Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 02, 2019

Over een dagje DC beter leren kennen

Keurig om half acht staan we op. Vandaag doen we het eens anders voor het ontbijt. We halen koffies van Starbucks en dan bestel ik een ham en ei met spinazie en tomaat boterham van Panera. Rick heeft een coupon voor twee halen een betalen van McDonalds. Hij kiest twee egg Mcmuffins met worst.

Thuis weet Orion al dat hij mijn brood krijgt. Hij doet alle kunstjes die hij kent om mij ervan te overtuigen dat ik dat toch altijd aan hem geef. We moeten er enorm om lachen en zo heeft hij de sneetjes brood wel verdiend.


Na het eten gaat Rick verder met de voortuin wieden en ik doe mijn uur hardlopen op het deck. Dat uur gaat dit keer lekker snel. Orion houdt me zoals gewoonlijk gezelschap. Hij blaft af en toe tegen de Deense doggen van de buren maar luistert goed als ik "af" zeg.

Tegen elven gaan we ons klaar maken om op pad te gaan. We rijden eerst naar Courthouse in Arlington waar veel leuke restaurants zijn. Na wat zoeken strijken we neer op het terras van Ambar, een Balkans restaurant.

We kunnen kiezen tussen een all you can eat brunch en a la carte. Wij doen het laatste. We bestellen beiden de mezze en een salade om te delen. Het is heel erg lekker en achter ons zit een groepje (luide) Serviers dus mensen uit het gebied komen hier ook eten. Altijd een goed teken.

Na de lunch rijden we Washington in. Ons doel voor vandaag is wat buiten de geijkte buurten te gaan verkennen. Washington is een uitgebreide stad, zestien kilometer breed dus er is nog heel veel wat wij nooit gezien hebben.

We beginnen vandaag met Union Market. Het is een van de grote markten in de stad. We parkeren en zien al gauw dat Labor Day misschien niet de beste dag is om hier te zijn. De meeste winkeltjes zijn dicht. Maar in het moderne omgebouwde marktgebouw zelf is het een drukte van jewelste.





Al gauw zien we dat we hier lunch hadden moeten eten. Zoveel verschillende en ongewone keuzes zijn er. Alleen of met iemand anders moet ik hier terug om wat van deze restaurantjes te proberen. Natuurlijk hebben Rick en ik nu absoluut geen trek dus we lopen er doorheen om te zien wat er zoal is.


Daarna lopen we door het hele markt gedeelte buiten. Veel is dicht, maar er zijn mooie muurschilderingen waaronder een van Yoko Ono. Het is wel erg warm en vochtig met 32 graden dus ik ben ook wel weer blij om in de airco van de auto te zitten na afloop.
Van Yoko Ono






In dit gedeelte van de stad loopt ook de enige tramlijn, die Washington rijk is. Wij gaan eens kijken hoe lang die is en dat is onverwachts een heel eind. We rijden tot het einde en dan weer terug. We zijn hier in het noordoostelijke kwadrant van de stad en vroeger wilde je hier niet zijn!
Zoals het gros van de stad over de huidige president denkt

Als we hier toen we pas in dit gebied (jaren tachtig) kwamen wonen moesten rijden deden we onze deuren op slot en reden zo snel mogelijk door. Ik herinner me allerlei vijandige types en de criminaliteit was toen heel hoog. Washington was de "Murder Capital" (moord hoofdstad).

Nu zijn er nieuwe appartementen en allerlei restaurants, Whole Foods en Trader Joe's, allemaal tekenen van gentrificatie. En daardoor ook veel veiliger, de studenten van Gallaudet University hier (de enige universiteit voor doven en slechthorenden in het land) dragen daar ook aan bij.

Rick stelt voor om iets te gaan drinken bij het Belga Cafe. Daar ben ik helemaal voor. Dat restaurant is van Bart Vandaele, onder mijn Belgische klanten vooral bekend als de man van Greet de Keyser, die verslaggeefster is (was?). Hij heeft twee restaurants in de stad.


Ook hier muurschilderingen

We vinden vrij makkelijk een parkeerplaats en lopen naar het restaurant. Daar krijgen we te horen dat ze net sluiten maar de vriendelijke man wijst ons naar Betsy. Dit blijkt een nieuwe gin bar op het dak te zijn, ook van Bart Vandaele. Betsy is Vandaele's favoriete kip, vandaar de naam.


Omdat het een gin bar is bestel ik een dirty martini met jenever. Ik weet niet of die cocktail in Nederland bekend is, maar "dirty" is het sap waar olijven in drijven. Ik moet zeggen het smaakt me heel goed. Gelukkig voor Rick hebben ze hier dezelfde bierlijst als bij Belga en hij geniet van een Gouden Carolus.

Na een uurtje rijden we weer huiswaarts. De lucht ziet er steeds dreigender uit en zodra we thuis zijn begint het te regenen. We speelden nog heel even met de gedachte een laatste duik in het zwembad te nemen, maar dat is een uur voor het officieel dicht zal gaan al gesloten vanwege donder. Ik vind het wel best want ik word er toch alleen maar melancholiek van als ze alles op gaan ruimen.
Vlinderdans

Voor ons avondeten strijken we neer aan de bar buiten bij Patsy's. Het is inmiddels droog maar er is ook een enorm afdak waardoor regen ons sowieso niet zou deren. Ascha is onze barpersoon en we delen eerst een garnalencocktail, heel lekker!


Rick neemt de steak frites zonder frites en met gegrilde asperges. Ik neem de salade met kreeft. Die is heel lekker alleen zit er frisee en radicchio bij en ik houd helemaal niet van die bittere bladeren. Ascha raadt aan de volgende keer een van hun keuzes zonder die twee als vervanging te vragen. Dat ga ik zeker doen!

We halen het droog naar huis en zien zelfs een mooie lucht voor de zonsondergang, maar niet veel later plenst het weer. Ik hoef de planten buiten in ieder geval geen water te geven. Over water gesproken, de orkaan Dorian is op weg naar de VS. Zoals het er nu uitziet zullen wij er weinig van meekrijgen en ik hoop dat dat zo blijft!


5 reacties:

Sonja zei

Wat een geweldige dag samen in DC. Gaaf om je eigen stad te (her)ontdekken!

Petr@ zei

Gezellig, met z'n tweetjes Washington ontdekken. En zo zie jij ook nog eens een andere kant van de stad.

Een dirty martini kennen we hier ook. Cocktails zijn volgens mij universeel! Of het hier ook veel gedronken wordt weet ik niet.

Marion2 zei

Wat is er toch eindeloos veel te zien en te doen bij jullie. Leuk om eens buiten de gebaande paden te gaan.

Hoe hebben ze het criminaliteitscijfer omlaag weten te krijgen? Dat vind ik wel interessant om te weten. Van New York weet ik dat het met een harde aanpak was.

Petra zei

@Sonja - Er is nog zoveel dat we niet hebben gezien in de stad! Veel leuke buurten e.d. Ik probeer ieder jaar een paar nieuwe dingen te bezoeken.

@Petra - Inderdaad kom ik vrijwel altijd in hetzelfde deel van de stad.

@Marion - Volgens mij ging dat vanzelf toen de buurten opgeknapt werden en een politiechef die goed van wanten wist.

Mizi Margueron zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.