Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 26, 2019

Over nieuw asfalt op de oprit

Oei, de afgelopen paar dagen had ik moeite met wakker worden en vanochtend weer. Ik geef de later opkomende zon de schuld want de kamer is nog zo donker. Rick staat keurig om zeven uur op, maar ik blijf nog even liggen. Niet lang want voor half acht ben ik ook beneden. 

Het belooft alweer een meer zomerse dan herfstdag te worden. Dit weer zal natuurlijk niet blijven dus na mijn ontbijt besluit ik een uur op het deck op de plaats hardlopend mijn stappen bijeen te krijgen. Binnenkort zal het daar te koud voor zijn dus nog even genieten. 

Daarna maak ik me klaar om naar Anytime Fitness te gaan. Daar heeft Sharon weer een interessant programma bedacht waarbij alle spiergroepen aan de beurt komen. Dat het iedere keer weer een andere routine is vind ik zo knap van haar. 

Op de terugweg zie ik dat sommige tuinen al versierd zijn voor Halloween. Misschien dat wij dat dit weekend doen, maar ik denk eerder volgende week. Onvoorstelbaar dat het die tijd alweer is, september is voorbij gevlogen!

Vanmiddag komen er een aantal mensen om dingen aan het huis te doen dus ik haal een vroege lunch van Zoe's Kitchen. Dit keer neem ik het mee naar huis en eet mijn bloemkoolrijstbowl met zalm op het deck op.
Rick komt vroeg uit zijn werk en net als hij aankomt arriveren de mannen om onze oprit te asfalteren. Toen de materialen voor ons dak gebracht werden zijn er op een aantal plaatsen deuken in gekomen. De verzekeringsmaatschappij van het dakenbedrijf betaalt voor het weer invullen daarvan.
Tegen tweeen komt eindelijk de wasmachine monteur. Een aardige man, die Shaw heet. Hij moet lachen als ik vertel dat mij is verzekerd dat hij de nodige onderdelen om de machine te maken bij zich zou hebben. Dat is niet het geval en daar zullen we nog een week op moeten wachten. 

Met de huidige computer wasmachines kost het ons een flinke duit om hem te laten maken. Nog altijd minder dan een nieuwe, maar wel bijna de helft daarvan! Het is dat deze machine nog niet zo heel oud is. Hopelijk zal hij voordat we onze volgende was moeten doen gemaakt zijn. 

De rest van de middag zitten we buiten op het deck. Rick werkt en ik lees en zo is het heel gemoedelijk. Christine belt en vertelt over haar bezoek aan haar dementerende moeder in Canada. Zoals al sinds we elkaar kennen hebben onze moeders veel gemeen en nu ook dit. 

Voor ons avondeten hebben we barramundi met gegrilde mini paprika's (over van zondag), mini komkommertjes en bloemkool tots. Het gaat er weer prima in. 

Intussen krijgen we foto's van Katja, die met Kevin op Bermuda is. Het was nog even spannend want het eiland zou Jerry, eerst een orkaan, over zich heen krijgen. Gelukkig was Jerry zeer verzwakt toen hij gisteren langs kwam en nu hebben ze prachtig weer. Het is ze zo gegund!

Om de een of andere reden ben ik de hele dag al heel moe. Ik ga naar mijn lichaam luisteren en op tijd naar bed. Misschien dat ik dan morgen ook makkelijker op kan staan (niet dat ik slaaptekort heb volgens mijn Fitbit slaap ik telkens meer dan acht uur). 

Mijn Tinkerbell telefoonhoes was stuk dus dit is mijn nieuwe Lilo en Stitch hoes

5 reacties:

Anja L. zei

Wat balen zeg dat je wasmachine nog steeds niet is gemaakt. Ik hoop dat de onderdelen er snel zijn.
Ik vind het ook lastiger om vroeg op te staan als het nog donker is.
Wat lekker dat Katja en Kevin op Bermuda zijn, lijkt me een mooie plek om vakantie te vieren.
Fijne vrijdag!

BiancaMA zei

Zo balen als je wasmachine het niet doet, herkenbaar!
Wij hebben wel een nieuwe laten komen.
Alleen 2 weken zonder te wassen?? Dat red ik niet, scheelt ook dat wij met 4 personen zijn denk ik en daarvan sporten er 2 minimaal 2x in de week.

Fijn dat Katja en Kevin geen last hebben gehad van Jerry op Bermuda. Nu lekker genieten voor ze.

Marion2 zei

Ik merk dat ik zomers stukken makkelijker vroeg opsta dan in de winter. Heeft alles met het licht te maken. En als het ook nog eens koud is, wordt het nog lastiger.

Wat frustrerend dat de monteur niet de juiste onderdelen bij zich had. Houd je er aan alle kanten rekening mee dat hij komt en dan mag je weer gaan zitten wachten.

Petr@ zei

Zo lang zonder wasmachine ga ik echt niet redden! Balen dat het zo lang duurt.

Fijn dat Katja en Kevin van mooi weer kunnen genieten op Bermuda.

Leuk, je telefoon hoesje!

Petra zei

@Anja - De foto's zijn in ieder geval prachtig

@Bianca - We zouden vaker moeten wassen, maar zolang we nog schoon ondergoed hebben hebben we er nooit zin in, ha ha.

@Marion - Ik vond het al bijzonder dat ze zogenaamd alles meteen zouden kunnen maken dus het verbaasde me niet echt.

@Petra - Ja, ik heb op Etsy een winkel ontdekt met allemaal Disney hoesjes.