum 19 september is en we zijn volgende week niet eens thuis. Ik heb geen zin om nog eens terug te gaan en parkeer het pak melk in de koelkast voor de jus d'orange, die vinden ze vast wel. 

Dan rijd ik toch maar naar de Giant. Daar vind ik een liter pak dat tot in oktober goed is. Zo was het nog een heel gedoe voor dat pakje melk, maar nu blijft het tenminste te drinken tot ver nadat we thuiskomen. 

Thuis was ik gauw mijn haar om de kleur, die ik erop spoot om mijn grijze uitgroei te bedekken, eruit te wassen. Dan rijd ik naar Lofty Salon. Carmen is tevreden dat mijn haar schoon is en kleurt het bekwaam weer bij. Ik ben nog lang niet klaar om grijs te zijn!

Dit is de laatste keer dat ik om kwart voor twaalf een kappersafspraak maak! Mijn maag rommelt vervaarlijk als ik om half twee weer buiten sta. Gauw bestel ik een Poke bowl van Lei'd via de app. De temperatuur is intussen opgelopen tot 38 graden, ongekend voor half september. Het warmterecord voor vandaag wordt dan ook verbroken. 
Bij Lei'd staat mijn bestelling al klaar en thuis val ik erop aan. Lekker buiten lunchen, hoe lang zal dat nog kunnen vraag ik me af. Voor nu geniet ik dus bewust van elk heerlijk hapje.
Mijn hangmatstoel wacht weer geduldig en ik ga er in liggen en verder lezen in mijn boek. Dat is leuk, maar ik heb ook nog dingen te doen. 


Na een uurtje loop ik naar de buren. Lorraine vertelt dat ze een nieuwe Deense dog gaan krijgen volgende week. Ten zuiden van ons zijn mensen gearresteerd omdat ze 32 Deense doggen in een heel hete caravan hadden, allemaal uitgemergeld en ondervoed. Lorraine laat me foto's zien en dat is zo erg! Dit soort dingen gebeuren helaas te vaak met vrijwel alle rassen honden. Het is zo zielig! Gelukkig gaan deze honden nu naar goede huizen. 

Lorraine en Patricia zijn weer bereid om voor Orion te zorgen tijdens onze vele escapades. We hebben zo'n geluk met zulke dierenliefhebbers als buren! Zaterdag ga ik mijn spa cadeau van Rick beleven en zondag gaan we naar Las Vegas. 

En...Rick en ik hebben de eerste week in november in Disney World geboekt. Dan is het Epcot Food and Wine Festival nog gaande. Ook is het nieuwe Star Wars gedeelte open in Hollywood Studios. We gaan erheen rijden en zien er enorm naar uit!

Als ik terug op het deck ben zijn de muggen zo vervelend dat ik maar binnen ga lezen. Het viel tot dusver best mee met die kleine bijters en ik heb geen idee waar ze nu vandaan komen. Ik zorg er hard voor dat al het stilstaande water in de tuin weg is, maar ze vinden welk water dan ook. 

Voor ons avondeten gaan we naar Glory Days Grill. Daar nemen we plaats aan de bar en bestellen de Buffalo bloemkool "wings". Die zijn erg lekker! Rick neemt het Oktoberfest gerecht zonder aardappelen en ik bestel de bison burger. 

Die is niet voorradig dus dan maar een gewone burger zonder broodje en met groentes. Die is heel lekker! Ik ben niet zo'n hamburger fan, maar weet nu dat je in een sports bar het beste zo'n ding kan bestellen. Al het andere eten hier is altijd weer een teleurstelling en dit niet.
Kai komt van 18 november tot 1 december en daar is Rick, zoals ik al dacht, heel blij om. Zo is hij er ook voor Ricks 60ste verjaardag. Dat niet alleen, Rick heeft vandaag uitgevonden dat hij zijn bar zonder de meest dure dingen toch onder budget gebouwd kan krijgen. Allemaal leuke vooruitzichten en daarmee zeg ik adieu, adieu, auf wiedersehen, goodbye!




5 reacties:

Petr@ zei

Wat een leuke vooruitzichten, Las Vegas en Florida! Fijn hoor.

Maar eerst lekker genieten in de spa zaterdag. Enjoy!

Anja L. zei

Wat een gedoe voor een pakje melk😀.
Jammer van die muggen, toen wij in Falkirk waren zijn we ook helemaal lek geprikt.
Wat een leuke dingen heb je Op de planning staan zeg.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Wat een heerlijke vooruitzichten allemaal! Ik hou er ook van om iets
in het verschiet te hebben. Als er dan iets tegen zit, maakt dat me
weer vrolijk. Helaas is er op het moment nog niets, maar nadenken
over mogelijkheden is ook al leuk.

Ik laat ook altijd snel de grijze uitgroei bijkleuren, haha.
Soms denk ik erover om tussen het gekleurde haar 'highlights'
van grijs haar te nemen, maar vooralsnog blijft het toekomstmuziek.


Joke zei

Wat een hitte bij jullie,erg genoeg en dan die muggen,
je zou ze he...Bij vochtig warm weer zijn ze heel aktief altijd ja...
Blij dat het hier niet meer die hitte is..
Voor een tijdje terug ,toen het nog zo heet was hier,
hingen de bramen gekookt aan de struik,
ondanks dat ze van mij genoeg water kregen.
Maar het is hier nog steeds veels te droog.
Als dat zo doorgaat,zijn ze bang voor te weinig drinkwater hier in Nederland.
Wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld met het water.

Haren bijkleuren,doe ik altijd zelf,
het is net als schampoo,eerst de aangroei met een kwastje
en daarna,wrijf ik dat alles, goed door elkaar met mijn vingers door de haar.
Lukt me nog steeds prima.Ga ook niet graag naar de kapper ervoor,vandaar.
Duurt me te lang haha.
Leuk jullie vooruitzichten met die uitstapjes.
Fijn weekend.

groetjes Joke


Anja zei

Jij schrijft: Ik ben nog lang niet klaar om grijs te zijn!
In Nederland horen we steeds meer: Grijze haren dé haarkleur van 2019.
Persoonlijk vind ik natuurlijk grijs haar in een modern kapsel mooier dan (nep) gekleurd haar.
Maar smaken verschillen natuurlijk.